Hopp til innhold

Britannia Hotel stenger dørene

Trondheims gamleste hotell skal gjennomgå en totalrenovering over nesten to år.

Britannia Hotel i Trondheim

SISTE DAG: Stamgjester bruker denne dagen på å spise en siste lunsj i Britannia Hotels Palmehave før dørene lukkes for nesten to år.

Foto: Tor Beisvåg

Britannia Hotel stenger i dag dørene. Dette markerer starten på en nesten to års byggeperiode for Trondheims eldste hotell.

Reitangruppen har inngått samarbeid med Gjerde Management i gjenreisingen av Britannia Hotel i Trondheim, planen er å bli ferdig til våren 2018.

Fra klokken 11.30 i dag følger NRK Trøndelag hotellets siste åpningsdag direkte.

Vi skal få være med på hotellets siste lunsj i Palmehaven. I tillegg til intervjuer med de ansatte og stamgjester, samt utsjekkingen av de rundt 80 gjestene som bor på hotellet nå.

Nært og fint forhold

Siste åpningsdag er godt i gang på Britannia Hotel.

– Jeg tror første gjestedøgn mitt her var i 1990. Det har blitt et veldig nært og fint forhold, og jeg bor her kanskje 50 til 60 døgn i året. Det er en fantastisk fin gjeng som er her og tar vare på gjestene. Jeg trives veldig godt her, forteller stamgjest Ebbe Austheim.

Han er en av mange som har tatt en siste hotellunsj i Palmehaven denne dagen.

– Britannia er annerledes på mange måter. Det har dette historiske suset og det varme, lune preget som er helt spesielt.

Ønsker de ansatte i arbeid

For hotelldirektør Arne Marius Berg ligger hovedfokuset på en god avvikling av siste dag.

– Det går bra og som planlagt, men det er selvfølgelig veldig rart å vite at jeg snart skal sende ut de siste gjestene og de siste ansatte. Samtidig er det godt å endelig få den avslutningen vi har visst skal komme så lenge, forteller han.

Da nyheten om at hotellet skulle stenges i to år, ble det hans viktigste mål å få flest folk ut i arbeid.

– Av den faste ansatte staben som er på rundt 120, har vel 70 av dem fått seg jobb. Av de resterende har du kanskje 30 personer som er litt usikker på hva de har lyst til å gjøre til høsten og 10 som virkelig jobber hardt for å finne seg en jobb, det er disse jeg tenker mest på.

Siste fra Trøndelag