Hopp til innhold

Tonnevis med gress fra Nederland

Rosenborg har kjøpt seg ei flunkende ny og fiks ferdig gressmatte, som de neste dagene skal rulles på plass på Lerkendal.

Ny gressmatte rulles ut på Lerkendal stadion.

Ny gressmatte fra Nederland rulles ut på Lerkendal stadion.

Foto: Morten Andersen / NRK:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– De første seks trailerne fra Nederland kom nå i dag tidlig, og hver trailer er fulle av store ruller med gress, sier banemester Jon Anders Øien.

Akkurat nå er matta på Lerkendal ikke annet enn ei trist og grå ødemark bestående av grus,sand og jord. I ettermiddag starter arbeidet med å gjøre stadion skinnende grønn. Da kommer egne gressleggere opp fra Oslo.

Les også:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lerkendal mangler gressmatte.

Grått og trist uten gress på Lerkendal.

Foto: Anders Øfsti / NRK

Klar til første hjemmekamp

Gresset fra Nederland ble skåret til i forrige uke. De sammenrullede torvplatene med gress er omtrent fire centimeter tykke.

Nytt gress er levert Lerkendal stadion.

Gresset skal være på plass til første hjemmekamp.

Foto: Morten Andersen / NRK:

Fem dager tar det å rulle ut det nye underlaget på Lerkendal. Deretter vil banemannskapene finpusse gresset inn mot den første hjemmekampen mot Stabæk 1. april.

– Hver rull veier godt over ett tonn, så gressplatene vil ligge svært stabilt inntil hverandre. I prinsippet går det fint an å spille fotball bare dagen etter at gresset er lagt ut, sier Øien.

Ødelagt av vinteren

I Trondheim har det vært en lang og tøff vinter som har gått hardt utover den gamle gressmatta. Gresset ble fullstendig ødelagt etter kampen mot Bayer Leverkusen, som ble spilt i hele 17 minusgrader i starten av desember.

- Det skal ihvertfall ikke stå på baneforholdene for at Rosenborg skal levere godt spill på Lerkendal, sier Øien - vel vitende om at Rosenborg leverte dårlig spill på ei humpete gressmatte på Brann stadion nå på søndag.