Hopp til innhold

Ingen ny sesong av Anno neste år

Det blir ingen fjerde sesong av suksess-serien Anno neste år. TV-serien er lagt på is, til fordel for andre konsepter på NRK.

Anno, sesong 3

ANNO-GJENGEN FRA SESONG TRE: Bak fra venstre: Lord Ove Ravn Hansen, Linn Elise Rølvåg, Taran Eide Bergsland og Stian Tusse Tønnessen. Sittende fra venstre: Christian Olowo, Anne-Berit Holden, Simen Havig-Gjelseth, Per Midtstue Jensen og Katja Kålheim. Foran fra venstre: Magnus Vartdal, Araceli Quempumil, Charlotte Fossum, Bjørn Angell Knudtzen, Hanne Vikan og programleder Selda Ekiz.

Foto: Frank Foss

Anno er en norsk realityserie som har blitt sendt på NRK i tre sesonger, hvor ulike deltakere reiser tilbake i tid for å oppleve ulike epoker i norsk historie. Serien har blitt produsert av Strix Television for NRK.

Nå har NRK bestemt at suksess-serien blir lagt på is.

– Det kan hende det blir en fjerde sesong. Men ikke neste år. Det er nylig blitt besluttet, sier TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Ønsker å satse på nye programkonsepter

TV-sjef Arne Helsingen i NRK

TV-sjef i NRK, Arne Helsingen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

– Hva er bakgrunnen for denne beslutningen?

– NRKs innhold er i kontinuerlig utvikling, og vi ønsker å gi publikum både nytt og etablert programinnhold. Vi ønsker å skape mer variasjon i tilbudet til publikum også neste år, og ett av mange grep er å ta pause i Anno neste år for å gi plass til nye satsinger.

– Det er rett og slett snakk om å bruke pengene på noe annet?

– Ja, det er naturlig at vi må sette noe på pause for å satse på noe nytt, sier Helsingen.

Første sesongen av Anno ble sendt i 2015 og var lagt til Bergen anno 1764. Andre sesong ble sendt i 2016 og var lagt til Fredrikstad anno 1721. Den foreløpig siste og tredje sesongen, som nettopp har blitt avsluttet, var lagt til Trondheim anno 1537.

Annjo-mat

MAT ANNO 1537: Folk spiste det de hadde tilgang på i senmiddelalderen. I tillegg skulle alt på dyret spises.

Foto: NRK/Strix

Utelukker ikke at Anno kommer tilbake på skjermen

Selv om det ikke blir noen ny sesong neste år, utelukker ikke TV-sjefen en ny sesong en gang i fremtiden.

– Vi har nå vært igjennom tre forskjellige historiske epoker fra tre forskjellige steder, men det er flere epoker og interessante temaer å ta tak i. Så jeg ser ikke bort fra en ny sesong kan være aktuell, sier Helsingen, som anser Anno som en stor suksess for NRK.

Han mener realityprogrammet har skilt seg ut, fordi programmet har gitt både deltakerne og publikum mye kunnskap om å leve i en annen tid, og fordi konseptet har vært tuftet på samarbeid og læring.

– Veldig mange seere har fulgt Anno også denne sesongen, og det beviser at publikum liker god TV som gir ny kunnskap, selv med hard konkurranse fra andre tilbud, sier Helsingen.