Hopp til innhold

Publikumsrekord i Erkebispegården

Anno-feberen herjer fortsatt i Trondheim, selv om den tredje sesongen av TV-serien nå er over. Nå «krever» barna å få sin en egen versjon.

Anslagsvis 1500 besøkende tok turen innom Erkebispegården i Trondheim anno 1537, for å møte steinhuggere, murere, snekkere, gipsmakere, blyglass-håndverkere og smeder.

Anslagsvis 1500 personer tok turen til Erkebispegården på et Anno-arrangement denne solfylte lørdagen.

– Jeg vil ha et barne-Anno!

Håkon har kikket mye på TV-serien Anno, men han synes det er synd at det bare er voksne deltakere. Nå ønsker han at NRK skal lage en tilsvarende serie for barn.

Håkon ønsker barne-Anno

Håkon ønsker at NRK skal fikse barne-Anno.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Jeg og storebroren min kan for eksempel være med, sier Håkon muntert.

Han tenkte egentlig sende et brev til NRK med sitt ønske, men siden en NRK-reporter nå intervjuer ham, så trenger han jo ikke det. Beskjeden er herved kontant overlevert.

– Nå er det gjort, sier Håkon, mens han fortsetter å hamre løs hos smeden i Erkebispegården i Trondheim.

Håkon er langt fra den eneste som ønsker noe slikt. Han var en av svært mange historieinteresserte barn og tilhørende familier, som vi møtte i Erkebispegården denne solfylte lørdagen.

Anno-mat (kumage)
Foto: Morten Andersen / NRK

Publikumsrekord med 1500 besøkende

Dette var den niende Anno-lørdagen i regi av Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDS) i forbindelse med den populære TV-serien som har blitt vist på NRK i vinter.

Ingrid Forseth i Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDS)

Ingrid Forseth i Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDS).

Foto: Morten Andersen / NRK

Anslagsvis 1500 besøkende tok i dag turen innom Erkebispegården i Trondheim anno 1537, for å møte steinhuggere, murere, snekkere, gipsmakere, blyglass-håndverkere og smeder. Dette er dobbelt besøkende enn snittet på de foregående lørdagene.

– Det er hyggelig at det har vært en økende interesse hver lørdag frem til nå. Vi ser at folk er interessert i historien til Erkebispegården. Vi har derfor også planlagt en Anno-helg i juli, sier Ingrid Forseth i Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDS).

Kumage fra 1500-tallet

I et av rommene var det satt frem ulike matretter som de besøkende fikk smake på – alt fra blodpølse og rotgrønnsaker til kumage og leverpostei.

Ingeborg digger Anno!

Ingeborg (10) synes maten anno 1537 ikke var så verst.

Foto: Morten Andersen / NRK

Ingeborg Oline Barstad (10) er superfan av Anno, og hun har selvfølgelig også smakt på maten.

– Det har vært spennende å se serien og lære om hvordan de hadde det i gamle dager. Hvordan de gjorde maten, for eksempel.

– Hva synes du om maten her i dag da?

– Hm, den var god. Men litt annerledes enn den maten vi har hjemme da, sier Ingeborg og gliser.