Giske ber Ap samle seg

Nestleder Trond Giske i Arbeiderpartiet holdt en flammende tale til et samlet trøndersk Arbeiderparti i Stjørdal lørdag ettermiddag.

Trond Giske

Trond Giske holdt en engasjert tale til et samlet Trøndelag Arbeiderparti.

Foto: Solvår Flatås / NRK

Giske slo i talen fast at det er viktig å samle partiet i Trøndelag. I talen sin nevnte han alle partiets ordførere i hele Trøndelag, og ble nesten personlig i forhold til mange av partiets tillitsvalgte og fylkespolitikere som satt i salen.

Samlet Ap

Tidligere på dagen hadde partiet vedtatt å samle seg til Trøndelag Arbeiderparti.

Men foreløpig beholdes det en leder i hvert av fylkene. Her ble Karianne Tung (sør) og Anne Marit Mevassvik (nord) valgt enstemmig.

Trond Giske klarte å engasjere møtedeltakerne så mye at det endelig så ut til at de endelig ble opptatt av politikk igjen. Talen hans ble flere ganger avbrutt av intens applaus.

Angrep Erna

– 73 000 under 30 år i Norge er nå uten jobb og utdanning. Dette skjer under den blåblå regjeringa. Dette kan ikke fortsette. Erna og Siv kan ikke fortsette, sa Giske.

Nestlederen i Arbeiderpartiet kom også inn på forskjellene mellom de to fylkespartiene i Trøndelag. Særlig når det gjelder skolepolitikken.

– I Sør-Trøndelag kan de lære av nordtrønderne når det gjelder å hindre frafall fra den videregående skolen, sa han blant annet i talen sin.