Hopp til innhold

Flere hundre meter lang kø for å sikre seg Britannia-minne

Fredag åpnet Britannias auksjons- og markedshelg på Charlottenlund Idrettspark og på få timer hadde nesten 1500 vært innom markedet.

Kø Britannia-utsalg

Har du bruk for en safe, en badekåpe eller kanskje en minibar? Da bør du møte opp og stelle deg i kø utenfor Charlottenlund Idrettspark i helgen.

Foto: Kristin Agerlie / NRK

30. juni stengte Trondheims eldste hotell dørene. Ærverdige Britannia skal gjennomgå en totalrenovering som vil ta rundt to år.

I den forbindelse skal alt av inventar selges på «loppis» og auksjon.

Enorm interesse

Ifølge arrangementets Facebook-side skal titusenvis av artikler selges. Alt inventar fra hotellrom, konferanserom, selskaps- og bankettlokaler, restauranter og andre fellesarealer søker nå nye eiere.

Klokken 10 fredag åpnet møbelmarkedet og allerede da var trafikken enorm.

– Køen var 150 meter lang allerede i formiddag, men nå er det jo enda mer folk, sier driftsleder i Charlottenlund sportsklubb Jan Engen, og sikter til køen utenfor idrettshallen ved 16-tiden.

– Bare i formiddag har vi hatt 1200-1500 besøkende. Salget av møbler har gått veldig bra! Langt bedre enn forventet, forteller Engen.

marked britannia

Marked for ting, tang og rariteter.

Foto: Kristin Agerlie / NRK

– Kaotisk, men morsomt

Alt av inntekter fra salget går til Charlottenlund sportsklubb. Klubben håper å få inn rundt en halv million kroner. Det er altså snakk om store summer, men så er det tross alt snakk om Midt-Norges største garasjesalg noen sinne.

– Det er kaotisk, men morsomt forteller driftslederen.

Det er rundt 250 personer fra idrettsklubben som jobber på helgens dugnad. Ifølge Engen er det god stemning blant besøkende og dugnadsarbeidere på det han anser som «et godt, gammeldags marked».

– Stemningen er fantastisk! Du merker at folk koser seg. Dette er et nytt og spennende prosjekt som ingen har gjort før. Mest sannsynlig får vi ikke en slik sjanse igjen, sier Engen.

Siste fra Trøndelag