Hopp til innhold

23.000 trær har blitt til nye studentboliger: Bli med inn her!

I dag er det klart for innflytting i de nye blokkene på Moholt. Her kan du bli med inn for en sniktitt i de nye studentboligene, som er bygget utelukkende i massivtre.

Tre av fem blokker i Moholt studentby åpner for innflytting av studenter fredag 12.august 2016. Her er en sniktitt på de nye hyblene.

Fredag flytter de første studentene inn i de nye blokkene på Moholt. Tre av fem blokker er klare, og til sammen er det 364 studenter som nå skal flytte inn.

– Her tror jeg det blir veldig trivelig å bo. Jeg føler at dette bygget vil være med å legge til rette for at det er mulig å være sosial, sier prosjekt- og utviklingssjef i Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT), Arvid Eriksen Skjervik.

Moholt studentby innvending

Denne stuen og kjøkkenet skal femten studenter dele.

Foto: Marit Langseth / NRK

Femten studenter deler kjøkken og stue

Når studentene kommer flyttende trenger de bare å ta med seg en madrass og klær. Resten er der fra før. Blokkene er delt inn i 24 enmannshybler, fire parleiligheter og resten er 15-mannskollektiv med felles kjøkken og stue, men eget bad.

Arvid Eriksen Skjervik

Arvid Eriksen Skjervik, prosjekt- og utviklingssjef i SiT, tror det blir veldig fint å bo i de nye studentboligene.

Foto: Marit Langseth / NRK

Å dele kjøkken og stue med 14 andre er kanskje i meste laget for noen, men Skjervik mener at 15 er såpass mange at det gir noen fordeler.

– Det er ofte lett at man faller utenfor hvis man er for få. Er man litt flere så er det større sjanse for at du møter noen du kommer godt overens med, og da er det ikke like viktig at du liker alle du bor med, sier han.

I kollektivene er det to kokestasjoner og komfyrer, oppvaskmaskin med hurtigvask og fem kjøle- og fryseskap. Kokende vann kan fås direkte fra vannkranen. Slik skal det være mulig for femten stykk å leve sammen, og effektivt lage seg mat.

6500 kubikkmeter massivtre

I den nye studentbyen vil det også være en ny barnehage, treningssenter, legesenter, frisør og vaskeri. I tillegg vil Trondheims første «Tuftepark» for utendørstrening være der.

Moholt studentby

Tre av fem blokker er klare for innflytting. De to siste vil bli klare til jul.

Foto: Marit Langseth / NRK

Det er benyttet 6500 kubikkmeter massivtre for å bygge blokkene, noe som tilsvarer om lag 23.000 trær. Både ytter- og innervegger, etasjeskillere, heissjakter, trapper og trapperom er i massivtre.

– Det er veldig koselig og lunt i blokkene. Det er mye synlig tre, noe som også kan luktes når du kommer inn i bygget, sier Skjervik.

Fulle studentboliger hos SiT

Lisbeth Glørstad Aspås, boligdirektør i SiT.

Lisbeth Glørstad Aspås, boligdirektør i SiT, forteller at SiT har fullt i alle sine boliger til studiestart.

Foto: Marit Langseth / NRK

De to siste blokkene skal være klare til innflytting i desember, og gi plass til ytterligere 268 studenter. Til sammen har SiT rom til 5700 studenter.

– Til studiestart har vi fullt i alle våre boliger, forteller boligdirektør i SiT, Lisbeth Glørstad Aspås.

Selv om det bygges nye, også private, er det fortsatt behov for flere, mener hun.

– Antallet studenter i Trondheim er økende, så det er alltid behov for nye studentboliger.