Fikk fisk på første kast i Namsen

Fiskerne kunne juble for laksestarten ved midnatt. I Namsen fikk flere fiskere gode fangster nesten på første forsøk natt til onsdag.

Laksefiske i Namsen

Leo Umborg fra Sverige og bergenseren Ole Fredrik Skulstad var blant de heldige som fikk napp i Namsen rett etter midnatt.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen/NRK

Ved Namsen og andre lakseelver var det et yrende liv i natt. Flott vær, musikk, bål og stor stemning preget fiskestarten, som mange har sett fram til i flere måneder.

Blant de heldige var Torbjørn Skancke og Eirik Skare fra Trondheim som fikk en ni kilos laks en time inn i det første junidøgnet.

– Dette var topp, ja! Vi rodde ut fra Harestranda i Overhalla ved midnatt og det nappet etter en time. Vi fikk kjørt oss litt før vi dro i land fangsten, og nå håper vi på flere av samme sort, forteller Eirik Skare til NRK.

Svenske Leo Umborg og Ole Fredrik Skulstad fra Bergen var også blant de heldige som fikk napp i Namsen rett etter midnatt.

Foreløpig størst fangst fikk bergenserne Ivar Arnt Ribelsrud og Knut Prestegård. De landet i natt en laks på 12,2 kilo, og var selvfølgelig godt fornøyde med starten på fiskesesongen i Namsen.

Laksefiske i Namsen

Lakseglede i Namsen. Torbjørn Skancke og Eirik Skare fikk en ni kilos laks en time inn i det første junidøgnet.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen/NRK
Bål og god stemning ved Namsen

Stemningsfullt ved Namsens bredd ved fiskestarten natt til onsdag.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen/NRK