Vil lage klær og møbler av lakseskinn Tusenvis av tonn med lakseskinn blir til overs når oppdrettsbransjen har solgt laksen sin. En bedrift skal nå sørge for skinnene kommer til nytte. Av Jørgen Pettersen
Gigantselskap erkjenner laksedød-problem: – Norsk oppdrettsnæring har gått feil veg Verdas nest største lakseprodusent vil bruke 500 millionar på eit nytt innovasjonssenter for laksehelse. I fjor fekk dei gebyr på 1,7 millionar etter funn av død fisk. Av Oda Eggesbø Ottesen og Line Tomter
Laksedød hos MOWI: – Dette er altfor høye tall! 180.000 døde laks på ett anlegg på én måned. Laksegiganten MOWI sliter med høy dødelighet i Midt-Norge. Mattilsynet har kalt ledelsen inn på teppet. Av Bjørn Olav Nordahl og Maria Hasselgård
Fryktar spreiing av mystisk sjukdom: – Dette er fisk som rotnar levande Sportsfiskarar etterlyser meir forsking og ber regjeringa ta ansvar. Politikar fryktar sjukdommen kan nå oppdrettslaks. Av Heidi Gomnæs
Selde fisk som ikkje eigna seg som menneskemat I fleire år har lakseselskapet Pure Norwegian Seafood seld sjølvdauda og skada laks som menneskemat. – Alvorleg, seier Mattilsynet. Av Elisabeth Haddal Røsvik
Laksefisket i Møre og Romsdal er nesten halvert på eit år Elvefiskarane i Møre og Romsdal drog opp totalt 19,3 tonn laks i fjor. Det er nesten halvparten av det som blei fiska året før. Av Marius André Jenssen Stenberg og Eirik Haukenes
EU mener seks norske lakseselskaper har brutt konkurranseregler Norske lakseselskap risikerer bøter i milliardklassen etter påståtte regelbrudd. Selskapene faller på børsen etter nyheten. Av Adrian Nyhammer Olsen, Johan B Sættem, Celina Ekholt og Håvard Nyhus
Jenny frykter for villaksens framtid: – Det er helt tragisk Av Lena Erikke Hatland og Eivind Aabakken
Oppdrettslaksen er ikke naturlig rosa, den er hvitbeige Oppdrettslaksen er egentlig hvit-beige i fiskekjøttet. For å få laksen rosa må fôret tilføres stadig mer tilsetningsstoff. Nå forskes det på hvordan den svekkete rosafargen påvirker fiskens helse. Av Anne Cecilie Remen