NRK Meny
Normal

– Det er helt perfekt fiskevær nå

Varmt vær og godt tilsig i elvene er godt nytt for laksefiskerne.

Natt til 1. juni braker det løs med laksefiske i flere trønderske elver, og som alltid hersker det stor spenning før fisket tar til.

Forventningene er store før startskuddet for årets laksesesong går klokken 00.00 i natt.

Etter regntunge dager flere steder i landet, tyder alt på at det er en herlig sommerdag som venter fiskerne.

Ole J. Storflor

Leder i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening Ole Johnson Storflor

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Temperaturen er passert ti grader i elven og vannstanden er perfekt. Det er fortsatt snø i fjellet og det er jevnt tilsig. Det er helt perfekt fiskevær, sier leder i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening Ole Johnson Storflor til NRK.

– Vi har store forventninger til de første dagene og har ganske optimale forhold og godt tilsig. Vi forventer et stor-lakse-år, sier leder i Stjørdalselva Grunneierlag, Gunnar Fordal.

2013-laksen

Ifølge er Storflor er det grunn til optimisme for at det ved årets laksestart skal være mulig å ta større laks.

– Vi har store forventninger til at det kan bli et kjempeår, også i år. Det sies at det er storlaks og vi håper at det er storlaks fra 2013 som skal komme tilbake fra havet i år. Den må være over sju kilo, forteller Storflor.

Løfterikt i Namsen

I landets nest beste laksevassdrag Namsen deles optimismen for mer storlaks i år. I fire år har Leif Skorstad drevet et prøvefiske med kilenot på oppdrag for Norsk institutt for naturforskning (NINA). Til Trønder-Avisa forteller han om et eventyrlig prøvefiske så langt i år. Så langt har han fått 408 laks i to kilenøter. Blant dem flere storlaks på over 20 kilo.

– Ja, i Namsenfjorden ser det veldig bra ut. Kilenotfiskeren som overvåker innsiget for oss, forteller at han har fått ti laks på over 20 kilo allerede. Alle sammen er selvfølgelig sluppet ut igjen, forteller forsker Tor Fredrik Næsje ved Norsk institutt for naturforskning til NRK.

Skal du fiske? Del dine bilder med #nrktrøndelag

Vi vil gjerne ha bilder av store og små fisk, men ser gjerne at du deler opplevelsene fra elva med oss. Bruk mobiltelefonen og knips i vei. For å dele bilder med oss må du benytte bildetjenesten Instagram og emneknagg (hashtag) #nrktrøndelag.

Dersom du ikke er på Instagram kan du selvsagt også sende oss mail: trondelag@nrk.no