Hopp til innhold
Dobbeltdrap Trondheim
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Dobbeltdrapet i Trondheim

Oppsummert

En 18 år gammel mann er dømt til tvunget psykisk helsevern for å ha drept Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19), og for et drapsforsøk på en tredje mann, i Trondheim i september 2018. 18-åringen fra Afghanistan er funnet utilregnelig.

 • Fortsatt behandling for dobbeldrapsmann

  Mannen som drepte to ungdommer i Trondheim i 2018 må fortsatt være i tvungent psykisk helsevern. Trøndelag tingrett mener fortsatt det er fare for at mannen kan skade andre. 21-åringen har diagnosen paranoid schizofreni og er innlagt på sikkerhetsavdelinga på Østmarka.

 • Trekker krav om å bli skrevet ut

  20-åringen som ble dømt for dobbeldrapet i Trondheim i 2019, trekker begjæringa om å bli utskrevet fra tvungent psykisk helsevern. Mannen drepte to av kameratene han bodde sammen med og ble erklært psykotisk. Tingretten skulle behandlet saken fredag.

  Dobbeltdrap i Trondheim
  Foto: Bjarte Johannesen / NRK
 • Vil ut av psykisk helsevern

  20-åringen som ble dømt for dobbeldrapet i Trondheim i 2019, ønsker å bli utskrevet fra tvungent psykisk helsevern. Mannen drepte to av kameratene han bodde sammen med og ble erklært psykotisk. Tingretten skal behandle saken i februar.

  Politi og krimtekniker utenfor drapsstedet i Prinsens gate
  Foto: Bjarte Johannesen / NRK
 • Far til en av de drepte lagt i jern

  Det ene offerets familie reagerte sterkt etter at en 18 år gammel mann er dømt til tvunget psykisk helsevern for dobbeltdrapet. Offerets bror kastet et headset foran seg. Deretter kastet faren en PC-skjerm i gulvet. Han måtte føres ut av politiet.