Strålende kritikk: – Springsteen bedre enn på lenge

Tirsdagens konsert i Granåsen får terningkast seks fra flere norske aviser. Dagbladets anmelder skriver at han ikke kan huske å ha sett Springsteen & The E Street Band så tent gjennom en hel konsert før.

Bruce Springsteen spiller Badlands i Granåsen, Trondheim. 90 sekunder utdrag fra Springsteens produsjon.

I går debuterte Granåsen Arena som konsertarena, og ble med det Norges største utendørs konsertarena. Bruce Springsteen sto på scenen og leverte en konsert som får strålende kritikk fra flere norske aviser.

Springsteen får terningkast seks fra både Adresseavisen, VG og Dagbladet.

– Tent fra start til mål

Dagbladets anmelder har vært på seks konserter med Bruce Springsteen & The E Street Band de siste fire årene, og mener denne konserten utmerker seg.

– Jeg kan ikke huske at de har vært mer på og mer tent fra start til mål enn denne kvelden på Granåsen Arena, skriver Øyvind Rønning i Dagbladet.

Bruce Springsteen, granåsen
Foto: Morten Karlsen / NRK

– Publikum omfavnet hverandre

I Adresseavisen får Springsteen og E Street Band også terningkast seks. I tillegg gir Adresseavisens anmelder også det trønderske publikummet ros, og mener det er på tide å begrave uttrykket om trege trøndere.

Træge trøndere? For noe tøv.

Trygve Lundemo, Adresseavisen

– Publikum danset, omfavnet hverandre, lo og gråt. Træge trøndere? For noe tøv. Begrepet har alltid vært tåpelig. Etter Bruce i Granåsen bør det begraves for alltid, skriver Trygve Lundemo i Adresseavisen.

Skryt til Granåsen

VG kaller konserten «inni granskauen fantastisk», og gir skryt til konsertarenaen. Skogen gir «fantastisk lyd og enorm spilleglede», skriver VG.

granåsen arena, bruce springsteen

GOD STEMNING: Til tross for mye regn var det god stemning i Granåsen.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Dagbladet er enig, og gratulerer Trondheim Concerts med en velvalgt arena.

– Utendørsscener er ofte en utfordring, men her er uttrykket kremlyd det eneste passende, skriver Rønning i Dagbladet.

– Kanskje danner skogen som omgir konsertområdet ved siden av hoppanlegget den perfekte veggen for konsertlyd. I så fall er det bare å gratulere Trondheim Concerts med en velvalgt «venue», skriver Rønning.

Fornøyde trøndere

Foruten litt frustrasjon over lange køer ut fra Granåsen, virker trønderne stort sett fornøyd med konserten på sosiale medier. Blant publikum var kombinertløper Magnus Moan og tidligere fotballspiller Roar Strand.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturminister, Linda Hofstad Helleland, hadde også tatt turen til Granåsen og var etter alt å dømme fornøyd med konserten.