Ser «The Boss» for 82. gang

Morten Kjærvik har vært på Springsteen-konsert flere ganger enn de fleste.

Morten Kjærvik ser Bruce Srpingsteen for 82. gang. Han gleder seg enormt til å få "The Boss" i egen hage.

I morgen spiller selveste Bruce Springsteen i Trondheim. Morten Kjærvik står allerede i kø for å få best plass foran scenen.

I morgen spiller Bruce Springsteen i Granåsen foran 37 000 publikummere. En av de som gleder seg mest til akkurat det er blodfan, Morten Kjærvik.

– Det er stort å få Springsteen hit. Jeg har alltid måtte reise langt for å se han, og nå kommer han nesten i hagen min. Det er litt surrealistisk egentlig, sier Kjærvik.

Kjærvik begynte for alvor å lytte til Springsteen i 1983, og har siden den gang vært på hele 81 konserter med «The Boss». Selv sier han at tallet er uvesentlig.

– Man teller ikke fordi man har lyst å telle, men det er noe som er lett å holde statistikk på. Man husker ikke hvor mange ganger man har ligget i skogen på elgjakt eller vært i Gaula for å fiske laks. Tallet er ikke noe mål i seg selv, men det er opplevelsen som gjelder, sier han.

Vurderte å fly inn fra Oslo

Den store Springsteen-fanen har reist land og strand for å se sitt store idol. Så mye at det blir rart å ikke reise for å få med seg morgendagens konsert.

– Vi guttene fleipet litt med at om han engang kommer til Trondheim, så må vi nesten reise til Oslo og fly til Trondheim, siden turen er en del av greia, sier Kjærvik med et smil.

Det jobbes for tiden voldsomt i Granåsen for å få på plass alt til sjefens konsert i morgen. Kjærvik mener omstendighetene er unike og noe Springsteen-selv kommer til å bite seg merke i.

Scenen Bruce

Det rigges opp til morgendagens konsert.

Foto: Vigdis Wågø-Wares

– Det er ikke nok en fotballbane på en måte, det er andre omstendigheter enn han bruker å spille for. Det her tror jeg blir en opplevelse for han også, sier han.

Skeptisk til publikum

Selv om billettene til konserten ble revet bort på bare 21 minutter er likevel Kjærvik skeptisk til trykket i Granåsen i morgen. Han mener publikum i Trondheim har en tendens til å snakke mye under konserter.

– Det jeg er spent på her i Trondheim er publikumet, for jeg tror det er mange som skal som ikke har vært på konsert tidligere, så litt skeptisk. Musikken vet jeg kommer til å bli levert uansett, sier han.

Les også: Danny har vært på 322 Springsteen-konserter

Byttet 24 sanger

Springsteen spilte i Gøteborg både fredag og lørdag. Kjærvik var der selvfølgelig begge dagene, og fikk med seg reportoaret til superstjernen.

– Jeg var I Gøteborg i helgen og da spilte han 31 sanger fredag. Lørdag hadde han byttet ut 24 av sangene, så man vet egentlig aldri hva man får og det er nok litt av greia også, sier Kjærvik.

Informasjonsfilm fra arrangør om transporttilbudet til Bruce Springsteen-konserten i Granåsen.

Informasjonsfilm fra arrangør om transporttilbudet til Bruce Springsteen-konserten i Granåsen.