Hopp til innhold

Solgte 80 000 billetter under tidenes konsertsommer i Trondheim

Trondheims nye konsertarrangør lover nye store artister neste år.

Fra konserten i Granåsen i Trondheim med Bruce Springsteen

Trondheims nye konsertarrangør kan se tilbake på tidenes konsertsommer. Store internasjonale navn har besøkt byen, og trønderne har satt både billettrekorder og omsetningsrekord. Størst var både besøket og forventningene til Bruce Springsteen.

– At vi skulle selge så mange billetter, hadde vi ikke forventet. Det har ballet på seg siden i fjor og tatt helt av i år. Spesielt med Springsteen, sier daglig leder i Trondheim Concerts, Kristian Digre.

Granåsen – ny storstue

I sommer debuterte Granåsen som konsertarena, og ble med det Norges største utendørs konsertarena. Bruce Springsteen sto på scenen foran 37 500 publikummere og leverte en konsert som fikk strålende kritikk fra flere norske aviser.

– Nå har vi fått på plass Norges nye storstue når det gjelder utekonserter. Men været var en hodepine for oss. Vi har ikke akkurat værgudene på vår side, sier Digre.

Kristian Digre og Stein Vanebo

Kristian Digre og Stein Vanebo i Trondheim Concerts før Springsteen-konserten.

Foto: Marit Langseth / NRK

Pengene ruller inn

Men det ble tidenes konsertsommer i Trondheim, selv om været ikke var på arrangørens side. Av de syv konsertene som Trondheim Concert arrangerte var det bare to konserter som opplevde oppholdsvær.

Når Springsteen spilte regnet det godt, det samme skjedde under den ene av de to Elton John-konsertene. Under Retro Live ble det fuktig, det samme under MGP jr. og Van Morrison, men da trøndernes Åge Aleksandersen gikk på scenen foran 10 000 tilskuere så skinte sola igjen.

Det ble den eneste utekonserten til Trondheim Concert som hadde værgudene på sin side. Regn eller ikke, 80 000 tilskuere trossa været denne sommeren.

– Vi solgte 50 000 billetter på Sverresborg i fjor, så vi visste at en ekstra konsert i Granåsen ville bety mye, sier Kristian Digre.

Åtteårige Markus Sorthe fra Hjelset fikk synge Waiting on a sunny day med Bruce Springsteen foran 37 000 tilskuere i Granåsen.

Se åtte år gamle Markus bli løftet opp av Bruce Springsteen og synge «Waitin' on a Sunny Day».

– Coldplay hadde vært kult

Det blir penger av slikt. 80 000 solgte billetter ga en omsetning på 75 millioner kroner. Bransjens tommelfinger sier at et slikt antall billetter legger igjen minst 150 millioner kroner i tillegg.

Dermed kan de se på svimlende 225 millioner kroner. Nå ser de framover til neste sesong og nye store opplevelser.

– Vi ser hva som fungerer og ikke fungerer. Det er ganske få som selger ut en så stor arena som Granåsen. Coldplay kunne vært kult i Granåsen. ACDC er også velkommen, smiler Kristian Digre.

Det ryktes også at Rolling Stones skal ut på turné.

– Det blir nok veldig få konserter. Det vet vi ikke noe sikkert om, men vi vet at Trondheim kommer til å bli forespurt om de er aktuelle for Norge. Vi har den største utendørsarenaen i Norge nå.

Bruce Springsteen, granåsen
Foto: Morten Karlsen / NRK
Morten Kjærvik ser Bruce Srpingsteen for 82. gang. Han gleder seg enormt til å få "The Boss" i egen hage.

Morten Kjærvik sto tidlig i kø for å få best plass foran scenen før Bruce Springsteen-konserten i Granåsen.