Kaos på vei ut Granåsen

Folkemengdene står stille etter Springsteen-konserten.

Kø i granåsen

Enorme folkemengder prøver å forlate Granåsen stadion etter Springsteen-konserten.

Foto: Petter Moen Nilsen

Bruce Springsteen leverte en flott konsert i Granåsen tirsdag kveld, og det var en gjeng fornøyde publikummere som kunne forlate stadioen. Det viser seg å ikke være så enkelt når 40 000 publikummere skal forlate arenaen samtidig.

Mange tips tyder på at det er enorme køer til shuttlebusser og at det er mange irriterte mennesker igjen på stadioen. Selv om arrangøren gikk ut før konserten og tipset folk om å være igjen en stund etter konserten, så vil folk hjem i de sene nattetimer.

– Vi har stått i kø i over en time og en halvtime nå. De sender ut folk i puljer, og det de gjør er at de sender folk i en ny kø. Folk er frustrerte over opplegget. Det har blitt allsang for å få opp stemninga, sier innringer, Petter Korsnes Engløkk som er oppgitt over opplegget.

Arrangør Stein Vanebo er ikke overrasket over at det har blitt kø når så mange mennesker skal forlate arenaen samtidig.

Jeg er ikke overrasket når nesten 40.000 skal forlate arenaen samtidig. På stående fot er det vanskelig å si hvor lang tid det tar før det blir tomt, men jeg ser at køene flyter fint nå, sier arrangør Stein Vanebo i Trondheim conserts. Dette sier han en times tid etter konsertslutt.

kø i slusene

Det er enorme køer som slippes ut slusene i puljer.

Foto: Kristin Agerlie

Solgt 20. 000 bussbilletter

Vanebo forteller at det er solgt over 20.000 bussbilletter, og at slusene sørger for at ikke alle går samtidig. Det var arrangert shuttlebusser fra byen til konsertarenaen mellom klokken 16 til 19.

Arrangøren sier at det vil bli gjort en evaluering i ettertid av konserten for å se hva de kan forbedre til neste gang.

– Etter Elton John på Sverresborg gjorde vi også en evaluering. Da klarte vi å doble hastigheten fra fredag til lørdag. En slik evaluering vil vi også gjøre denne gangen, sier Vanebo.

Kø i granåsen

Nesten 40 000 personer skal ut av Granåsen samtidig.

Foto: Ståle Tonning