Sønnen til den drepte: – Det har vært et 20 år langt mareritt

Etter over 20 år kan drapsgåten på Sjøvegan i Troms gå mot en løsning. Den avdødes sønn, Trond H. Bendiktsen, forteller om det han beskriver som en kvalmende anelse om hva de nå har i vente.

BRANNTOMTA: Se bilder fra branntomta der Marie-Louise Bendiktsen ble funnet i 1998.

– Denne saken har vært et mer enn 20 år langt mareritt for oss som mistet en mamma på en helt grotesk og uforståelig måte, sier Trond H. Bendiktsen til NRK.

Torsdag ble det klart at en utenlandsk mann er tiltalt i den over 20 år gamle drapssaken. Tiltalte erkjenner imidlertid ikke straffskyld, og stiller seg uforstående til tiltalen.

Drapet på Marie-Louise Bendiktsen sommeren i 1998 har preget den lille bygda i Troms i alle disse årene. Også Bendiktsen og resten av familien.

I et innlegg på Facebook skriver han at nyheten om tiltalen er en lettelse.

«21,5 år er lenge. Med det føles like mye som ei klo i brystkassa i dag», skriver han videre.

I innlegget skriver den tidligere journalisten også at han ikke gleder seg til rettssaken, som starter 13. mars.

Bendiktsen frykter blant annet spillet han frykter vil komme i media, og groteske beskrivelser som vil komme frem i rettssaken.

Kvalmende forutanelse

– Med min bakgrunn som journalist, deriblant en periode som krimreporter, har jeg en ganske god kvalmende forutanelse om hvordan tiltalte kommer til å forklare funnet av hans DNA på åstedet. Dette kommer til å legge ytterligere sten til byrden for alle oss som var glad i mamma, forklarer han til NRK.

Bendiktsen ønsker også å oppfordre alle til å vise edruelighet i reaksjoner og kommentarer i forbindelse med saken.

«Og husk: Forsvareren gjør bare en jobb, han spiller et spill (som hvem som helst andre i samme rolle ville spilt svært likt), vi kan mislike det så mye vi vil, men HAN har ikke gjort noe galt,» skriver han.

– Med innlegget mitt forsøker jeg for det første å oppfordre de som kommer til å føle seg støtt av tiltaltes forklaringer til å tie ham i hjel. For det andre ønsker jeg ikke å «ta ut» aggresjon mot forsvareren, som bare gjør en jobb vi i det store bildet skal være glad for at han gjør, sier Trond Bendiktsen til NRK.

– Jeg gruer meg til rettssaken, men ser fram til kanskje å få riktig person stilt til ansvar for en sak som har plaget oss alle kontinuerlig i over 20 år.

Takker lensmannen

Sønnen til avdøde Marie-Louise Bendiktsen vil også rette en takk til daværende lensmann Hans Roar Rasmussen, som aldri har klart å legge fra seg mysteriet.

– Jeg vil takke Hans Roar Rasmussen i politiet for utrettelig og uegennyttig innsats helt siden 15. juli 1998. Hvis noen fortjener en fortjenstmedalje her i landet, så er der ham, sier Bendiktsen.