Sjøvegandrapet
Foto: Petter Strøm / NRK

Sjøvegan-drapet

Oppsummert

En utenlandsk mann i slutten av 30-årene er siktet for drap, voldtekt og ildspåsettelse i forbindelse med drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i 1998. Bendiktsen ble funnet død i brannruinene i huset sitt i Sjøvegan i Troms.

 • Åtte nye uker i fengsel

  Mannen som er siktet for drapet på Marie Louise Bendiktsen i Salangen må sitte nye 8 uker i varetekt. Det har Nord-Troms tingrett bestemt i dag. Retten mener det er fare for at han skal rømme landet.

 • Kom tilbake på turistvisum

  Mannen som er siktet for Sjøvegan-drapet i 1998, kom tilbake til Norge på turistvisum flere ganger, selv etter at han ble utvist fra landet. Det kommer frem av fengslingskjennelsen. Mannen ble pågrepet på Oslo lufthavn 20. juni i år.

 • Krever fire nye uker varetekt

  Politiet krever fire nye uker i varetekt for mannen som er siktet for Sjøvegan-drapet, skriver Nordlys. Politiadvokat Thomas Rye-Holmboe sier til avisa at de mener det er fare for at 37-åringen vil unndra seg straffeforfølgning dersom han løslates.

 • Krever fire nye uker varetekt

  Politiet krever fire nye uker i varetekt for mannen som er siktet for Sjøvegan-drapet, skriver Nordlys. Politiadvokat Thomas Rye-Holmboe sier til avisa at de mener det er fare for at 37-åringen vil unndra seg straffeforfølging dersom han løslates.

Pressekonferanse på politihuset i Tromsø kl. 12 i forbindelse med Sjøvegan-drapet
Til stede:
politiadvokat Kirsti Jullum Jensen 
lensmann Andreas Nilsen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no