Sjøvegandrapet kollasje
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Sjøvegan-drapet

Oppsummert

En tidligere asylsøker ble dømt til 11 års fengsel for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998. Både aktor og forsvarer anket saken. Ankesaken har nå startet i Hålogaland lagmannsrett.

 • Anker Sjøvegan-drapet

  Den srilankiske mannen som er dømt for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998, anker dommen til Høyesterett. Mannen er dømt til 17 års fengsel etter at 59 år gamle Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i sitt nedbrente hjem.

 • Dømt for Sjøvegan-drapet i 1998

  Mannen som var tiltalt for å ha voldtatt og drept Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998 er dømt til fengsel i 17 år. Mannen fra Sri Lanka ble pågrepet i juni i fjor da han landet på Oslo Lufthavn. Han bodde de siste årene i hjemlandet sitt.

 • Ville ikke snakke om ny mann

  En stund etter farens død, prøvde Marie-Louise Bendiktsens datter å snakke med mora si om mulighetene for å finne seg en ny mann. – Det blikket hun ga meg da avsluttet den samtalen fort. Hun var ikke klar for noe sånn, sier dattera.

 • Endret adferd etter mannens død

  Datteren til Marie-Louise Bendiktsen forteller at mora endret adferd i tiden etter at mannen hennes døde. Datteren forteller at Bendiktsen ble deprimert og begynte å isolere seg. Datteren forteller videre at det ble litt bedre etter hvert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no