Sjøvegandrapet kollasje
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Sjøvegan-drapet

Oppsummert

En tidligere asylsøker ble dømt til 11 års fengsel for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998. Både aktor og forsvarer anket saken. Ankesaken har nå startet i Hålogaland lagmannsrett.

 • Ville ikke snakke om ny mann

  En stund etter farens død, prøvde Marie-Louise Bendiktsens datter å snakke med mora si om mulighetene for å finne seg en ny mann. – Det blikket hun ga meg da avsluttet den samtalen fort. Hun var ikke klar for noe sånn, sier dattera.

 • Endret adferd etter mannens død

  Datteren til Marie-Louise Bendiktsen forteller at mora endret adferd i tiden etter at mannen hennes døde. Datteren forteller at Bendiktsen ble deprimert og begynte å isolere seg. Datteren forteller videre at det ble litt bedre etter hvert.

 • Hvorfor skulle du pågripes?

  – Du sa jo at politiet i Norge ikke pågriper folk uten grunn. Hvis du bare hadde hatt sex med Bendiktsen, hvorfor skulle det være grunn til å pågripe deg, spør bistandsadvokat Sølvi Wold (bildet).

  – Jeg trodde det var på grunn av at jeg ikke hadde sagt noe om forholdet vårt tidligere. Hun var jo død. At jeg hadde skjult det forholdet og at jeg ikke fortalte sannheten om forholdet tenkte jeg var straffbart, svarer tiltalte.

  Sølvi Wold
  Foto: Petter Strøm / NRK
 • Ville understreke forholdet

  – Men du sa jo tidlig at du forsto at de kunne tro at du hadde drept Bendiktsen, men at du ikke hadde gjort det. Hvorfor sa du det, spør dommeren videre.

  – Jeg hadde ikke drept henne, jeg ville påpeke det, samtidig som jeg ville fortelle om forholdet mitt til Bendiktsen, svarer tiltalte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no