Slåss om å få sende fra Sjakk-OL

Etter at Magnus Carlsen gikk av med seieren i Sjakk-VM i India har flere mediebedrifter meldt seg i kampen

Børge Robertsen
Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Dermed er det ingen garanti for at det er NRK som får sende fra Sjakk-OL.

Magnus Carlsen trakk selv fram Sjakk-OL i Tromsø som en av de spennende tingene som skjer i Norge i 2014, etter at han halte i land VM-seieren mot Vishy Anand.

VM-thrilleren fikk sjakkfeberen til å blomstre i Norge, og i dag har daglig leder Børge Robertsen i Sjakk-OL møte med både TV2 og VGTV i Oslo.

– Det er tre seriøse aktører på banen, som alle har muskler i ulik grad, sier Robertsen til NRK.

Møter TV2 og VG

NRK sine timelange sendinger fra partiene i VM-finalen gjorde stor suksess, men nå får de kamp om tv-rettighetene, og Robertsen sier at kampen om å få sende arrangementet i Tromsø i høst er reell.

– Vi skal ha møte med VGTV og TV2 nå og et nytt forhandlingsmøte med NRK i løpet av januar. Så håper vi å ta en beslutning så snart som mulig. Det er viktig for det videre kommersielle arbeidet vårt å ha på plass en stor TV-partner, sier han.

– Med den gryende sjakkfeberen som er i Norge nå etter Carlsens fantastiske prestasjoner i Chennai, og med tanke på at det er et stort arrangement på norsk jord, er Sjakk-OL definitivt interessant for VG, sier sportssjef Øyvind Brenne i VG.

God dialog

NRKs rettighetssjef Runar Østmo sier i en kommentar at NRK har hatt en lang og god dialog med Tromsø 2014.

– Vi håper å komme til en enighet slik at NRK kan videreformidle sjakk-OL til det norske folk, sier Østmo.

Anne Tufte – som jobber med sportsrettigheter i TV2 – sier til NRK at det er den økende sjakk-interessen i Norge etter VM-finalen som gjør at kanalen har meldt seg inn i kampen om rettighetene for sjakk-OL.

– Vi har jobbet lenge med NRK og så resultater under VM-finalen. Vi har kommet lengst med NRK, så får vi se hvor kraftig de andre aktørene melder seg på, sier Robertsen.