Slåss om å få sende fra Sjakk-OL

Etter at Magnus Carlsen gikk av med seieren i Sjakk-VM i India har flere mediebedrifter meldt seg i kampen

Børge Robertsen
Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Dermed er det ingen garanti for at det er NRK som får sende fra Sjakk-OL.

Magnus Carlsen trakk selv fram Sjakk-OL i Tromsø som en av de spennende tingene som skjer i Norge i 2014, etter at han halte i land VM-seieren mot Vishy Anand.

VM-thrilleren fikk sjakkfeberen til å blomstre i Norge, og i dag har daglig leder Børge Robertsen i Sjakk-OL møte med både TV2 og VGTV i Oslo.

– Det er tre seriøse aktører på banen, som alle har muskler i ulik grad, sier Robertsen til NRK.

Møter TV2 og VG

NRK sine timelange sendinger fra partiene i VM-finalen gjorde stor suksess, men nå får de kamp om tv-rettighetene, og Robertsen sier at kampen om å få sende arrangementet i Tromsø i høst er reell.

– Vi skal ha møte med VGTV og TV2 nå og et nytt forhandlingsmøte med NRK i løpet av januar. Så håper vi å ta en beslutning så snart som mulig. Det er viktig for det videre kommersielle arbeidet vårt å ha på plass en stor TV-partner, sier han.

– Med den gryende sjakkfeberen som er i Norge nå etter Carlsens fantastiske prestasjoner i Chennai, og med tanke på at det er et stort arrangement på norsk jord, er Sjakk-OL definitivt interessant for VG, sier sportssjef Øyvind Brenne i VG.

God dialog

NRKs rettighetssjef Runar Østmo sier i en kommentar at NRK har hatt en lang og god dialog med Tromsø 2014.

– Vi håper å komme til en enighet slik at NRK kan videreformidle sjakk-OL til det norske folk, sier Østmo.

Anne Tufte – som jobber med sportsrettigheter i TV2 – sier til NRK at det er den økende sjakk-interessen i Norge etter VM-finalen som gjør at kanalen har meldt seg inn i kampen om rettighetene for sjakk-OL.

– Vi har jobbet lenge med NRK og så resultater under VM-finalen. Vi har kommet lengst med NRK, så får vi se hvor kraftig de andre aktørene melder seg på, sier Robertsen.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo

Se Nordnytt med Vilde Kristine Malmo