Hopp til innhold

– Verdens sterkeste sjakkturnering noensinne

Magnus Carlsen kommer til Stavanger i sommer i spissen for et et sterkt felt. Åtte av ti deltagere er klare, alle er blant verdens ti beste sjakkspillere.

Carlsen vs. Anand

Magnus Carlsen møter på nytt India's Viswanathan Anand under Norway Chess-turneringen i Stavanger i juni.

Foto: NTB SCANPIX / Reuters

– Vi setter jo voldsomt både Norge og regionen på kartet. Det er en betydelig mengde publikum som ser på dette utenfra, både via nett og TV. Det er veldig, veldig stort, og det betyr mye for regionen å kunne ha et slikt arrangement.

Kjell Madland

Styreleder i Norway Chess, Kjell Madland, sier årets blir den sterkeste sjakkturneringen noensinne.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Det sier styreleder Kjell Madland i Norway Chess etter at han fredag kveld presenterte deltagerlisten for årets turnering.

Les også: Carlsen nummer to i Norway Chess

Verdens beste sjakkspiller Magnus Carlsen kommer til Stavanger. Hit kommer og disse deltagerne.

Fabiano Caruana (Italia), Alexander Grischuk (Russland), Veselin Topalov (Bulgaria), Viswanathan Anand (India), Levon Aronian (Armenia), Anish Giri (Nederland) og Hikaru Nakamura (USA).

Samtlige er inne på topp ti-rangeringen av verdens beste sjakkspillere.

To uker i juni

Det kommer et par spillere til som skal være med i Norway Chess, en av dem er vinneren av en nordisk turnering som skal avsluttes i mai.

Carlsen og Kasparov

Tidligere verdensmester Garry Kasparov utførere det første trekket for Magnus Carlsen i en av kampene i Norway Chess i fjor.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det er tredje gang turneringen går av stabelen i Stavanger. Årets utgave av Norway Chess starter 15. juni, og avsluttes nesten to uker senere, 26. juni. Da er det spilt ni vandige runder og en lynsjakkturnering.

Les også: Slik er Carlsens banebrytende treningsfilosofi

Turneringen i Stavanger til sommeren er i år en del av Grand Chess Tour, som i tillegg til i Norge avvikles i London og i Saint Louis i USA.

– Vi hadde høye ambisjoner allerede fra starten og fikk et voldsomt sterkt felt allerede det første året. I fjor var vi enda sterkere. Da var vi den nest sterkeste turneringen som har vært i verden noensinne, og i år slår vi den rekorden, sier Madland.