Direkte fra Tromsø. Programleder: Ole Rolfsrud.

Hvordan ligger det an?

NRK.nos sjakkekspert Askild Bryn gir deg siste analyse fra partiene. Du kan også stille spørsmål til Askild.

  Ofte stilte spørsmål

  Hvordan spilles sjakk-OL? OL er en lagturnering, der hver enkelt landskamp består av fire partier. Les alt om poengberegningen og spillereglene her!

  Hva slags klasser finnes det? Det finnes en åpen klasse og en kvinneklasse. Norge stiller med tre lag i hver klasse.

  Hvor bra kan Norge gjøre det i åpen klasse? Norge, med Magnus Carlsen på laget, er rangert som den 14. beste nasjonen i sjakk-OL. Laget har som mål å komme blant de ti beste, mens NRK-ekspert Torstein Bae mener de kan nå helt opp til pallen om alt klaffer.

  Hvor bra kan Norge gjør det i kvinneklassen? Norge stiller med sitt klart beste lag gjennom tidene, og er rangert som den 39. beste nasjonen i OL. Med perfekt klaff kan det bli en plass blant de 20 beste.

  Hvordan fungerer kampoppsettet? Det er ikke fastsatt noe komplett kampoppsett før turneringen starter. Norges neste motstander blir i stedet valgt ut av arrangørene kvelden i forveien basert på resultatene til nå i turneringen. I NRKs grafikk dukker informasjonen om neste motstander opp relativt kort tid før kampstart.

  Hvordan kan jeg følge partiene på NRK.no? Alle partiene følges direkte i grafikken over. I boksen «Velg partier» over kan du bla i alle partier eller søke på et spillernavn eller lag.

  Sendes sjakk-OL på TV? Ja, NRK har sendinger hver dag, flere av dem på NRK1. Vi følger de norske lagene og de aller mest spennende internasjonale partiene i sjakk-studio i Tromsø. Sendingen vil også finnes på denne nettsiden.

  Hvem er det som gjør analysene her på nettsiden? Sjakkspiller Askild Bryn kommenterer partiet i tekst på NRK.no/sjakk. Han kjenner Magnus Carlsen godt og er selv en habil sjakkspiller. Askild hadde en lignende rolle under VM i november i fjor.

  Hvem er personene i NRK-studioet? Ole Rolfsrud er programleder. Han har med seg ekspertene Torstein Bae og Atle Grønn, som begge har tittelen «internasjonal mester» (nivået under stormester). Heidi Røneid følger alt som skjer på sosiale medier og er med i studio som folkets stemme.

  Hvordan kommer jeg i kontakt med studio? Send en twittermelding med emneknaggen #nrksjakk, send spørsmål til oss på Facebook på NRK Sjakk eller send e-post til sjakk@nrk.no.

  Hvorfor fungerer ikke sendingen? Forhåpentligvis går det fint med både TV-sendinger og nettløsning, men hvis du har problemer kan du kontakte NRK Publikumsservice.

  Hvordan er reglene i sjakk? Lær sjakk med Torstein Bae her!