Samler de største musikalstjernene under Sjakk-OL

Det beste av norske musikalstjerner, deriblant Lisa Stokke, er med på oppsettingen av "Chess" i august til neste år.

Lisa Stokke

Lisa Stokke har spilt Florence i 'Chess' tidligere, under en oppsetting i Bømlo i 2006.

Foto: NRK/Dinamo

– Dette var bare meant to be, sier Lisa Stokke.

I august arrangeres Sjakk-OL i Tromsø, med Magnus Carlsen på deltakerlista.

Under arrangementet skal norske musikalartister sette opp musikalen "Chess" i byen, med Lisa Stokke i rollen som Florence, en rolle hun har spilt i Bømlo i 2006.

Da ble stykket satt opp på norsk. Denne gangen blir det på engelsk.

– Dette er en godtepose for meg, særlig i den settingen det blir med Sjakk-OL samtidig. Dette blir en slags én gang i livet-opplevelse, med OL og at det faktisk er 30-årsjubileum for musikalen, sier Stokke.

Musikalstjerner

Med seg på scenen får hun blant andre Espen Grotheim, Stokkes gamle venn, Haldor Lægreid og Yngve Gåsøy-Romdal som skal spille russeren Anatolij.

– Yngve har gjort stor karriere i Tyskland, det landet som er best på musikaler i Europa, sett bort fra England. At vi får han med på laget er et scoop, sier Katharina Jakhelln Semb, operasjef i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (Noso).

– Og når det kommer til Lisa, har hun en suveren erfaring. Hun er også en dyktig skuespiller, pluss at hun har dette stjernedrysset som gjør at noen mennesker ender opp på de største scenene, fortsetter Semb.

Espen Grjotheim i Stjernekamp

Espen Grjotheim deltok i 'Stjernekamp' på NRK i høst. Til neste år skal han stå på scenen i 'Chess'.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Settes opp i Tromsø og Bodø

Musikalen skal settes opp i Skarphallen i Tromsø. I tillegg blir den satt opp i Nordlandshallen under Nordland Musikkfestuke i august.

– Vi ønsker å bidra til at Sjakk-OL blir en suksess. Interessen for sjakk har økt på grunn av Magnus Carlsen, men dette er kanskje det mest folkelige arrangementet, sier Noso-direktør Tor Lægreid.

Og plottet for musikalen passer perfekt. Det er nemlig lagt til en sjakk-konkurranse under den kalde krigen.

– Musikken og tekstene er så vakker. Den varierer mange stilarter også, og har et anthem som er en av de beste musikallåtene som finnes, sier Lisa Stokke.