– Kan du tenke deg ei odelsjente fra Flisa?

Dette og mange andre rare spørsmål måtte Magnus Carlsen (23) svare på da NRKs lesere og seere fikk bestemme hva vi skulle spørre verdensmesteren om.

Magnus Carlsen har vært på ferie og ikke snakket offentlig siden han landet på Gardermoen etter VM-seiren i India for snart en måned siden. Vi ga derfor dere seere muligheten til å stille verdensmesteren spørsmål.

SE VIDEO: Magnus Carlsen svarte gledelig på lesernes spørsmål.

Carlsen

Slik ser en ekte verdensmester ut.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Hehe! Hmmm.

Sjakkstjernen har fått mange spesielle spørsmål i løpet av sin karriere, men spørsmålet til Flisa-jenta Stine er så spesielt at til og med Magnus Carlsen blir litt satt ut:

– Kan du tenke deg ei odelsjente fra Flisa? Og er du god i minesveiper?

– Jeg har faktisk familie i nærheten av Flisa – på Arneberg – så hvem vet? Og ja, jeg vil si at jeg er god i minesveiper, sier Carlsen etter litt betenkningstid.

 • Se reportasjen i videovinduet over!

Glad i kinamat

Det har vært stille fra Carlsen-leiren etter den knusende VM-seieren over Vishy Anand, men sjakkfrelste nordmenn er langt ifra mettet på nyheter om lommedølingen.

Derfor bestemte NRK at reporter Marius Skjelbæk kun skulle stille spørsmål fra dere da han møtte sjakkstjernen på hjemmebane i Bærum.

Det ble et minneverdig intervju.

Magnus Carlsen

Selv om det har vært stille rundt Carlsen den siste tiden, har han likevel rukket litt av hvert. Blant annet å ta avspark for favorittlaget Real Madrid.

Foto: SUSANA VERA / Reuters

Mange av spørsmålene handlet om sjakk, men det var også en stor interesse for utseende, favorittmat og fritidsaktiviteter.

Jan Otto ville vite hva Carlsen liker best av froskelår og kinamat.

– Kinamat. Uten tvil! Eller det blir litt feil å si, jeg har faktisk ikke smakt froskelår. Men kinamat liker jeg veldig godt og jeg vil anta at det er det jeg liker best av de to alternativene, sier Carlsen.

– Hvorfor er du så farlig kjekk, undrer Linda.

– Det må du nesten spørre foreldrene mine om, svarer Carlsen med et smil om munnen.

Idrettsutøver?

I forrige uke ble årets Idrettsgalla-nominasjoner offentliggjort. Da ble det klart at sjakkverdensmesteren ikke ble nominert til årets mannlige idrettsutøver. Det skapte reaksjoner i idrettsmiljøet.

Tina er blant dem som er opptatt av diskusjonen om sjakk er en idrett, og vil vite om Carlsen anser seg selv som en idrettsutøver.

– Jeg mener det er veldig mye felles med måten jeg opptrer på både med forberedelser og under partier, som det en idrettsutøver gjør. Rutine, forberedelser også videre er ikke noe annerledes enn hva idrettsfolk gjør, så det er klart at det er veldig mange fellestrekk der, sier Carlsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solberg og Carlsen

Statsminister Erna Solberg møtte verdensmester i sjakk Magnus Carlsen på toppidrettsgymnaset på Bekkestua søndag. Hun brukte også muligheten til å stille Carlsen ett spørsmål.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Erna stilte spørsmål

Da 23-åringen søndag besøkte rundt 150 unge sjakkentusiaster på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Bekkestua, var også statsminister Erna Solberg til stede. Og hun fikk som alle andre lov til spørre Carlsen om akkurat det hun ville.

– Hvordan skal Norge få flere like gode sjakkspillere som deg, undrer statsministeren.

– Til det trenger man rekruttering, mange som spiller sjakk og god oppfølging av talenter. Og ikke minst litt flaks, svarer 23-åringen.

Siste nytt

 • Elverum sluttspillmester

  Elverum ble sluttspillmester for åttende gang på rad i håndball for herrer etter å ha slått ØIF Arendal 31-28 søndag.

  Elverum hadde vunnet de to første kampene i årets sluttspillsfinale, og dermed var søndagens kamp avgjørende i best av fem-serien.

  Elverum-jubel i håndball
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Brann vann i Bodø

  Brann slo Bodø/Glimt 2-1. Dei scora to raske mål etter rundt ein halv time, før Glimt reduserte like før pause. Andre omgang blei mållaus, og Brann sikra sin tredje siger på rad.

  Brann er dermed på femteplass, på målskilnaden bak Bodø/Glimt.

   Bodø/Glimt- Brann.
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Kvalik for Ryerson

  Julian Ryerson og hans «julesongklubb» Union Berlin må ut i kvalifisering for opprykk til Bundesliga. Union spela 2-2 mot Bochum, og hamna bak Paderborn på målskilnad. Paderborn rykkjer opp saman med Köln.

  Unions motstandar i kvaliken blir Stuttgart.

  Julian Ryerson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal