Hopp til innhold

Tidligere trener om konflikten: – En utfordring å kommunisere med Kristoffersen

OSLO/ÅRE (NRK): Norges tidligere teknikktrener Stefan Kornberger bekrefter at det har vært en konflikt mellom ham og Henrik Kristoffersen.

WORLD CUP SLALÅM KITZBÜHEL

FRA SMIL TIL SINNE: Det var god stemning mellom Kornberger (t.v.) og Kristoffersen etter at 24-åringen vant verdenscuprennet i Kitzbühel i fjor. Før årets Kitzbühel-renn skar det seg dog helt mellom de to.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier Kornberger til NRK.

Teknikktreneren ga seg på det norske landslaget i januar, bare uker før VM, på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen. Det var TV 2 som meldte om saken først.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FIKK TRENER TIL Å SLUTTE: I følge TV 2 sluttet teknikktrener Stefan Kornberger på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer skjedde konflikten torsdagen før Kitzbühel-rennene i januar. Kornberger dro rett hjem fra trening, pakket sakene, og har siden ikke vært en del av landslaget. Nå trener han yngre lag for Norges Skiforbund.

Kornberger har vært en del av landslaget i åtte år.

– Jeg syntes det var den rette dagen å slutte på. Det var flere grunner. Jeg hadde jobbet som hovedtrener i tre år, sier Kornberger, som ikke vil kommentere nærmere om han synes Kristoffersen har vært en vanskelig person å samarbeide med eller hvor lenge samarbeidsproblemene har vart.

Han sier likevel:

– Det er viktig å kommunisere med respekt og å forstå avgjørelser. Det er mange måter å få suksess som alpinist og selvfølgelig er alle ansvarlige. Det gjelder meg også, sier han.

– For meg var det alltid viktig å å gjøre laget så sterkt som mulig. Det var målet mitt: Å ha et godt, men sterkt lag.

Pågående konflikt

Henrik Kristoffersen har lenge vært i en pågående konflikt med landslaget, og fikk i en periode ikke trene med resten av landslagsutøverne.

I juni 2017 nektet han å skrive under på utøverkontrakten, og alpinlandslaget mente også at Kristoffersen hadde brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger. Alpinisten har også saksøkt Skiforbundet for retten til å bruke sin egen sponsor på hjelmen.

Før forrige sesong ble han imidlertid tatt inn i varmen igjen.

– Jeg har jobbet for Skiforbundet i åtte år, så jeg kjenner systemet. Det er alltid en utfordring å ha den beste slalåmkjøreren i laget og også være ansvarlig for de andre på laget, påpeker treneren.

VM alpint 2019 Åre utfor menn

ÆRLIG: Christian Mitter var ærlig overfor TV 2 etter VM var ferdigkjørt søndag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kom med kritikk

Denne sesongen har de absolutt topplasseringene uteblitt for nordmannen, før han fredag sikret VM-gullet i storslalåm. I slalåmrennet søndag gikk det derimot ikke like bra.

– Det er for dårlig, sa han til NRK etter at det ble en 8. plass, og tidligere i januar hintet han til at det burde gjøres endringer i trenerteamet.

– Ser man resultatene generelt, kan vi spørre oss om vi faktisk gjør en god nok jobb, sa Kristoffersen.

– Da må vi se om jeg er riktig i jobben, eller om mine verdier er feil. Eller om laget tar feil, vi må se på hvordan vi kan løse det, svarte landslagssjef Christian Mitter.

Til TV 2 søndag sier Mitter følgende:

– Kornberger står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, kommenterer han.

  • Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henrik Kristoffersen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal