Hopp til innhold

Tidligere trener om konflikten: – En utfordring å kommunisere med Kristoffersen

OSLO/ÅRE (NRK): Norges tidligere teknikktrener Stefan Kornberger bekrefter at det har vært en konflikt mellom ham og Henrik Kristoffersen.

WORLD CUP SLALÅM KITZBÜHEL

FRA SMIL TIL SINNE: Det var god stemning mellom Kornberger (t.v.) og Kristoffersen etter at 24-åringen vant verdenscuprennet i Kitzbühel i fjor. Før årets Kitzbühel-renn skar det seg dog helt mellom de to.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier Kornberger til NRK.

Teknikktreneren ga seg på det norske landslaget i januar, bare uker før VM, på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen. Det var TV 2 som meldte om saken først.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FIKK TRENER TIL Å SLUTTE: I følge TV 2 sluttet teknikktrener Stefan Kornberger på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Etter det NRK erfarer skjedde konflikten torsdagen før Kitzbühel-rennene i januar. Kornberger dro rett hjem fra trening, pakket sakene, og har siden ikke vært en del av landslaget. Nå trener han yngre lag for Norges Skiforbund.

Kornberger har vært en del av landslaget i åtte år.

– Jeg syntes det var den rette dagen å slutte på. Det var flere grunner. Jeg hadde jobbet som hovedtrener i tre år, sier Kornberger, som ikke vil kommentere nærmere om han synes Kristoffersen har vært en vanskelig person å samarbeide med eller hvor lenge samarbeidsproblemene har vart.

Han sier likevel:

– Det er viktig å kommunisere med respekt og å forstå avgjørelser. Det er mange måter å få suksess som alpinist og selvfølgelig er alle ansvarlige. Det gjelder meg også, sier han.

– For meg var det alltid viktig å å gjøre laget så sterkt som mulig. Det var målet mitt: Å ha et godt, men sterkt lag.

Pågående konflikt

Henrik Kristoffersen har lenge vært i en pågående konflikt med landslaget, og fikk i en periode ikke trene med resten av landslagsutøverne.

I juni 2017 nektet han å skrive under på utøverkontrakten, og alpinlandslaget mente også at Kristoffersen hadde brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger. Alpinisten har også saksøkt Skiforbundet for retten til å bruke sin egen sponsor på hjelmen.

Før forrige sesong ble han imidlertid tatt inn i varmen igjen.

– Jeg har jobbet for Skiforbundet i åtte år, så jeg kjenner systemet. Det er alltid en utfordring å ha den beste slalåmkjøreren i laget og også være ansvarlig for de andre på laget, påpeker treneren.

VM alpint 2019 Åre utfor menn

ÆRLIG: Christian Mitter var ærlig overfor TV 2 etter VM var ferdigkjørt søndag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kom med kritikk

Denne sesongen har de absolutt topplasseringene uteblitt for nordmannen, før han fredag sikret VM-gullet i storslalåm. I slalåmrennet søndag gikk det derimot ikke like bra.

– Det er for dårlig, sa han til NRK etter at det ble en 8. plass, og tidligere i januar hintet han til at det burde gjøres endringer i trenerteamet.

– Ser man resultatene generelt, kan vi spørre oss om vi faktisk gjør en god nok jobb, sa Kristoffersen.

– Da må vi se om jeg er riktig i jobben, eller om mine verdier er feil. Eller om laget tar feil, vi må se på hvordan vi kan løse det, svarte landslagssjef Christian Mitter.

Til TV 2 søndag sier Mitter følgende:

– Kornberger står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, kommenterer han.

  • Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henrik Kristoffersen.

Siste nytt

  • Her havnet svensken: – Det er imponerende

    De to norske lagene hadde full kommando på lagsprinten i Lahti. Og det norske førstelaget var umulig å slå med Erik Valnes og Johannes Høsflot Klæbo. Klæbo var overlegen i avslutningen igjen og sikret seieren for Norge 1. Italia tok andreplassen foran det norske andrelaget.

    Men det gikk ikke like knirkefritt for alle lagene, og halvveis i rennet lå plutselig det svenske andrelaget og Oskar Svensson i nettet utenfor løypa.

    – Jeg skjønner fortsatt ikke helt hva som skjedde. Skiene forsvant under føttene og i det neste sekundet lå jeg i nettet, forklarer Svensson til NRK og fortsetter:

    – Det var litt sjukt. Jeg fikk hjelp av en funksjonær som kom for å hjelpe meg. Det var vanskelig å komme seg opp derfra.

    Harald Østberg Amundsen på det norske andrelaget fikk med seg hva som hadde skjedd på storskjermen etter å ha vekslet med Sindre Bjørnestad Skar.

    – Det er imponerende å komme seg ut der i utgangspunktet. Det er alltid noe trøbbel med svenskene, sier Amundsen med et smil om munnen.

    – Hvorfor er det sånn?

    – De blir stressa og klarer ikke å ha lave skuldre og gjør feil i pressa situasjoner. Det gjentar seg mange ganger, spøker Amundsen.

    Klæbo mener det ikke var noe galt eller skummelt med løypa.

    – Nei, nei. Det er løst og slush bare. Det er ikke noe farlig. Det er bare å holde seg på bena. Det er kanskje den minst farlige løypa vi går i verdenscupsirkuset. Det er lite plasser å slå seg på her, sier Klæbo.

  • Uno-X-rytter veltet stygt i Belgia

    Uno-X-rytter Anders Skaarseth gikk i bakken og traff fortauskanten i høy fart med rundt seks mil igjen av endagsrittet E3 Classic i Belgia fredag.

    Skaarseth satt på kanten av hovedfeltet da han plutselig skled ut. Lillehammer-syklisten falt av sykkelen og gikk rett i en fortauskant med kneet først. I etterkant holdt han seg til beinet og så plaget ut.

    Skaarseth er en av Uno-X-lagets beste klassikerryttere og vil være en viktig brikke i vår.

    Det gjenstår fem mil av rittet i Harelbeke.

    (©NTB)

     Anders Skaarseth
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Kalvå om Sundling-rykket: – Har ikke sjans

    Lagsprinten i Lahti skulle handle om to lag, Norge 1 og Sverige 1. Det norske førstelaget med Julie Myhre og Anne Kjersti Kalvå satte opp et høyt tempo gjennom hele rennet, men det svenske førstelaget nektet å gi slipp.

    Ut på sisterunden gikk Anne Kjersti Kalvå og Jonna Sundling ut sammen, og Kalvå gjorde sitt for å få en luke. Men i den nest siste bakken viste Sundling hvorfor hun er verdensmester på sprint.

    Sundling fikk raskt en stor luke da hun rykket og sikret seier for Sverige 1. Kalvå sikret inn til andreplass for det norske førstelaget.

    Etterpå var hun litt skuffet over at hun ikke klarte å rykke fra svensken.

    – Det var mange som hengte på lenge, så jeg ble litt utålmodig. Det var kortet jeg hadde i dag og jeg måtte spile på det. Når hun henger på så lett og hun har det sisterykket, så har jeg ikke sjanse på henne, sier Kalvå til NRK.

    Jonna Sundling gliser da VGs reporter trekker frem at det så ut som hun koste seg i ryggen på Kalvå.

    Svensken smiler bekreftende og sier hun selv har for vane å dra opp tempo, så det kjennes kjentes godt å ligge bak.

    Tyskland tok tredjeplassen, mens Norge 2 ble til slutt nummer syv.

    FIS Cross Country World Cup
    Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste