Tidligere trener om konflikten: – En utfordring å kommunisere med Kristoffersen

OSLO/ÅRE (NRK): Norges tidligere teknikktrener Stefan Kornberger bekrefter at det har vært en konflikt mellom ham og Henrik Kristoffersen.

WORLD CUP SLALÅM KITZBÜHEL

FRA SMIL TIL SINNE: Det var god stemning mellom Kornberger (t.v.) og Kristoffersen etter at 24-åringen vant verdenscuprennet i Kitzbühel i fjor. Før årets Kitzbühel-renn skar det seg dog helt mellom de to.

– Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier Kornberger til NRK.

Teknikktreneren ga seg på det norske landslaget i januar, bare uker før VM, på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen. Det var TV 2 som meldte om saken først.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FIKK TRENER TIL Å SLUTTE: I følge TV 2 sluttet teknikktrener Stefan Kornberger på grunn av en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Etter det NRK erfarer skjedde konflikten torsdagen før Kitzbühel-rennene i januar. Kornberger dro rett hjem fra trening, pakket sakene, og har siden ikke vært en del av landslaget. Nå trener han yngre lag for Norges Skiforbund.

Kornberger har vært en del av landslaget i åtte år.

– Jeg syntes det var den rette dagen å slutte på. Det var flere grunner. Jeg hadde jobbet som hovedtrener i tre år, sier Kornberger, som ikke vil kommentere nærmere om han synes Kristoffersen har vært en vanskelig person å samarbeide med eller hvor lenge samarbeidsproblemene har vart.

Han sier likevel:

– Det er viktig å kommunisere med respekt og å forstå avgjørelser. Det er mange måter å få suksess som alpinist og selvfølgelig er alle ansvarlige. Det gjelder meg også, sier han.

– For meg var det alltid viktig å å gjøre laget så sterkt som mulig. Det var målet mitt: Å ha et godt, men sterkt lag.

Pågående konflikt

Henrik Kristoffersen har lenge vært i en pågående konflikt med landslaget, og fikk i en periode ikke trene med resten av landslagsutøverne.

I juni 2017 nektet han å skrive under på utøverkontrakten, og alpinlandslaget mente også at Kristoffersen hadde brutt disiplinær- og sponsorregler gjentatte ganger. Alpinisten har også saksøkt Skiforbundet for retten til å bruke sin egen sponsor på hjelmen.

Før forrige sesong ble han imidlertid tatt inn i varmen igjen.

– Jeg har jobbet for Skiforbundet i åtte år, så jeg kjenner systemet. Det er alltid en utfordring å ha den beste slalåmkjøreren i laget og også være ansvarlig for de andre på laget, påpeker treneren.

VM alpint 2019 Åre utfor menn

ÆRLIG: Christian Mitter var ærlig overfor TV 2 etter VM var ferdigkjørt søndag.

Kom med kritikk

Denne sesongen har de absolutt topplasseringene uteblitt for nordmannen, før han fredag sikret VM-gullet i storslalåm. I slalåmrennet søndag gikk det derimot ikke like bra.

– Det er for dårlig, sa han til NRK etter at det ble en 8. plass, og tidligere i januar hintet han til at det burde gjøres endringer i trenerteamet.

– Ser man resultatene generelt, kan vi spørre oss om vi faktisk gjør en god nok jobb, sa Kristoffersen.

– Da må vi se om jeg er riktig i jobben, eller om mine verdier er feil. Eller om laget tar feil, vi må se på hvordan vi kan løse det, svarte landslagssjef Christian Mitter.

Til TV 2 søndag sier Mitter følgende:

– Kornberger står for noen ting. Han står for fellesskapet, hardt arbeid og var en kar som var med i åtte år. Det er ikke på grunn av for hardt eller for mye arbeid at han sluttet, kommenterer han.

• Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henrik Kristoffersen.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

Casper Ruud Madrid
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)