Slalåmfiasko for Kristoffersen: – Det er for dårlig

OSLO/ÅRE (NRK): Henrik Kristoffersen trengte noen minutter for seg selv da rivalen Marcel Hirscher herjet i første omgang. I andre omgang falt nordmannen enda lenger ned på resultatlista.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FOR DÅRLIG: Henrik Kristoffersen var ærlig om at slalåmformen er for dårlig om dagen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg måtte ha et par minutter for meg selv etter at han kom i mål, sa Kristoffersen etter den første omgangen.

Da hadde han nettopp sett Marcel Hirscher kjøre en spinnvill slalåmomgang, og gullhåpet var mer eller mindre blåst for Rælingen-karen allerede da.

I den andre omgangen handlet det derfor strengt tatt om de to siste medaljene. Til tross for en sjetteplass som utgangspunkt hadde Kristoffersen «bare» 48 hundredeler opp til Marco Schwarz på bronseplass.

Nordmannen kastet seg nedover den svenske bakken, i håp om å knipe tideler.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

SKUFFENDE: Det ble ingen topplassering for Henrik Kristoffersen i VM-slalåmen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Det gikk ikke. I stedet for å ta inn på løperne over han på lista, tapte han heller til de som hadde kjørt før ham. I mål var Kristoffersen bak både Ramon Zenhäusern og Clement Noel, som han hadde over halvsekundet til før 2. omgang.

– Det er ikke noe kult å komme ned til røde lys. Slalåmen er ikke der den skal være, det er for dårlig. Jeg får prøve å komme meg opp på et ordentlig nivå til neste slalåmrenn. Nummer 8 er langt under pari, sier Kristoffersen etter VMs siste omgang.

Kristoffersen endte til slutt på 8. plass, 1,12 bak Hirscher.

Trippeltriumf for Østerrike

Det var selvsagt ikke aktuelt for Marcel Hirscher å rote bort den overlegne ledelsen han hadde fra 1. omgang. Han tok det litt roligere i 2. omgang, men vant til slutt med 65 hundredeler.

Landsmannen Michael Matt tok sølvet, og jammen ble det ikke bronse til Østerrike også. Den sikret Marco Schwarz.

Det var halvt norske Alexis Pinturault som var nærmest å true østerrikerne, men han gjorde en stor feil da han nesten lå sidelengs midtveis i andreomgangen. Det førte til at han mistet VM-medaljen.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

GULL: Marcel Hirscher.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Ingen stor norsk dag

Det klaffet ikke helt for de andre norske heller.

Jonathan Nordbotten tapte mye tid i andreomgangen, Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut, og Sebastian Foss-Solevåg så også røde tall hele veien ned – mye på grunn av at slalåmspesialist Dave Ryding gjorde en kjempeomgang fra tidlig startnummer.

– Det er sesongens letteste trassé, men det gjør det vanskeligere fordi de beste kjører så bra. Da taper man så mye, sier Nordbotten.

Hele mesterskapet under ett ble derimot en stor norsk suksess, og selv om Østerrike satte inn en skikkelig sluttspurt, så er det Norge som står øverst på medaljestatistikken etter VM.

Laster innhold, vennligst vent..
nordbotten

FOR LETT: Jonathan Nordbotten mente slalåmtraseen var for lettkjørt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Mulig fatter'n kommer til å «spæde»

Etter 1.-omgangen visste ikke Kristoffersen hvorfor han lå såpass langt bak konkurrentene som han gjorde.

– Jeg veit rett og slett ikke. Det kjentes som lavt tempo, men jeg føler jeg kjører bedre teknisk enn i Schladming. Jeg veit ikke helt, sier han.

Usikkerheten har satt seg, for han vet rett og slett ikke hva som har gått galt, verken i oppladingen eller gjennomføringen.

– Det var jo bra på storslalåmen, så oppladingen kan ikke ha vært så dårlig. Jeg er usikker akkurat nå.

– Mulig fatter'n har sett noe og kommer til å «spæde» etterpå.

Siste nytt

 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal