Hopp til innhold

Slalåmfiasko for Kristoffersen: – Det er for dårlig

OSLO/ÅRE (NRK): Henrik Kristoffersen trengte noen minutter for seg selv da rivalen Marcel Hirscher herjet i første omgang. I andre omgang falt nordmannen enda lenger ned på resultatlista.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FOR DÅRLIG: Henrik Kristoffersen var ærlig om at slalåmformen er for dårlig om dagen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg måtte ha et par minutter for meg selv etter at han kom i mål, sa Kristoffersen etter den første omgangen.

Da hadde han nettopp sett Marcel Hirscher kjøre en spinnvill slalåmomgang, og gullhåpet var mer eller mindre blåst for Rælingen-karen allerede da.

I den andre omgangen handlet det derfor strengt tatt om de to siste medaljene. Til tross for en sjetteplass som utgangspunkt hadde Kristoffersen «bare» 48 hundredeler opp til Marco Schwarz på bronseplass.

Nordmannen kastet seg nedover den svenske bakken, i håp om å knipe tideler.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

SKUFFENDE: Det ble ingen topplassering for Henrik Kristoffersen i VM-slalåmen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Det gikk ikke. I stedet for å ta inn på løperne over han på lista, tapte han heller til de som hadde kjørt før ham. I mål var Kristoffersen bak både Ramon Zenhäusern og Clement Noel, som han hadde over halvsekundet til før 2. omgang.

– Det er ikke noe kult å komme ned til røde lys. Slalåmen er ikke der den skal være, det er for dårlig. Jeg får prøve å komme meg opp på et ordentlig nivå til neste slalåmrenn. Nummer 8 er langt under pari, sier Kristoffersen etter VMs siste omgang.

Kristoffersen endte til slutt på 8. plass, 1,12 bak Hirscher.

Trippeltriumf for Østerrike

Det var selvsagt ikke aktuelt for Marcel Hirscher å rote bort den overlegne ledelsen han hadde fra 1. omgang. Han tok det litt roligere i 2. omgang, men vant til slutt med 65 hundredeler.

Landsmannen Michael Matt tok sølvet, og jammen ble det ikke bronse til Østerrike også. Den sikret Marco Schwarz.

Det var halvt norske Alexis Pinturault som var nærmest å true østerrikerne, men han gjorde en stor feil da han nesten lå sidelengs midtveis i andreomgangen. Det førte til at han mistet VM-medaljen.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

GULL: Marcel Hirscher.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Ingen stor norsk dag

Det klaffet ikke helt for de andre norske heller.

Jonathan Nordbotten tapte mye tid i andreomgangen, Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut, og Sebastian Foss-Solevåg så også røde tall hele veien ned – mye på grunn av at slalåmspesialist Dave Ryding gjorde en kjempeomgang fra tidlig startnummer.

– Det er sesongens letteste trassé, men det gjør det vanskeligere fordi de beste kjører så bra. Da taper man så mye, sier Nordbotten.

Hele mesterskapet under ett ble derimot en stor norsk suksess, og selv om Østerrike satte inn en skikkelig sluttspurt, så er det Norge som står øverst på medaljestatistikken etter VM.

Laster innhold, vennligst vent..
nordbotten

FOR LETT: Jonathan Nordbotten mente slalåmtraseen var for lettkjørt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Mulig fatter'n kommer til å «spæde»

Etter 1.-omgangen visste ikke Kristoffersen hvorfor han lå såpass langt bak konkurrentene som han gjorde.

– Jeg veit rett og slett ikke. Det kjentes som lavt tempo, men jeg føler jeg kjører bedre teknisk enn i Schladming. Jeg veit ikke helt, sier han.

Usikkerheten har satt seg, for han vet rett og slett ikke hva som har gått galt, verken i oppladingen eller gjennomføringen.

– Det var jo bra på storslalåmen, så oppladingen kan ikke ha vært så dårlig. Jeg er usikker akkurat nå.

– Mulig fatter'n har sett noe og kommer til å «spæde» etterpå.

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal