Hopp til innhold

Slalåmfiasko for Kristoffersen: – Det er for dårlig

OSLO/ÅRE (NRK): Henrik Kristoffersen trengte noen minutter for seg selv da rivalen Marcel Hirscher herjet i første omgang. I andre omgang falt nordmannen enda lenger ned på resultatlista.

VM alpint 2019 Åre Slalåm menn

FOR DÅRLIG: Henrik Kristoffersen var ærlig om at slalåmformen er for dårlig om dagen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg måtte ha et par minutter for meg selv etter at han kom i mål, sa Kristoffersen etter den første omgangen.

Da hadde han nettopp sett Marcel Hirscher kjøre en spinnvill slalåmomgang, og gullhåpet var mer eller mindre blåst for Rælingen-karen allerede da.

I den andre omgangen handlet det derfor strengt tatt om de to siste medaljene. Til tross for en sjetteplass som utgangspunkt hadde Kristoffersen «bare» 48 hundredeler opp til Marco Schwarz på bronseplass.

Nordmannen kastet seg nedover den svenske bakken, i håp om å knipe tideler.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

SKUFFENDE: Det ble ingen topplassering for Henrik Kristoffersen i VM-slalåmen.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Det gikk ikke. I stedet for å ta inn på løperne over han på lista, tapte han heller til de som hadde kjørt før ham. I mål var Kristoffersen bak både Ramon Zenhäusern og Clement Noel, som han hadde over halvsekundet til før 2. omgang.

– Det er ikke noe kult å komme ned til røde lys. Slalåmen er ikke der den skal være, det er for dårlig. Jeg får prøve å komme meg opp på et ordentlig nivå til neste slalåmrenn. Nummer 8 er langt under pari, sier Kristoffersen etter VMs siste omgang.

Kristoffersen endte til slutt på 8. plass, 1,12 bak Hirscher.

Trippeltriumf for Østerrike

Det var selvsagt ikke aktuelt for Marcel Hirscher å rote bort den overlegne ledelsen han hadde fra 1. omgang. Han tok det litt roligere i 2. omgang, men vant til slutt med 65 hundredeler.

Landsmannen Michael Matt tok sølvet, og jammen ble det ikke bronse til Østerrike også. Den sikret Marco Schwarz.

Det var halvt norske Alexis Pinturault som var nærmest å true østerrikerne, men han gjorde en stor feil da han nesten lå sidelengs midtveis i andreomgangen. Det førte til at han mistet VM-medaljen.

Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom

GULL: Marcel Hirscher.

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Ingen stor norsk dag

Det klaffet ikke helt for de andre norske heller.

Jonathan Nordbotten tapte mye tid i andreomgangen, Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut, og Sebastian Foss-Solevåg så også røde tall hele veien ned – mye på grunn av at slalåmspesialist Dave Ryding gjorde en kjempeomgang fra tidlig startnummer.

– Det er sesongens letteste trassé, men det gjør det vanskeligere fordi de beste kjører så bra. Da taper man så mye, sier Nordbotten.

Hele mesterskapet under ett ble derimot en stor norsk suksess, og selv om Østerrike satte inn en skikkelig sluttspurt, så er det Norge som står øverst på medaljestatistikken etter VM.

Laster innhold, vennligst vent..
nordbotten

FOR LETT: Jonathan Nordbotten mente slalåmtraseen var for lettkjørt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Mulig fatter'n kommer til å «spæde»

Etter 1.-omgangen visste ikke Kristoffersen hvorfor han lå såpass langt bak konkurrentene som han gjorde.

– Jeg veit rett og slett ikke. Det kjentes som lavt tempo, men jeg føler jeg kjører bedre teknisk enn i Schladming. Jeg veit ikke helt, sier han.

Usikkerheten har satt seg, for han vet rett og slett ikke hva som har gått galt, verken i oppladingen eller gjennomføringen.

– Det var jo bra på storslalåmen, så oppladingen kan ikke ha vært så dårlig. Jeg er usikker akkurat nå.

– Mulig fatter'n har sett noe og kommer til å «spæde» etterpå.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal