Hopp til innhold

Kristoffersen krever 15 millioner av skiforbundet

I en pressemelding fra Oslo tingrett kommer det frem at Henrik Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Norges Skiforbund dersom han ikke får kjøre med Red Bull på hjelmen.

Henrik Kristoffersen

INNKALT: Henrik Kristoffersen og hans team må stille til muntlige forhandlinger neste uke. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alpinisten saksøkte skiforbundet 2. november for å få en tilsvarende sponsoravtale som blant andre Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

Dagen før hadde styret i skiforbundet vedtatt at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg, inkludert hjelm. De plassene skal forbundet disponere.

Kristoffersen har lenge ønsket å ha en privat avtale med Red Bull og kjøre med selskapets logo på hjelmen. Søksmålet har ført til uro innad i alpinleiren og romerikingen valgte å droppe åpningsrennene i Levi.

I sakspapirene fra Oslo tingrett fredag ettermiddag kan man lese følgende:

«Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15.000.000 kroner».

Utålmodige Red Bull

– Dette tilhører hovedsaken og har ingenting å gjøre med det som skal skje onsdag og torsdag neste uke, sier pappa og manager Lars Kristoffersen til NRK.

Han poengterer at grunnen til at dette kommer opp nå er at teamet ønsker å få på plass en optimal satsing så fort som mulig.

– Vi ønsker å ha tilgjengelig de mulighetene Red Bull gir på alt. Utover det med penger handler det om hva de kan bidra med for å optimalisere hverdagen. Det kan være på det som har med transport, logistikk og fysioterapeut å gjøre, sier Kristoffersen.

Henrik og Lars Kristoffersen

SØNN OG FAR: Henrik og Lars Kristoffersen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Krever Red Bull en rask løsning?

– Nei, men de ønsker jo å gjøre en avtale og har ventet i 2,5 år. Det er begrenset hvor lenge de kan vente, og det er signaler på at hvis ikke dette går med Henrik må de finne en annen. De skal ha en til.

Ingen avgjørelse før 4. desember

– Jeg kan bekrefte at vi skal i en sak med Henrik, men utover det ønsker jeg ikke kommentere mer før vi er i rettsalen neste uke, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

– Vil dette få sportslige konsekvenser for Val d’Isère neste helg?

– Nei, vi må skille mellom det formelle og sport. Han ønsker å prøve en rettighetssak for domstolene, og det har ingen påvirkning på det sportslige neste helg.

Henrik Kristoffersen har bedt om en midlertidig avgjørelse i striden med Norges Skiforbund siden det kan komme til å trekke ut før en dom foreligger.

Nå har dommeren besluttet at det skal holdes en muntlig forhandling også om dette. Tingretten innkaller derfor til rettsmøte onsdag og torsdag neste uke i Oslo tinghus, der Kristoffersen selv ikke vil stille, men en midlertidig avgjørelse vil ikke foreligge før 4. desember.

Det er samme dato som storslalåmrennet i Val d’Isère der Kristoffersen etter planen skal gjøre comeback.

Saksgangen vil være den samme som under en hovedforhandling, opplyser Oslo tingrett i en pressemelding. Det er foreløpig ikke berammet hovedforhandling i saken.

Henrik Kristoffersen har ikke gått med på alle kravene fra skiforbundet. Men han har bedt lagkameratene om unskyldning for at de ble dradd inn i sponsorkonflikten.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal