Kristoffersen krever 15 millioner av skiforbundet

I en pressemelding fra Oslo tingrett kommer det frem at Henrik Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Norges Skiforbund dersom han ikke får kjøre med Red Bull på hjelmen.

Henrik Kristoffersen

INNKALT: Henrik Kristoffersen og hans team må stille til muntlige forhandlinger neste uke. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alpinisten saksøkte skiforbundet 2. november for å få en tilsvarende sponsoravtale som blant andre Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

Dagen før hadde styret i skiforbundet vedtatt at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg, inkludert hjelm. De plassene skal forbundet disponere.

Kristoffersen har lenge ønsket å ha en privat avtale med Red Bull og kjøre med selskapets logo på hjelmen. Søksmålet har ført til uro innad i alpinleiren og romerikingen valgte å droppe åpningsrennene i Levi.

I sakspapirene fra Oslo tingrett fredag ettermiddag kan man lese følgende:

«Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15.000.000 kroner».

Utålmodige Red Bull

– Dette tilhører hovedsaken og har ingenting å gjøre med det som skal skje onsdag og torsdag neste uke, sier pappa og manager Lars Kristoffersen til NRK.

Han poengterer at grunnen til at dette kommer opp nå er at teamet ønsker å få på plass en optimal satsing så fort som mulig.

– Vi ønsker å ha tilgjengelig de mulighetene Red Bull gir på alt. Utover det med penger handler det om hva de kan bidra med for å optimalisere hverdagen. Det kan være på det som har med transport, logistikk og fysioterapeut å gjøre, sier Kristoffersen.

Henrik og Lars Kristoffersen

SØNN OG FAR: Henrik og Lars Kristoffersen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Krever Red Bull en rask løsning?

– Nei, men de ønsker jo å gjøre en avtale og har ventet i 2,5 år. Det er begrenset hvor lenge de kan vente, og det er signaler på at hvis ikke dette går med Henrik må de finne en annen. De skal ha en til.

Ingen avgjørelse før 4. desember

– Jeg kan bekrefte at vi skal i en sak med Henrik, men utover det ønsker jeg ikke kommentere mer før vi er i rettsalen neste uke, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

– Vil dette få sportslige konsekvenser for Val d’Isère neste helg?

– Nei, vi må skille mellom det formelle og sport. Han ønsker å prøve en rettighetssak for domstolene, og det har ingen påvirkning på det sportslige neste helg.

Henrik Kristoffersen har bedt om en midlertidig avgjørelse i striden med Norges Skiforbund siden det kan komme til å trekke ut før en dom foreligger.

Nå har dommeren besluttet at det skal holdes en muntlig forhandling også om dette. Tingretten innkaller derfor til rettsmøte onsdag og torsdag neste uke i Oslo tinghus, der Kristoffersen selv ikke vil stille, men en midlertidig avgjørelse vil ikke foreligge før 4. desember.

Det er samme dato som storslalåmrennet i Val d’Isère der Kristoffersen etter planen skal gjøre comeback.

Saksgangen vil være den samme som under en hovedforhandling, opplyser Oslo tingrett i en pressemelding. Det er foreløpig ikke berammet hovedforhandling i saken.

Henrik Kristoffersen har ikke gått med på alle kravene fra skiforbundet. Men han har bedt lagkameratene om unskyldning for at de ble dradd inn i sponsorkonflikten.

Siste nytt

 • Viktor Hovland likt med Tiger Woods

  Viktor Hovland falt ytterligere på resultatlista på dag tre i PGA-mesterskapet lørdag. Han deler 59.-plassen med golflegenden Tiger Woods. Før den avsluttende runden på Harding Park-banen i San Francisco i dag ligger Hovland to slag over par.

  Victor Hovland på PGA-turnering i San Fransisco lørdag 8.8.2020
  Foto: Sean M. Haffey / AFP / NTB Scanpix
 • Messi-magi da Barcelona gikk videre

  Da Barcelona og Napoli møttes i Italia endte det 1-1, men på spansk jord ble det vanskeligere for italienerne å få med seg et godt resultat.

  Lionel Messi scoret et kunstmål og skaffet en straffe da Barcelona vant 3-1 (4-2) og sikret en plass i semifinalen i Mesterligaen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Barcelona v Napoli
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Bayern knuste Chelsea igjen

  Bayern München hadde et godt utgangspunkt for returoppgjøret mot Chelsea i mesterligaen. De ledet 3-0 før oppgjøret i Tyskland.

  Med en 4-1-seier der ble det klart at de helrøde er videre til semifinalen i den gjeve turneringen.

  Champions League - Round of 16 Second Leg - Bayern Munich v Chelsea
  Foto: Michael Dalder / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal