Hopp til innhold

Kristoffersen krever 15 millioner av skiforbundet

I en pressemelding fra Oslo tingrett kommer det frem at Henrik Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Norges Skiforbund dersom han ikke får kjøre med Red Bull på hjelmen.

Henrik Kristoffersen

INNKALT: Henrik Kristoffersen og hans team må stille til muntlige forhandlinger neste uke. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alpinisten saksøkte skiforbundet 2. november for å få en tilsvarende sponsoravtale som blant andre Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

Dagen før hadde styret i skiforbundet vedtatt at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg, inkludert hjelm. De plassene skal forbundet disponere.

Kristoffersen har lenge ønsket å ha en privat avtale med Red Bull og kjøre med selskapets logo på hjelmen. Søksmålet har ført til uro innad i alpinleiren og romerikingen valgte å droppe åpningsrennene i Levi.

I sakspapirene fra Oslo tingrett fredag ettermiddag kan man lese følgende:

«Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15.000.000 kroner».

Utålmodige Red Bull

– Dette tilhører hovedsaken og har ingenting å gjøre med det som skal skje onsdag og torsdag neste uke, sier pappa og manager Lars Kristoffersen til NRK.

Han poengterer at grunnen til at dette kommer opp nå er at teamet ønsker å få på plass en optimal satsing så fort som mulig.

– Vi ønsker å ha tilgjengelig de mulighetene Red Bull gir på alt. Utover det med penger handler det om hva de kan bidra med for å optimalisere hverdagen. Det kan være på det som har med transport, logistikk og fysioterapeut å gjøre, sier Kristoffersen.

Henrik og Lars Kristoffersen

SØNN OG FAR: Henrik og Lars Kristoffersen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Krever Red Bull en rask løsning?

– Nei, men de ønsker jo å gjøre en avtale og har ventet i 2,5 år. Det er begrenset hvor lenge de kan vente, og det er signaler på at hvis ikke dette går med Henrik må de finne en annen. De skal ha en til.

Ingen avgjørelse før 4. desember

– Jeg kan bekrefte at vi skal i en sak med Henrik, men utover det ønsker jeg ikke kommentere mer før vi er i rettsalen neste uke, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

– Vil dette få sportslige konsekvenser for Val d’Isère neste helg?

– Nei, vi må skille mellom det formelle og sport. Han ønsker å prøve en rettighetssak for domstolene, og det har ingen påvirkning på det sportslige neste helg.

Henrik Kristoffersen har bedt om en midlertidig avgjørelse i striden med Norges Skiforbund siden det kan komme til å trekke ut før en dom foreligger.

Nå har dommeren besluttet at det skal holdes en muntlig forhandling også om dette. Tingretten innkaller derfor til rettsmøte onsdag og torsdag neste uke i Oslo tinghus, der Kristoffersen selv ikke vil stille, men en midlertidig avgjørelse vil ikke foreligge før 4. desember.

Det er samme dato som storslalåmrennet i Val d’Isère der Kristoffersen etter planen skal gjøre comeback.

Saksgangen vil være den samme som under en hovedforhandling, opplyser Oslo tingrett i en pressemelding. Det er foreløpig ikke berammet hovedforhandling i saken.

Henrik Kristoffersen har ikke gått med på alle kravene fra skiforbundet. Men han har bedt lagkameratene om unskyldning for at de ble dradd inn i sponsorkonflikten.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal