Hopp til innhold

Kristoffersen krever 15 millioner av skiforbundet

I en pressemelding fra Oslo tingrett kommer det frem at Henrik Kristoffersen krever inntil 15 millioner av Norges Skiforbund dersom han ikke får kjøre med Red Bull på hjelmen.

Henrik Kristoffersen

INNKALT: Henrik Kristoffersen og hans team må stille til muntlige forhandlinger neste uke. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Alpinisten saksøkte skiforbundet 2. november for å få en tilsvarende sponsoravtale som blant andre Aksel Lund Svindal har hatt i mange år.

Dagen før hadde styret i skiforbundet vedtatt at enkeltutøvere ikke får profilere egne sponsorer på hodeplagg, inkludert hjelm. De plassene skal forbundet disponere.

Kristoffersen har lenge ønsket å ha en privat avtale med Red Bull og kjøre med selskapets logo på hjelmen. Søksmålet har ført til uro innad i alpinleiren og romerikingen valgte å droppe åpningsrennene i Levi.

I sakspapirene fra Oslo tingrett fredag ettermiddag kan man lese følgende:

«Subsidiært er det lagt ned påstand om betaling av et beløp til Kristoffersen fastsatt etter rettens skjønn, oppad begrenset til 15.000.000 kroner».

Utålmodige Red Bull

– Dette tilhører hovedsaken og har ingenting å gjøre med det som skal skje onsdag og torsdag neste uke, sier pappa og manager Lars Kristoffersen til NRK.

Han poengterer at grunnen til at dette kommer opp nå er at teamet ønsker å få på plass en optimal satsing så fort som mulig.

– Vi ønsker å ha tilgjengelig de mulighetene Red Bull gir på alt. Utover det med penger handler det om hva de kan bidra med for å optimalisere hverdagen. Det kan være på det som har med transport, logistikk og fysioterapeut å gjøre, sier Kristoffersen.

Henrik og Lars Kristoffersen

SØNN OG FAR: Henrik og Lars Kristoffersen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Krever Red Bull en rask løsning?

– Nei, men de ønsker jo å gjøre en avtale og har ventet i 2,5 år. Det er begrenset hvor lenge de kan vente, og det er signaler på at hvis ikke dette går med Henrik må de finne en annen. De skal ha en til.

Ingen avgjørelse før 4. desember

– Jeg kan bekrefte at vi skal i en sak med Henrik, men utover det ønsker jeg ikke kommentere mer før vi er i rettsalen neste uke, sier alpinsjef Claus Ryste til NRK.

– Vil dette få sportslige konsekvenser for Val d’Isère neste helg?

– Nei, vi må skille mellom det formelle og sport. Han ønsker å prøve en rettighetssak for domstolene, og det har ingen påvirkning på det sportslige neste helg.

Henrik Kristoffersen har bedt om en midlertidig avgjørelse i striden med Norges Skiforbund siden det kan komme til å trekke ut før en dom foreligger.

Nå har dommeren besluttet at det skal holdes en muntlig forhandling også om dette. Tingretten innkaller derfor til rettsmøte onsdag og torsdag neste uke i Oslo tinghus, der Kristoffersen selv ikke vil stille, men en midlertidig avgjørelse vil ikke foreligge før 4. desember.

Det er samme dato som storslalåmrennet i Val d’Isère der Kristoffersen etter planen skal gjøre comeback.

Saksgangen vil være den samme som under en hovedforhandling, opplyser Oslo tingrett i en pressemelding. Det er foreløpig ikke berammet hovedforhandling i saken.

Henrik Kristoffersen har ikke gått med på alle kravene fra skiforbundet. Men han har bedt lagkameratene om unskyldning for at de ble dradd inn i sponsorkonflikten.

Siste nytt

 • Ajer ute med skade – Hanche-Olsen pådro seg smell

  Brentford-proffen Kristoffer Ajer er skadd og er ute av Norges tropp til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia.

  – Ajer har meldt forfall. Han var inne både som alternativ på midtstopper og høyreback. På de posisjonene har vi mange alternativer, sa landslagssjef Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag.

  I tillegg er det nok en stopper det er noe bekymring rundt.

  – Andreas Hanche-Olsen fikk seg en smell i går, men kom hit relativt frisk og rask. Vi får se hvordan det ser ut med ham i morgen, fortsatte han. (NRK/NTB)

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Råsterk Foss hjalp Roglic til Catalunya-seier

  Godt hjulpet av Tobias Foss fortsatte den slovenske sykkelstjernen Primoz Roglic kjempestarten på sykkelsesongen med etappeseier i Volta a Catalunya mandag.

  Mandagens 164,6 kilometer lange åpningsetappe fra Sant Feliu de Guíxols til Sant Feliu de Guíxols ble avgjort med en rundt to kilometer lang stigning. Der satte Tobias Foss voldsom fart for sin kaptein Primoz Roglic. (NTB)

  Italy Tirreno Adriatico Cycling
  Foto: GianMattia D'Alberto / AP
 • Ny norsk overbevisende seier i curling-VM

  Det norske kvinnelaget i curling beseiret Danmark med 7-3 i den fjerde kampen under verdensmesterskapet i Sverige.

  Anført av skip Marianne Rørvik fikk den norske kvartetten en drømmestart på mandagens kamp. Det ble to norske poeng i begge de to innledende omgangene.

  Det ga Rørvik og lagvenninnene et forsprang de danske jentene ikke på noe tidspunkt klarte å utlikne.

  Norges lag består foruten Rørvik av Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien.

  Norge åpnet mesterskapet i svenske Sandviken med to seirer og ett tap på de tre første kampene. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste