NRK Meny
Normal

Tarjei Bø på bedringens vei – satser på å gå i Pokljuka

ULLEVAAL (NRK): Skiskytteren må stå over verdenscupåpningen i Østersund, men er tilbake i trening, og vil raskt tilbake i konkurranse.

Tarjei Bø

SNART TILBAKE: Tarjei Bø satser på å være tilbake i verdenscupen før nyttår.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Hadde det vært VM, så hadde jeg gått. Men det kommer så mange konkurranser gjennom sesongen at jeg må ta det mer gradvis, sier Tarjei Bø til NRK.

Stryningen med 8 VM-gull i premieskapet blir ikke med resten av verdenseliten i skiskyting til verdenscupåpningen i Östersund neste helg.

I mellomtiden er han tilbake i trening og tar en dag av gangen. Målet er å snart være tilbake verdenscupsirkuset. Klaffer alt, blir han å se i sporet allerede i den andre verdenscuprunden i Pokljuka.

Godt grunnlag

Da NRK møtte 28-åringen på samling i Østerrike i slutten av august var han positiv og gledet seg til det som ventet.

Men så slo sykdommen til. Det var snakk om irriterte luftveier, ifølge legen. Først mistet han sesongoppkjøringens siste høydesamling, i Frankrike i slutten av oktober, og så røk halve samlingen i Trysil uka før sesongåpningen.

– Jeg var i superform i hele høst, helt til dette begynte, så grunnlaget er der. Jeg er trygg på at det skal ligge der. Nå gjelder det å trene seg tilbake, og få litt tøffe økter i kroppen, forteller Bø.

I Trysil trente han noen dager, men i den påfølgende uka kom han seg ikke til hektene. Dermed måtte han også stå over sesongåpningen på Sjusjøen.

Sykdomsplaget

Men dette er langt ifra første gang Tarjei Bø er syk. Etter at han slo gjennom i 2010/2011-sesongen, da han vant den sammenlagte verdenscupen har han vært mye plaget av sykdom.

– Det er litt frustrerende, men jeg har mange sterke sider som gjør at jeg kommer raskt tilbake fra sykdom. Heldigvis er jeg lettrent, så jeg trenger ikke mange økter før jeg er tilbake, sier Bø til NRK.

Best huskes trolig det fryktede Twar-viruset. Forkjølelsesviruset ødela sommeren og høsten i 2012 og det året gikk ikke Bø et eneste renn før jul.

Likevel vant han fellesstarten i VM samme sesong, og viste med det at han aldri gir opp.

Tarjei Bø har vært langt nede på grunn av sykdom. Søndag fikk han alle tiders opptur da han sikret seg et individuelt VM-gull.

SE VIDEO: Tarjei Bø tar VM-gull på fellesstarten i Nove Mesto i 2013.

Sesongen etter ble han forkjølet både like før sesongåpningen og i jula. I Sotsji-OL måtte han reise hjem uten en eneste medalje.

I 2015 mistet han så prøve-VM i Holmenkollen på grunn av nok en forkjølelse.

Før fjorårssesongen fortalte Bø så til NRK at han først da, tre år etter Twar-sykdommen, følte at han var kvitt ettervirkningene.

– Målet er VM-gull

Nå vil Bø tilbake på toppnivået, og målet er krystallklart.

– Målet er fortsatt VM-gull, det skal jeg klare, forteller en selvsikker Bø.

Selv om han innrømmer både han og Norge har veldig lyst på å vinne den store verdenscupkula tilbake.

– Det er alltid mesterskap som trigger meg mest. Men å vinne verdenscupen står kanskje høyst av alt. Vi kjemper hardt for å få igjen den kula.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg