Tarjei Bø dropper Holmenkollen

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Emil Hegle Svendsen (29) er bekymret for at VM kan være i fare for kompisen.

Tarjei Bø

STÅR OVER: Tarjei Bø blir ikke å finne på startstreken i Holmenkollen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er umulig ikke å bli bekymret for VM når det går så trått som det gjør, og man ikke finner noe svar, sier Svendsen til NRK.

Bø har slitt med sykdom og dårlige resultater den siste tiden. Nå velger han altså å stå over verdenscupen i Kollen, som også er prøve-VM til mesterskapet i 2016.

IBU World Cup

BEKYMRET: Emil Hegle Svendsen håper Tarjei Bø holder motet oppe.

Foto: NTB scanpix

Etter helgens verdenscup i tsjekkiske Nove Mesto gjennomførte Bø tester på Olympiatoppen. Onsdag formiddag var resultatet klart: Årsaken til forkjølelsen skyldes rhinovirus.

Rhinovirus er et vanlig forkjølelsesvirus, men kan i enkelte tilfeller gi mer langvarig sykdomsforløp, opplyser Norges Skiskytterforbund.

– En trist historie

Tarjei Bø var verdens beste skiskytter i 2011, og i 2013 vant han tre VM-gull. Men mellom oppturene har det vært lange perioder med sykdom og formsvikt.

Lagkamerat Emil Hegle Svendsen håper kameraten greier å holde motet oppe midt i all motgangen.

– Det er en trist historie med Tarjei de siste årene. Han har slitt fryktelig, og jobbet knallhardt, forteller han videre til NRK.

– Jeg håper han ikke glemmer hvor god han faktisk er, sier han.

Landslagstrener Egil Gjelland sier at det ennå ikke er grunn til å bekymre seg for VM.

– Tarjei er frisk, men systemet fungerer ikke optimalt. Det er det vi vet nå, sier Gjelland.

– Hvis det er litt rusk, er det bedre å tre til side, sier treneren.

Føler ikke at kroppen lystrer

Mandag fortalte en frustrert Tarjei Bø til NRK at han følte han manglet et gir.

– Nå er alt fokus på å få dette ut av kroppen slik at jeg kan komme i form til VM i Kontiolahti i mars. Jeg har tidligere vist at jeg kan prestere i mesterskap med sykdomsavbrekk i oppkjøringen, og tror at jeg kan klare det igjen, sier Bø i en pressemelding onsdag.

Foruten fredagens seier i mixed stafett, gikk det nemlig tungt for eldstebror Bø i Nove Mesto.

Derfor prioriterer 26-åringen noen dager med hvile framfor konkurranser i Holmenkollen.

– Det siste han trenger er at folk maser, så jeg holder litt avstand og klapper ham på skuldra, sier Emil Hegle Svendsen.

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal