Hopp til innhold

Serieligaen 2021/22

 • Molde snudde på bortebane

  Molde rundspilte Wolfsberg fra start og kvalifiserte seg til serieligaens gruppespill med 4-0-seier på bortebane torsdag.

  Emil Breivik, Sivert Mannsverk og Ola Brynhildsen (2) scoret målene for moldenserne, som er videre i Europa med 4-1 sammenlagt. Etter et skuffende 0-1-tap hjemme i forrige uke, der Molde slet med effektiviteten foran mål, tok de tak i torsdagens kamp umiddelbart.

  Fem minutter var spilt da Breivik gjorde 1-0. Han plukket opp en klarering og feide ballen i mål via et Wolfsberg-bein fra vel 20 meter.

  Wolfsberg brukte et kvarter på å spille seg inn i kampen, men Molde var stadig hakket friskere. I det 34. minuttet hang ikke hjemmelagets forsvar med på en kontring, og Magnus Wolff Eikrem kunne sette opp Mannsverk, som bredsidet inn 2-0.

  Vertene produserte to store sjanser mot slutten av første omgang, men verken Dario Vizinger eller Tai Baribo hadde finstilt siktet.

  Wolfsberg så tidvis farlige ut og kom til noen muligheter, men på 0-2 slapp de også til en rekke Molde-kontringer. Gjestene fikk den betryggende 3-0-scoringen takket være en keepertabbe i det 72. minuttet. Hendrik Bonmann ga retur på et skudd fra Markus Kaasa, og Ola Brynhildsen kunne dytte ballen i mål.

  En skikkelig sluttspurt kom aldri fra hjemmelaget. I stedet fikk Brynhildsen løpe inn 4-0 på overtid.

  Dermed blir det europacupspill på Molde, som røk ut på straffesparkkonkurranse mot Trabzonspor i fjorårets kvalifisering. Trekningen av gruppespillet i conferenceligaen skjer fredag. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Molde (0-1)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Uefa med strenge krav til Viking: – Vi har brukt et halvt årsverk den siste måneden

  Torsdag kveld tar Viking imot tsjekkiske Sparta Praha til returoppgjør i 2. kvalifiseringsrunde til serieligaen. Det koster siddisene dyrt.

  Listen over krav fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er nemlig lang. Viking må blant annet sørge for nye fotballmål, inngangssluser og medielokaler. I tillegg må egne verter og en tsjekkisk tolk være på plass.

  – Det er veldig mange krav. Vi har brukt rundt et halvt årsverk bare på dette den siste måneden for å få lov til å arrangere 90 minutter med fotball, forteller daglig leder Eirik Bjørnø til Aftenbladet.

  Tidligere i juli solgte klubben aksjene sine i Vikings Venner AS, noe som frigjorde 1 million kroner til å forbedre supporterfeltene. I tillegg får Viking leie inngangssluser av Haugesund.

  Også Uefa har kommet på banen med pengestøtte.

  – Det koster vesentlig mer enn ved en vanlig eliteseriekamp. Det er nok noen hos oss som får litt andre arbeidsoppgaver enn de er vant til. I tillegg har vi noen andre venner av Viking som stiller opp og bidrar, forteller Bjørnø videre.

  Dersom Viking skulle ta seg til 3. kvalifiseringsrunde, er de sikret et sted mellom 6,5 og 7,5 millioner kroner. Det ble 0-0 i det første oppgjøret. (NTB)

  Vikings Mai Traore etter eliteseriekampen mellom Viking og Kristiansund på SR-bank arena.
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho, som slo Bodø/Glimt ut i kvartfinalen, kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

  Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

  Det bekrefter daglig leder Frode Thomassen overfor Avisa Nordland mandag.

  Både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble utestengt etter bråket på Aspmyra.

  – Vi mener Kjetil ikke skal ha noen sanksjoner, og vi er uenig i at de to skal likebehandles. Han får samme type sanksjon som Nuno Santos og vi opplever at rett skal være rett, sier Thomassen til lokalavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Molde
Mourinho
Kjetil Knutsen under pressekonferanse før møtet med AS Roma på Aspmyra i Conference League.

Kjetil Knutsen utestenges fra returkampen mot Roma

Siste nytt

 • Skuffa Leknessund etter Tour de France-vraking: – Jeg følte jeg var klar

  Det norske Uno-X laget imponerte stort i sin debut i Tour de France i fjor. I dag tok de ut årets tour-lag.

  – Vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i Uno-X Gabriel Rasch på dagens pressekonferanse.

  Senest i går markerte laget seg da Søren Wærenskjold vant Belgia rundt. Han er blant de åtte som er tatt ut til Tour de France:

  Magnus Cort, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking, Tobias Halland Johannessen og Søren Wærenskjold.

  En som ikke fikk plass er Andreas Leknessund, som begynte å sykle for laget på nyåret:

  – Det er et godt lag. Det er åtte mann som er klare til Tour de France. Så kan jeg si at det er dritkjedelig å ikke få en av de plassene selv, sier en ærlig tromsøværing til NRK.

  Leknessund fikk den tunge beskjeden i går.

  – Jeg har dessverre ikke prestert godt nok tidlig i sesongen til å få plass. Likevel hadde jeg troa på at det skulle ordne seg. Jeg følte jeg var klar. Jeg var like godt forberedt nå, som til løpa jeg har prestert i tidligere. Jeg er ikke i sjokk, men det er likevel en skuffelse, forteller han.

  Daglig leder i Uno-X Thor Hushovd forklarer vrakingen til NRK:

  – Det er leit at Andreas ikke er med til Tour de France, men han har dessverre ikke fått ut potensialet sitt. Da er idretten brutal. Det er en rytter som jeg nesten så på som soleklar, men dessverre har det mangla litt på nivået hans i år.

  Leknessund
  Foto: Massimo Paolone / AP
 • OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

  18-åringen Jackson James Rice, som skulle representere Tonga i OL i Paris, døde i en fridykkerulykke i helgen.

  Det opplyser familien hans i sosiale medier mandag.

  Rice drev med fridykking fra en båt ved øya Ha'apai i Stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives.

  «Jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster Lily.

  «Han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra OL med en stor, skinnende medalje. Han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til.

  Rice var født i USA, men skulle representere Tonga i OL. Han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding.

  (©NTB)

 • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

  Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

  Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

  – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

  (NTB)

  caitlin clark
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal