Serieligaen 2021/22

 • Kane med hat trick på 20 minutter

  Tottenham og Harry Kane lekte seg med slovenske Mura i serieligaen. Spurs-spissen ble byttet inn etter 59 minutter og satte like så godt tre mål på 20 minutter, i kampen som til slutt endte 5-1.

  Vertene fikk også en drømmestart på kampen. Dele Alli skaffet straffe etter bare fire minutter og tok den like så godt selv. Og bare fire minutter etter det igjen doblet Giovani Lo Celso ledelsen.

  Totteham hadde god kontroll på kampen, men like etter hvilen ble de kamp igjen. Mura-spiller Ziga Kous hamret til på helvolley og reduserte til 1-2.

  Men derfra og ut var det Kane-show. Spissen scoret både i det 68., 76. og 87. minutt, og sikret dermed hat tricket på snaue 20 minutter.

  Europa Conference League - Group G - Tottenham Hotspur v Mura
  Foto: Tony Obrien / Reuters
 • Glimt med drømmeåpning i Europa

  Bodø/Glimt fikk en drømmestart i sin første sesong i europeisk fotball og vant 3-1 i første gruppespillskamp i serieligaen.

  – Vi ble nesten litt overrumplet og ble litt utålmodige i spillet. Heldigvis fikk vi justert oss inn, og da synes jeg det er klasseforskjell, sier Ulrik Saltnes når han overfor Viasat 4 oppsummerer kampen sett fra sitt ståsted.

  For etter en omgang med nerver kom Glimt ut i hundre og kjørte over Zorja Lugansk etter pause.

  Da scoret først Saltnes etter 48 minutter. Bare minuttet etter la Ola Solbakken på til 2-0. Luften så ut til å ha gått ut av gjestene fra Ukraina.

  Etter en time vartet Amahl Pellegrino med kampens prestasjon. Langskuddet hans gikk i en fin bue over bortelagets keeper. 3-0 var et faktum og kampen i realiteten avgjort.

  På tampen av kampen fikk Zorja en sjanse til å pynte på resultatet. Den utnyttet de godt og reduserte til 3-1.

  – Det er det største jeg har opplevd på en fotballbane, sier Ola Solbakken til Viasat 4 etter kampen.

  HwZXJaxsdpU
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Kane herjet for Tottenham

  Torsdag var Harry Kane tilbake i målform for Tottenham som sikret avansement i Europa Conference League. Han scoret to mål da de slo Pacos de Ferreira.

  Onsdag bekreftet Harry Kane at han ikke forlater Tottenham etter mye overgangsspekulasjoner den siste tiden. Og torsdag kunne han igjen feire foran Tottenham-fansen da hans to mål var med å sikre 3–1 sammenlagt mot portugisiske Pacos de Ferreira med 3-0-seier på hjemmebane.

  Dermed sikret Tottenham avansement til gruppespillet i Europa Conference League. De liljehvite tapte 0–1 i Portugal sist uke, og måtte dermed snu det for å avansere. Det ble altså enkelt med en Kane tilbake i storform. (NTB)

  Soccer Kane Future
  Foto: Mike Egerton / AP
 • Rosenborg røk ut av serieligaen

  For trønderne ble det et lite hyggelig gjensyn med Birger Meling og hans Rennes på Lerkendal. I det andre oppgjøret lagene imellom endte det med nok et tap og 1–5 sammenlagt. Det betyr at Rosenborg er ute av serieligaen for denne gang.

  – Spillerne skal ha honnør for at de prøvde hele veien, sa trener Åge Hareide etter kampen.

  Etter det første oppgjøret stod det 2–0 til det franske laget, som også fikk hull på byllen først i det andre.

  Rennes-spiller Romain Del Castillo så først ut til å være i offside, men reprisene viste at Even Hovland opphevde den. Dermed stod det 1–0 etter bare fem minutter.

  Den allerede voksne oppgaven ble enda verre like før pause. På hjørnespark til Rennes dunket Nayef Aguerd inn 2–0 med hodet.

  Derfra var det en tung vei for Rosenborg. Stefano Vecchia reduserte for RBK på straffe, men det hjalp lite. Med ti ordinære minutter igjen kom det tredje Rennes-målet signert Matthis Abline.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Rennes.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB

Siste nytt

 • «Mos» legger opp

  Sarpsborg-spissen Mustafa Abdellaoue (33) gir seg etter sesongen. Den tidligere toppscoreren i Eliteserien sliter med kneet.

  – Kort fortalt så blir det her min siste sesong. Kneet har vært gjennom to operasjoner i år, og jeg trener meg opp nå, men basert på det fysioterapeut og lege sier, sammen med det jeg selv føler, så tåler ikke kneet mitt mer toppidrett, sier «Mos» til Discovery.

  Angriperen var på banen sist i september i fjor. I juni trente han igjen etter en operasjon, men like etter måtte han gjennom nok et inngrep.

  Abdellaoue startet i Skeid og har siden vært i Lillestrøm, Vålerenga, Tromsø, Aalesund og Strømsgodset. I tillegg har han spilt i FC København og OB i Danmark.

  I 2011 ble «Mos» toppscorer i Eliteserien da han scoret 17 mål for Tromsø.

  – Akkurat nå handler det om å få en hverdag uten smerter, å komme dit at man kan ta seg en joggetur. Nå skal jeg jobbe for å få et kne som fungerer i hverdagen, sier 33-åringen.

  ALyY160ejMo
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Zachariassen åpnet målkontoen

  Kristoffer Zachariassen scoret sine to første mål for Ferencvaros i 7-0-seieren over amatørlaget Tököl i den ungarske cupen.

  Ferencvaros ledet 6-0 til pause, og sotraværingen gjorde bortelagets fjerde og sjette mål. Også Oleksandr Zubkov og Myrto Uzuni (to straffespark) ble tomålsscorere i første omgang.

  Annen omgang ble av det mer målfattige slaget. Innbytter Róbert Mak gjorde 7-0 snaut ti minutter før slutt.

  Før kampen sto Zachariassen med én assist som eneste målpoeng etter overgangen fra Rosenborg til Ungarn i sommer.

  Tokmac Nguen spilte ikke onsdagens kamp i den ungarske cupens 2. runde. Ferencvaros tok seg kontrollert til åttedelsfinale uten den norske profilen.

  Eliteserien 2021: Rosenborg - Stabæk (4-2)
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Ber Bayern-stjerne ta vaksinen

  En av Tysklands ledende politikere kommer med en innstendig oppfordring til Bayern München-stjernen Joshua Kimmich om å la seg vaksinere mot koronaviruset.

  Kimmich var kaptein for Tysklands landslag i VM-kvalifiseringskampen mot Romania tidligere i måneden. Det skapte voldsom debatt da han sist helg avslørte at han er uvaksinert, på grunn av «personlige bekymringer».

  – Tenk deg om en gang til og ta vaksinen, sier Horst Seehofer, som er innenriksminister i Angela Merkels avtroppende regjering, til Bild i en beskjed til Kimmich.

  – Du er en personlighet med eksemplarisk oppførsel. Dersom du tar vaksinen, vil andre si «da gjør jeg det også». Vaksinasjon er vårt fremste våpen mot pandemien.

  Flere medisinske eksperter har kritisert Kimmich for ikke å være seg bevisst sitt ansvar som rollemodell.

  4RPB2OsgVoc
  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal