Hopp til innhold

Serieligaen 2021/22

 • Molde snudde på bortebane

  Molde rundspilte Wolfsberg fra start og kvalifiserte seg til serieligaens gruppespill med 4-0-seier på bortebane torsdag.

  Emil Breivik, Sivert Mannsverk og Ola Brynhildsen (2) scoret målene for moldenserne, som er videre i Europa med 4-1 sammenlagt. Etter et skuffende 0-1-tap hjemme i forrige uke, der Molde slet med effektiviteten foran mål, tok de tak i torsdagens kamp umiddelbart.

  Fem minutter var spilt da Breivik gjorde 1-0. Han plukket opp en klarering og feide ballen i mål via et Wolfsberg-bein fra vel 20 meter.

  Wolfsberg brukte et kvarter på å spille seg inn i kampen, men Molde var stadig hakket friskere. I det 34. minuttet hang ikke hjemmelagets forsvar med på en kontring, og Magnus Wolff Eikrem kunne sette opp Mannsverk, som bredsidet inn 2-0.

  Vertene produserte to store sjanser mot slutten av første omgang, men verken Dario Vizinger eller Tai Baribo hadde finstilt siktet.

  Wolfsberg så tidvis farlige ut og kom til noen muligheter, men på 0-2 slapp de også til en rekke Molde-kontringer. Gjestene fikk den betryggende 3-0-scoringen takket være en keepertabbe i det 72. minuttet. Hendrik Bonmann ga retur på et skudd fra Markus Kaasa, og Ola Brynhildsen kunne dytte ballen i mål.

  En skikkelig sluttspurt kom aldri fra hjemmelaget. I stedet fikk Brynhildsen løpe inn 4-0 på overtid.

  Dermed blir det europacupspill på Molde, som røk ut på straffesparkkonkurranse mot Trabzonspor i fjorårets kvalifisering. Trekningen av gruppespillet i conferenceligaen skjer fredag. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Molde (0-1)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Molde levde farlig – videre i serieligaen etter 1-2-tap for Kisvárda

  Molde var i trøbbel mot ungarske Kisvárda, men ryddet opp og avanserte i serieligaen etter 1-2-tap og 4-2 sammenlagt. Sivert Mannsverk roet MFK-nervene.

  I siste hinder før gruppespillet venter østerrikske Wolfsberger for Molde. Disse kampene spilles 18. og 25. august. Molde kan forberede seg fullt og helt til hjemmeoppgjøret mot østerrikerne. MFKs neste seriekamp spilles borte mot Haugesund 21. august.

  Albaneren Jasir Asani scoret begge målene for vertene. De kom etter 14 og 29 minutter. Scoringene gjorde at Molde sto foran utfordringer før de siste 45 minuttene.

  1-0 kom etter at Martin Linnes leverte en håpløs pasning bakover på banen mot eget forsvar. Asani snappet til seg ballen og rundet en noe feilplassert Molde-keeper Jacob Karlstrøm. 2-0-scoringen kom etter et hardt Asani-skudd langs bakken.

  Moldes David Fofana misbrukte to gode sjanser i 1.-omgangen, men hjemmelaget ledet meget fortjent.

  Men etter 69 minutter scoret 20-åringen Mannsverk. Han ble nydelig frispilt av Ola Brynhildsen og bredsidet ballen inn til 1-2.

  Molde
 • Uefa med strenge krav til Viking: – Vi har brukt et halvt årsverk den siste måneden

  Torsdag kveld tar Viking imot tsjekkiske Sparta Praha til returoppgjør i 2. kvalifiseringsrunde til serieligaen. Det koster siddisene dyrt.

  Listen over krav fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er nemlig lang. Viking må blant annet sørge for nye fotballmål, inngangssluser og medielokaler. I tillegg må egne verter og en tsjekkisk tolk være på plass.

  – Det er veldig mange krav. Vi har brukt rundt et halvt årsverk bare på dette den siste måneden for å få lov til å arrangere 90 minutter med fotball, forteller daglig leder Eirik Bjørnø til Aftenbladet.

  Tidligere i juli solgte klubben aksjene sine i Vikings Venner AS, noe som frigjorde 1 million kroner til å forbedre supporterfeltene. I tillegg får Viking leie inngangssluser av Haugesund.

  Også Uefa har kommet på banen med pengestøtte.

  – Det koster vesentlig mer enn ved en vanlig eliteseriekamp. Det er nok noen hos oss som får litt andre arbeidsoppgaver enn de er vant til. I tillegg har vi noen andre venner av Viking som stiller opp og bidrar, forteller Bjørnø videre.

  Dersom Viking skulle ta seg til 3. kvalifiseringsrunde, er de sikret et sted mellom 6,5 og 7,5 millioner kroner. Det ble 0-0 i det første oppgjøret. (NTB)

  Vikings Mai Traore etter eliteseriekampen mellom Viking og Kristiansund på SR-bank arena.
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho, som slo Bodø/Glimt ut i kvartfinalen, kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • Bodø/Glimt anker Knutsens Uefa-utestengelse

  Bodø/Glimt har bestemt seg for å anke karantenen trener Kjetil Knutsen ble ilagt av Det europeiske fotballforbundets etter conferenceligakampen mot Roma.

  Det bekrefter daglig leder Frode Thomassen overfor Avisa Nordland mandag.

  Både Glimt-trener Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos ble utestengt etter bråket på Aspmyra.

  – Vi mener Kjetil ikke skal ha noen sanksjoner, og vi er uenig i at de to skal likebehandles. Han får samme type sanksjon som Nuno Santos og vi opplever at rett skal være rett, sier Thomassen til lokalavisen. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Molde
Mourinho

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste