Hopp til innhold

Eliteserien fotball 2022

Oppsummert

Hør HamKam - Lillestrøm fra kl 16

 • Dagbladet: Molde klaget inn til CAS etter Fofana-overgangen

  David Datro Fofanas tidligere klubb Abidjan City mener Molde stjal angriperen fra dem og har klaget inn Molde til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  Moldes administrerende direktør Ole Erik Stavrum opplyser om klagen til Dagbladet.

  – Vi håper Molde mister alt. Vi ber CAS om å suspendere Molde fra å hente spillere i to år, sier Abidjan Citys president Marco Né til Dagbladet.

  Josimar omtalte saken torsdag.

  Abidjan City sendte saken til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) for snart to år siden.

  Molde mener at Fofana sto uten kontrakt da de hentet ham. Den ivorianske klubben hevder spilleren da var under kontrakt med dem.

  Fofana ble nylig solgt til Chelsea.

  – Vi har kjempet i to år for denne saken. Folk tror at den har kommet på agendaen bare fordi Fofana har gått til Chelsea. Det stemmer ikke, denne saken har pågått lenge – først via forbundet, så i Fifa, før den nå er i CAS, sier Né til den norske avisen.

  Stavrum bekrefter overfor Dagbladet at det er en pågående tvist i CAS.

  – Molde og spilleren har full tillit til sin posisjon, men vil ikke gi ytterligere kommentar før saken er løst. Vi kan imidlertid bekrefte at tvisten ikke angår Chelsea og ikke har noen innvirkning på overgangen av Datro Fofana fra Molde FK til Chelsea, skriver Molde-toppen.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Sandefjord (2-1)
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Kjøpefesten fortsetter – Pemi Faris og Adam Sørensen klare for Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt fortsetter å forsterke spillerstallen. Torsdag ble Pemi Faris (22) og Adam Sørensen (22) presentert som nyervervelser.

  Faris og Sørensen blir spiller nummer fire og fem som kommer inn portene på Aspmyra i overgangsvinduet i januar.

  Fredrik Bjørkan, Odin Bjørtuft, Omar Elabdellaoui har fra før signert sine kontrakter med fjorårets sølvlag i Eliteserien.

  Adam Sørensen er forsvarsspiller og kommer fra danske Lyngby. Ifølge danske medier betaler Glimt rundt ti millioner kroner for venstrebacken. Sørensen skal dermed utfordre Fredrik Bjørkan om en plass på laget.

  Glimt skal lenge ha hatt stortalentet på radaren. I fjor fikk klubben angivelig avslag på sine framstøt.

  Spissen Pemi Faris hentes på sin side til Bodø fra Kristiansund. Han scoret fem mål for klubben forrige sesong. Ifølge Tidens Krav ligger overgangssummen på mellom tre og fire millioner kroner.

  Sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen, forsvarer pengebruken til klubben.

  – Vi reinvesterer jo penger vi har tjent inn i laget. Vi gjør vurderinger som tilsier at dette er fornuftig å gjøre, sier han til avisa.

  Faris har selv bekreftet at han er enig med Glimt om en kontrakt.

  – Det er alltid et trist øyeblikk å si farvel, men jeg ser fram til et nytt eventyr i Bodø, sa han tidligere denne uken.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Vålerengas Christensen til ungarsk fotball

  VIF-spiller Tobias Christensen (22) går til den ungarske klubben Fehérvár. Klubbene er blitt enige om overgangen, opplyser Vålerenga på sin hjemmeside.

  22-åringen spilte 64 kamper og scoret sju mål for Vålerenga. Han har skrevet under på en treårskontrakt med sin nye klubb, som er på 8.-plass i ungarsk eliteserie.

  Christensen kom til Vålerenga i forkant av 2021-sesongen og hadde to år igjen av kontrakten. Nå venter derimot et ungarsk eventyr.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga og møtt fantastiske folk. Jeg skulle ønske vi hadde gjort det litt bedre sportslig de to sesongene, men jeg har fått venner for livet og gode minner, sier Christensen.

  – Jeg gleder meg til å komme i gang i Ungarn. Klubben har ambisjoner om Europa-spill, og jeg forventer å skulle være med å bidra fra dag en. Jeg er i fysisk god form og skal bruke den lille måneden fram til første kamp til å bli kjent med nye lagkamerater og måten de spiller på, sier han videre. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Sarpsborg 08. (3-3)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Rösler til Sverige

  Colin Rösler er klar for svenske Mjällby. Det bekrefter Allsvenskan-klubben onsdag. Kontrakten med Lillestrøm ble nylig terminert etter ett år i klubben.

  – Dette er en spiller vi har fulgt gjennom høsten, og det føles godt at vi nå er enige. Colin er en dyktig midtstopper med god spilleforståelse i forsvarsspillet og en fin høyrefot, sier sportslig leder Hasse Larsson, ifølge NTB,

  Rösler er sønn av tidligere LSK-spiller og trener Uwe Rösler. Han kom til Lillestrøm fra nederlandske Breda.

  Kvalifisering til Serieligaen i Europa: LSK - SJK Seinäjoki (5-2)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sportsnyheter

Slet med å holde tårene tilbake - avslører lagkompisens hemmelige råd

Tarjei Bø tok en overraskende seier på fredagens sprint, men for Sturla Holm Lægreid føltes 2.-plassen som en seier.

Siste nytt

 • Erik ten Hag kåret til månedens trener

  Manchester Uniteds trener Erik ten Hag har av Premier League kåret til månedens manager for november.

  De røde djevlene vant alle sine kamper, og var det eneste laget som ikke tapte ett poeng forrige måned. Det er noe av begrunnelsen for at nederlenderen fikk prisen.

  Det er tredje gangen Ten Hag vinner prisen. De to foregående gangene var september 2022 og februar i år.

  Samtidig vant United-spiller Harry Maguire prisen for månedens spiller i ligaen for november.

  Likevel er United-sjefen i hardt vær grunnet mangelen på gode resultater, men i det siste har de kravlet oppover på tabellen.

  Manchester United ligger før helgen på en sjetteplass, kun tre poeng bak Manchester City på fjerdeplass.

  Lørdag møter de Bournemouth på hjemmebane, og til uka skal de møte Bayern München i en avgjørende kamp om avansement i Mesterligaen.

  MNwTLajyfc8
  Foto: Reuters
 • Nytt Botn-show i IBU-cupen – tredobbelt norsk i Idre

  Johan-Olav Smørdal Botn går fra seier til seier i skiskytternes IBU-cup. Fredag vant han foran lagkameratene Martin Nevland og Martin Uldal.

  På sprinten i svenske Idre var Botn igjen utilnærmelig i langrennsfart. Tross ett bomskudd på hver skyting var han 2,1 sekunder foran feilfrie Nevland i mål.

  Uldal bommet én gang på standplass og ble slått med 13,9 sekunder av nordfjordingen Botn.

  24-åringen fra Stårheim har gått tre individuelle renn og én stafett denne sesongen, og han har vunnet alle. Botn imponerte også i langrennsåpningen på Beitostølen med 10.-plass på 10 kilometer fri teknikk i et kruttsterkt felt.

  Det ble en norsk kjempedag på sprinten i Idre. Vetle Paulsen og Mats Øverby fulgte opp med henholdsvis 5.- og 6.-plass, mens Simon Hjelmeset Kirkeeide ble nummer 12.

  (NTB)

  GSR3JYf3QBc
  Foto: NTB
 • Dortmund bekrefter: Julian Ryerson har pådratt seg leddbåndsskade – ferdigspilt i 2023

  Landslagsspiller Julian Ryerson har blitt diagnostisert med en leddbåndsskade og vil ikke være tilgjengelig for spill de neste ukene.

  Det bekrefter Dortmund på sine nettsider.

  Det var mot slutten av onsdagens oppgjør mot Stuttgart i den tyske cupen at landslagsprofilen Ryerson landet feil etter en duell. Den norske backen ble liggende på gresset med store smerter.

  Etter å ha fått umiddelbar behandling, ble han hjulpet av banen av to mann fra Dortmunds støtteapparat. Ansiktsuttrykket sa det meste om at Ryerson hadde store smerter.

  «Vi må vente de neste dagene for å stille en endelig diagnose og definere nøyaktig hvor lenge han blir ute,» sier BVB-trener Edin Terzic.

  Ryerson har vært en viktige brikke for Dortmund denne sesongen og spilt ti seriekamper for de gulkledde. Ryerson står med tre mål i Bundesliga denne sesongen. Den forrige kom så sent som forrige helg mot Bayer Leverkusen.

  (NTB)

  Dortmund's Julian Ryerson i kamp.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal