.
Foto: Kim Kyung-Hoon / AP

Sommer-OL i Tokyo 2021

Oppsummert

Sommer-OL i Tokyo er de 32. olympiske sommerlekene og skulle etter planen holdes i 2020, men på grunn av koronapandemien er lekene utsatt til 2021. Lekene starter fredag 23. juli og avsluttes søndag 8. august.

 • Unntakstilstanden i Tokyo oppheves

  Unntakstilstanden i Tokyo og andre deler av Japan opphører 20. juni, en drøy måned før OL starter. Tiltaket vil være gjeldende til slutten av august.

  Tokyo og ni andre japanske regioner har vært i unntakstilstand i en lengre periode som følge av smittesituasjonen. Dette er den tredje unntakstilstanden siden starten av pandemien.

  Perioden avsluttes 20. juni, en drøy måned før sommer-OL starter i den japanske byen, bekreftet den japanske statsråden Yasutoshi Nishimura torsdag.

  I Tokyo og de ni andre japanske regionene blir det fortsatt restriksjoner på alkoholservering og åpningstider for barer og restauranter. (NTB)

  Japan Tokyo Olympics
  Foto: Koji Sasahara / AP
 • Vil heve unntakstilstand før OL

  Den japanske regjeringen vil oppheve unntakstilstanden i Tokyo, Hokkaido, Osaka, og seks andre prefekturer på Søndag. Det skriver The Japan Times.

  Tiltaket kommer etter at smittetilfellene har sunket den siste tiden, og vaksineringen har gjort stor fremgang. Det er derimot en del engstelse for at smitten tar seg opp i forkant av Sommer-OL, som starter 23. juli.

 • Vil åpne for 10.000 tilskuere

  Japanske myndigheter ser for seg å sette et tak på 10.000 tilskuere på alle idrettsarrangementer forut for årets sommer-OL i Tokyo.

  Den japanske statsråden Yasutoshi Nishimura sa onsdag at det vil bli satt en tilsvarende grense for antall tilskuere som er tillatt under de ulike øvelsene under OL. Nishimura er ansvarlig minister for smitteverntiltak.

  Åpningen for tilskuere trer i kraft først etter at unntakstilstanden i Tokyo og andre deler av landet opphører 20. juni. Tiltaket vil så være gjeldende til slutten av august. (NTB)

  Virus Outbreak Japan Olympics
  Foto: Eugene Hoshiko / AP
 • Strenge straffer for regelbrudd

  Deltakerne i sommer-OL i Tokyo kan få strenge straffer for å bryte koronareglementet. Det opplyser Den internasjonale olympiske komité. Det kan være alt fra advarsel, fratatt akkreditering, midlertidig eller permanent utestengelse, diskvalifisering, bøter og hjemsendelse. Tirsdag ble den tredje og siste utgaven av regelboken for utøvere og støtteapparat under sommerlekene publisert.

 • OL-troppen mister bosteder

  Den norske troppen har mistet flere av sine planlagte bosteder under sommer-OL i Tokyo. Dette rammer hovedsakelig roing og golf.

  Det kunngjorde toppidrettssjef Tore Øvrebø på et pressemøte om annen del av det norske OL-uttaket.

  Han fortalte at flere av bostedene som den norske troppen hadde bestilt, er kansellert, og at det medfører at flere utøvere enn planlagt må flytte inn i OL-landsbyen.

  – Det blir trangt, men jeg tror vi kommer til å håndtere dette bra. Forhåpentlig vil vi takle de kompliserte forholdene bedre enn andre nasjoner, slik at det blir en konkurransefordel for de norske utøverne, sier Øvrebø. (NTB)

  Beijing-OL 2022
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sportsnyheter

Dette skjer i fotball-EM i dag: Hva gjør Uefa med «flaskeflyttingen»?

Uefa er lei av at fotballstjernene flytter på sponsorproduktene, og i Sverige er det ny spenning før kampen mot Slovakia.

Siste nytt

 • 32-åring med sjokktid

  Blessing Okagbare vant torsdag 100-meteren i det nigerianske OL-uttaket på fenomenale 10,63. Det er tangering av den nest beste tiden i historien på distansen, satt av Shelly-Ann Fraser-Pryce tidligere i sesongen.

  En medvind på 2,7 meter i sekundet gjør at tiden ikke blir tellende på noen lister, men det er likevel en forbløffende sterk prestasjon av 32 år gamle Okagbare som har 10,79 som offisiell personlig rekord på distansen. Den ble satt så langt tilbake som i 2013.

  – Jeg har følt meg veldig klar siden starten av sesongen. Jeg føler meg friskere, sterkere og som den virkelige Blessing Okagbare igjen, sa hun til nigerianske The Guardian etter superløpet der hun føk fra konkurrentene.

  _tRct7K209c
  Foto: Steph Chambers / AFP
 • Koronaoppblomstring i Moskva

  Russlands hovedstad Moskva stenger sin supportersone under fotball-EM og forbyr samlinger på over 1000 mennesker som følge av økt koronasmitte.

  Det opplyser byens ordfører, Sergej Sobjanin. Antallet nye koronatilfeller i Moskva har økt fra 3000 til 7000 daglig i løpet av få dager, og det er ventet at det blir over 9000 nye tilfeller fredag.

  – Jeg ønsket ikke å gjøre dette, men vi må. Fra og med i dag begrenser vi store arrangementer til maksimalt 1000 personer, uttaler han.

 • Henriksen med ny skade

  Markus Henriksen har pådratt seg en ny skade i leddbåndet, viser nye undersøkelser.

  – Markus har fått en ny skade i samme leddbånd som for en måned siden. Men skaden er lokalisert et annet sted enn den forrige, forklarer RBK-lege Reidar Due til klubbens nettsted.

  Dermed må rosenborgspilleren belage seg på en pause på 12-16 uker.

  – Jeg er knust. Det var en veldig tung beskjed å få, kommenterer han.

Sendeplan

Kl. Program Kanal