Norges skiforbund

 • Dropper mistillitsforslag

  Akershus skikrets vil ikke fremme mistillitsforslag mot ledelsen i skiforbundet. I stedet vil de lansere et forslag til løsning av hoppkonflikten.

  Styret i skikretsen diskuterte onsdag den pågående konflikten mellom skiforbundet og hoppsjef Clas Brede Bråthen.

 • Skal bestemme seg for mistillit

  Akershus skikrets vil i kveld bestemme seg for om de vil fremme mistillitsforslag mot styret i Norges skiforbund.

  Ønsket om mistillit kommer fra langrennskomiteen i kretsen, som enstemmig har bedt om det.

  Bakgrunnen er konflikten mellom skiforbundet og hoppsjef Clas Brede Bråthen.

 • Nytt møte mellom NSF og sponsorene

  Norges Skiforbund har invitert sponsorene til et nytt møte om den betente striden om ansettelsesforholdet til hoppernes sportssjef.

  Sponsorene har truet med å trekke pengestøtte hvis ikke konflikten blir løst. Hoppleiren ønsker at Clas Brede Bråthen skal få fortsette som sportssjef. Forbundet vil ikke gi ham ny kontrakt.

  Etter et møte med skiforbundet gikk sponsorene, med LO og Nammo i spissen, ut med en felles uttalelse. Nå er de invitert til et nytt møte.

  – Skiforbundet har invitert sponsorene til et møte, men det er ikke bekreftet når det blir, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Skiforbundet til NTB.

  Etter at sponsorenes trussel ble kjent, har debatten rast om det er riktig at sponsorene blander seg inn i forbundets avgjørelse. Flere idrettstopper har advart mot det.

  Røste
  Foto: Ali Zare / NTB
 • Hoppsponsorene vil trekke seg

  Konflikten mellom Norges skiforbund (NSF) og sportssjefen for hopp, Clas Brede Bråthen, virker fastlås.

  Fredag ettermiddag kom sponsorene Eterni Group, HELP Forsikring, Landsorganisasjonen i Norge (LO), Lundin Energy Norway, Nammo RSM Norge, Scantrade på banen med en pressemelding.

  Der truer de med å trekke støtten til norsk hoppsport:

  «Vi håper det er mulig å legge prestisjen til side, rydde opp og komme til enighet på en slik måte at det begrenser skadene Skiforbundets håndtering har bidratt til. Det vil være til det beste, både for NSF, hopperne, sponsorene og hele Idretts-Norge.

  Uten en slik enighet vil undertegnede sponsorer vurdere å trekke støtten som nå gis til hopplandslaget gjennom NSF, og se på alternative ordninger for å støtte utøverne for sesongen 2021/22. Sponsoravtaler som skal reforhandles etter kommende sesong vil da ikke bli fornyet.»

Siste nytt

 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Stjernen økte serieledelsen

  Tabelltopp Stjernen knuste Storhamar 6-3 i egen hall i eliteserien i ishockey lørdag. Serietoer Stavanger Oilers tapte for Sparta etter straffeslagkonkurranse. Dermed økte serielederen forspranget i toppet av tabellen.

  Eliteserien i ishockey 2021: Manglerud - Stjernen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Rekord-bonanza av skøytegutta

  Allan Dahl Johansson gikk 1500-meteren på 1:42.619 i Salt Lake City lørdag kveld, noe som er personlig rekord for nordmannen. Det holdt til å bli nummer åtte. Også Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv bedret rekordene sine på distansen med tidene 1:42.880 og 1:42.435. De endte som henholdsvis nummer ni og tretten.

  – Pers er pers, er Johanssons oppsummering overfor Viaplay Vinter.

  Amerikanske Joey Mantia vant på tiden 1:41.154 foran kinesiske Zhongyan Ning og Thomas Krol fra Nederland.

  Allan Dahl Johansson, 1500 meter
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal