NRK Meny
Normal

Fortsatt ingen Hetland-løsning for Norges Skiforbund

Tor-Arne Hetland (44) har kontrakt med Norges Skiforbund i ett år til, men skal ifølge VG ha avslått alle tilbud forbundet har kommet med.

Tour de ski 2017-2018

INGEN LØSNING: Tre uker etter at Tor-Arne Hetland offisielt var ferdig som landslagstrener for langrennslandslaget har Norges Skiforbund enda ikke funnet en ny jobb til 44-åringen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For situasjonen mellom den tidligere landslagstreneren og Norges Skiforbund skal ifølge VG være fullstendig fastlåst.

På presentasjonen av neste års landslag 23. april bekreftet landslagssjef Vidar Løfshus at slitasje mellom utøvere og Tor-Arne Hetland førte til at 44-åringen måtte tre til side som landslagstrener.

Men Hetland har likevel ett år igjen av sin kontrakt med Norges Skiforbund.

– Vi ser på løsninger der vi kan beholde ham. Han er et stort trenertalent og et stort ledertalent. Vi ønsker å ta vare på ham i en posisjon i skiforbundet, sa Løfshus på pressekonferansen den gang.

Takket nei

Etter det VG erfarer skal arbeidet med å finne en ny posisjon til Hetland ha vært meget krevende. Den tidligere landslagstreneren skal også ha avslått flere tilbud fra Skiforbundet.

– Løsninger i dette tilfellet finner vi internt, som i alle andre saker som handler om ansatte, også når det gjelder situasjoner hvor ting ikke har gått helt som planlagt. Tor-Arne er ansatt i langrenn og det forholder vi oss til, sier Vidar Løfshus til avisen.

Tour de ski 2017-2018

HODEBRY: Med ett år igjen av kontrakten med Norges Skiforbund har Tor-Arne Hetlands rolle videre gitt landslagssjef Vidar Løfshus hodebry.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette er en prosess som foregår mellom landslagssjefen og Tor-Arne. Derfor har jeg tillit til at de klarer å løse det, sier leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, til VG.

Ikke avgjort trenerspørsmål

På presentasjonen av landslagene kunngjorde også Vidar Løfshus at Eirik Myhr Nossum ville fungere som en midlertidig løsning som landslagstrener da sesongen offisielt startet 1. mai.

– Han er et godt navn, men ingenting er avgjort foreløpig, sa Løfshus om Nossums midlertidige ansvar.

NRK har tidligere omtalt at flere utøvere har kontaktet tidligere landslagstrener Trond Nystad om å gå inn i det norske trenerteamet sammen med Nossum.

– Sånn personlig ville det vært optimalt, uttalte Martin Johnsrud Sundby til NRK om den mulige trenerduoen.

 • Tor-Arne Hetland har ikke ønsket å kommentere sin videre rolle i Norges Skiforbund verken til VG eller NRK.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld