Hopp til innhold
fpkz1-_R-Rk
Foto: RONALD WITTEK / EPA

Hopp, menn

Oppsummert

 • Her får du oppdateringer fra herrenes hoppsesong.
 • Granerud med bakkerekord i Finland

  Halvor Egner Granerud klinket til med bakkerekord under søndagens kvalifiseringsomgang i Ruka. Hoppet var hele 150,5 meter langt, og det har altså ingen klart før ham.

  – En kul måte å starte dagen på, sier Granerud til NRK.

  Gårsdagen ble mislykket for nordmannen, som endte med å bli disket på grunn av for mye luftgjennomstrømming i dressen. Det har han åpenbart lagt bak seg, og i formiddag er det muligheter for å revansjere lørdagens fadese. Da er det nytt storbakkerenn i Ruka.

  – Jeg har fått laget ny dress siden i går. Den er forhåpentligvis bedre.

  Halvor Egner Granerud jubler
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Maren Lundby kvalifisert for sitt første verdenscuprenn på halvannet år

  Maren Lundby kvalifiserte seg til verdenscupåpningen i hopp i polske Wisla fredag. Lørdagens renn blir hennes første internasjonalt siden VM-gullet i 2021.

  28-åringen fra Bøverbru landet på 121 meter i sitt kvalifiseringshopp i Polen.

  I treningsomgangene i forkant hadde hun 118,5 og 117 meter. Begge deler ga en plass inne blant de 15 beste på listene.

  Lundby har sagt at nettopp en topp 15-plass er målet foran helgens renn i Wisla.

  Hoppdronningen fra Bøverbru sto over forrige sesong på grunn av vektutfordringer. Hun gjennomførte sin første konkurranse under NM i Midtstubakken i Holmenkollen forrige helg. Der ble det fjerdeplass.

  Lundby har i forkant av helgens verdenscupstart vært klar på at alle piler peker i riktig retning. Hun er samtidig ikke tilbake i den fysiske formen hun var i da hun tok VM-gullet i Oberstdorf.

  I fredagens to treningsomganger i Wisla var det tyske Katharina Althaus som viste størst potensiale med 136 og 132,5 meter. Silje Opseth landet på 130 og 125,5 meter som best av de norske hopperne.

  Både avsatser og vind varierte stort under treningen. (NTB)

  Hopplandslaget 2022/23
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Norges tropp til verdenscupen i Wisla

  Norges hopplandslag reiser til Wisla for World Cup-åpningen av 2022/23-sesongen torsdag.

  Der vil Maren Lundby gjøre comeback i verdenscupen etter å ha hatt en lengre pause etter å ha slitt med vektproblemer.

  Lundby reiser sammen med Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Kristoffer Sundal vil debutere i verdenscupen for herrene. Han reiser sammen med Robert Johansson, Daniel-André Tande, Johann Forfang, Marius Lindvik, Halvor Egner Granerud og Fredrik Villumstad.

  VM i skiflyging i Vikersund
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Granerud og Lindvik tok NM-gull med Akershus

  Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik ledet Akershus' 1.-lag til seier i lagkonkurransen under hopp-NM i Midtstubakken søndag.

  Lindvik hoppet 105 og 103 meter og skaffet laget 322,7 poeng. Granerud var kun 3,2 poeng bak med sine hopp på 102,5 og 102 meter.

  Fredrik Eirinsønn Villumstad hoppet 99 og 98, mens Adrian Thon Gundersrud landet på 104,5 og 99,5 meter. Buskerud ble nummer to med 1121,5 poeng. Det skilte 92,6 poeng opp til vinnerlaget. For Buskerud leverte Daniel-André Tande best med sine hopp på 100,5 og 101,5 meter. I tillegg til ham var Anders Håre, Joacim Ødegård Bjøreng og Sølve Jokerud Strand på laget.

  Sør-Trøndelag ble nummer tre, litt under 200 poeng bak Akershus. Bendik Jakobsen Heggli, Simen Kvarstad, Jo Rømme Mellingsæter og Iver Olaussen hoppet for trønderne.

  Akershus hadde eneste lag i kvinneklassen. Der fikk Nora Helene Evans, Mathilde Selbekk, Mille Marie Hagen og Ida Marie Hagen 512,6 poeng.

  (©NTB)

  Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik under Hoppuka 2021-2022
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Tande tok NM-gull i normalbakken – Sundal overrasket med bronse

  Daniel-André Tande var best og tok hjem NM-gullet i hopp i normalbakken lørdag. Marius Lindvik ble nummer to i Midtstua.

  Kongsberg-hopper Tande fikk 289,5 poeng etter svev på 101,5 og 102 meter. Han var 2,9 poeng foran Marius Lindvik. Sølvvinneren landet på 105 og 99,5 meter.

  Bronsen gikk overraskende til Kristoffer Eriksen Sundal fra Koll. Han hadde 97 og 99,5 meter. Det ga 268,9 poeng i det meget sterke selskapet.

  Halvor Egner Granerud tok lå på tredjeplassen etter første omgang med 96 meter, men klarte ikke å matche Sundals 99,5 meter i finalen. Det skilte 4,2 poeng mellom de to.

  Granerud ble nummer fire i konkurransen. (NTB)

  VM i skiflyging Vikersundbakken
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
Slovenia Ski Jumping World Cup

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste