Hopp til innhold

Hopp, menn

Oppsummert

 • Her får du oppdateringer fra herrenes hoppsesong.
 • Granerud tok sin fjerde strake verdenscupseier - Tande på pallen

  Halvor Egner Granerud smalt til igjen og dominerte i hopprennet i Willingen. Nordmannen vant suverent, og sikret dermed sin fjerde verdenscupseier på rad.

  Til slutt var han hele 20,7 poeng foran Ryoyu Kobayashi på plassen bak.

  Det var også Graneruds tolvte strake pallplass, og niende seier for sesongen.

  Daniel Andre Tande lå på andreplass etter første omgang, men klarte ikke å forsvare plasseringen. Han tapte en plass til nevnte Kobayashi, men klarte likevel å sikre en strålende tredjeplass.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Dobbelt norsk før andre omgang

  Halvor Egner Granerud leder hopprennet i Willingen suverent foran Daniel Andre Tande.

  Granerud svevde hele 147,5 meter ned bakken, en lengde ingen andre var i nærheten av å følge. Han leder dermed 10,6 poeng foran Tande før andre omgang. Granerud jakter sin fjerde strake seier i verdenscupen.

  Det ble langt ned til resten av nordmennene. Johann Andre Forfang ligger på en 22. plass, mens Kristoffer Eriksen Sundal er nummer 29.

  Marius Lindvik og Bendik Jakobsen Heggli klarte ikke å ta seg til andre omgang.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Granerud tok sin tredje strake verdenscupseier

  Halvor Egner Granerud sikret sin tredje strake verdenscupseier med to kjempehopp i storbakken i tyske Willingen lørdag.

  – Begge hoppene var utrolige. Jeg justerte meg ikke med en finger engang. Det var et av mine beste renn i karrieren, sa Granerud til arrangøren.

  Granerud har vist kjempeform etter jul og tok lørdag sin 21. seier i verdenscupen. Med to svev på 149,5 og 138 meter slo Asker-hopperen slovenske Anze Lanisek i kampen om seieren.

  Johann André Forfang hoppet godt med svev på 134 og 135 meter. Tromsøværingen endte på 7.-plass etter å ha hoppet seg opp mange plasser i finaleomgangen.

  Resten av de norske hopperne fikk det ikke til å stemme. Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 21, mens Marius Lindvik og Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad og Kristoffer Eriksen Sunndal røk ut i 1. omgang. (NRK/NTB)

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Johansson står over hopprennet i Willingen

  Halvor Egner Granerud fronter et sterkt norsk hopplag i verdenscuphelgen i tyske Willingen. Robert Johansson står igjen over med skadeproblemer, skriver NTB.

  Forrige helg klinket Granerud til med to seiere i skiflyging i østerrikske Kulm. Og Anna Odine Strøm tronet øverst på pallen i Hinterzarten søndag, da hun tok sin andre verdenscupseier.

  De norske hopperne har vist generelt god form og stiller manns- og kvinnesterke i Tyskland.

  Robert Johansson har, som NRK har skrevet om, slitt med tap av følelse i høyrebeinet grunnet en ryggprolaps. Etter en svak hopphelg i Kulm, står han derfor over konkurransene i Willingen i håp om å bedre formen.

  Herrelaget lyder som følger: Halvor Egner Granerud (Asker), Marius Lindvik (Rælingen), Johann Forfang (Tromsø), Daniel-André Tande (Kongsberg), Kristoffer Sundal (Koll), Bendik Heggli (Byåsen), Fredrik Willumstad (Skimt).

  Disse kvinnene stiller for Norge: Anna Odine Strøm (Alta), Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Silje Opseth (Holeværingen), Maren Lundby (Kolbu).

  Austria Ski Jumping World Cup
  Foto: Florian Schroetter / AP
 • Nok en Granerud-triumf i Kulm

  Halvor Egner Granerud slo til igjen! Nordmannen føler seg som hjemme i østerrikske Kulm. Søndag fulgte han opp lørdagens knusende skiflygingseier.

  – Han er utrolig. Han er så rå!, roper NRKs kommentator Christian Nilssen i det Granerud lander på 235 meter.

  – Hvem skal stoppe han mannen der?, spør ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

  Dette er hans tjuende verdenscupseier og tiende pallplass på rad, Med 35 pallplasser totalt går han forbi rekorden han har delt med Anders Bardal.

  Slovenske Timi Zajc lå på tredjeplass etter første omgang og slo til i andre omgang med et hopp på 230.5 meter og 451.4 poeng. Det holdt til å gå forbi hjemmefavoritt Stefan Kraft som hoppet 229 meter med fem poeng.

  Men ingen kunne gjøre noe med det norske hopp-esset, som endte på 455.5 poeng.

  Seieren ble feiret med lasso-dans og en aldri så liten «moon-walk» til ære for søsteren som har bursdag.

  Det var også en solid norsk laginnsats med fire norske blant topp-11.

  – Det var en veldig positiv dag. Nå er vi plutselig sterke som et lag igjen. Så dette lover bra, sa den norske landslagstreneren Alexander Stöckl.

  Marius Lindvik klinket til med et langt hopp og et godt nedslag, og hadde lenge ledelsen i Kulm. Daniel André Tande fulgte opp og seilte ned til 220.5 meter. Og så fløy Johann André Forfang ned til 224 meter. På et tidspunkt var det tredobbelt norsk før østerrikerne tok tilbake teten på hjemmebane.

  Forfang ble nest beste norske som nummer åtte. Lindvik ble nummer 10 og Tande endte på 11.-plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 22 og Robert Johansson endte til slutt på 23.-plass.

Slovenia Ski Jumping World Cup

Siste nytt

 • Gulbrandsen ut mot det tyrkiske fotballforbundet

  Fredrik Gulbrandsen skjønner lite av hvordan den tyrkiske fotballigaen skal starte opp igjen, bare én uke etter det massive jordskjelvet som rammet landet.

  – Den tyrkiske ligaen ha bestemt seg for å utsette kampene i én uke. Én uke!! Jeg kan ikke skjønne hvordan vi skal klare å spille fotball mens så mange mennesker kjemper for livet i området hvor jordskjelvet rammet, skriver Gulbrandsen i et lengre innlegg på Twitter.

  Nordmannen var en av mange som fikk kjenne det kraftige jordskjelvet i Tyrkia på kroppen sin og måtte flykte for livet.

  Onsdag morgen ble det bekreftet 5.894 døde i Tyrkia. Totalt med Syria har antall døde passert 8.300.

  – Jeg får fortsatt «flashbacks» fra natten. Jeg er mildt sagt traumatisert, skriver Gulbrandsen og fortsetter:

  – Grunnen til at jeg skriver dette, er fordi det virker som om de som bestemmer ikke forstår hva slags traumatiserende opplevelse dette har vært for så mange mennesker. Selv for de som kom seg ut i live.

  Gulbrandsen spiller for den tyrkiske fotballklubben Adana Demirspor. Den har tilhold i områdene som er hardest rammet. (NTB)

  Thomas Lehne Olsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • LeBron James har scoret flest poeng i NBA gjennom tidende

  Los Angeles Lakers-spiller LeBron James (38) er offisielt den spilleren med flest poeng gjennom tidende i NBA.

  Det historiske øyeblikket fant sted i nattens kamp mot Oklahoma City Thunder.

  Der passerte han Kareem Abdul-Jabbar, som i løpet av sin NBA-karriere scoret 38.387 poeng. Den gamle rekorden har stått i 39 år. (NTB)

 • Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

  Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

  Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

  Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og storscoreren Paul Mullin skaffet to straffespark. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

  Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppet et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

  Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring.

  Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

  Paul Ahmedhodzic scoret hjemmelagets første mål i det 50. minutt, for han lagde straffen som slapp Wrexham inn i kampen.

  Sander Berge
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste