Hopp, kvinner

Oppsummert

 • 13.00: Hopp, verdenscup, kvinner.
 • Nizjnij Tagil, Russland
 • Tror på skiflyging for kvinner

  Etter tirsdagens møte i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har Bertil Pålsrud tro på skiflyging for kvinner i 2023, melder NTB. Sarah Hendrickson, vinneren av det første verdenscuprennet i hopp for kvinner i 2011, talte utøvernes sak på møtet.

  – Det blir ingen endring angående 2022, men vi holder datoene åpne for 2023. Det gir en stor mulighet, sier Pålsrud til NTB.

  Store hoppnasjoner som Østerrike, Slovenia, Polen og Tyskland var blant de ni landene som stemte mot forslaget da saken var oppe tidligere i år, men Pålsrud tror flere av landene kan bli overbevist etter verdenscuprennet i Willingen i 2022. Der får kvinnene sjansen i den største bakken i verdenscupsirkuset som ikke er definert som skiflygingsbakke.

  UKE4920 Hopp kvinner norgescup Lillehammer K90 CF
 • Lundby gir ikke opp

  Maren Lundby har stått i front for at kvinnene skal ut i skiflygingsbakken. Kommende sesong er tommelen vendt ned, men totningen har ikke helt gitt opp.

  I april var Norge nær å få støtte for forslaget om å arrangere skiflyging for kvinner i Vikersund, men hoppledelsen i FIS har konkludert med at de må vente litt til på gjennombruddet.

  18. mai er det møte i hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Der skal Sarah Hendrickson, amerikaneren som vant det første verdenscuprennet for kvinner i 2011, snakke utøvernes sak.

  – Hun skal ta opp saken på vegne av oss utøvere. Hva som kommer ut av det, er vanskelig å si, men hun skal gjøre et forsøk. Det er det god grunn til, når man ser alle utøverne som vil hoppe blant annet fra nasjoner som stemte mot, sier Lundby til NTB.

  Hun håper vedtaket blir omgjort tirsdag. (NTB)

  Maren Lundby
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Opseth avsluttet med pallplass

  Silje Opseth avsluttet verdenscupsesongen med annenplass i storbakken i Tsjajkovskij søndag. Østerrikske Marita Kramer var i egen klasse.

  Sterk vind skapte store problemer for arrangørene i Russland også søndag. Til slutt klarte man å gjennomføre kun én omgang. Dermed ble resultatlista etter ett hopp stående.

  Der var østerrikske Kramer best av alle, mens Silje Opseth avsluttet sesongen med en andreplass. Slovenske Nika Kriznar endte på tredjeplassen.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Kvinnenes lagkonkurranse flyttet

  Kraftig vind stanset hoppkvinnenes lagkonkurranse i russiske Tsjakovskij lørdag. Nå er verdenscuprennet omrammet til søndag morgen klokken 04.55 norsk tid.

  Det blir én omgang, og det kjøres før det individuelle rennet som begynner klokken 08.

  Thea Minyan Bjørseth, Frida Berger, Anna Odine Strøm og Silje Opseth hopper for Norge.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Forrykende start for Hovland

  Golfproffen Viktor Hovland fikk en tidlig bogey, men har deretter radet opp birdier i innledningen av andrerunden på europatouren i golf i Tyskland fredag.

  Hovland åpnet turneringen solid torsdag, og fredag kan 23-åringen se ut til å ha en kjemperunde på gang i München.

  Etter par på åpningshullet ble det riktignok en bogey på hull to. Der ble det også bogey torsdag. Fra hull nummer fire til hull nummer åtte noterte imidlertid Hovland seg for ikke mindre enn fire birdier.

  Det niende hullet endte i tillegg på samme vis. Etter et litt upresist innspill slo nordmannen seg nydelig inn på greenen på par fem-hullet. Deretter kunne han trille ballen i hullet til dagens femte birdie.

  Dermed er han åtte slag under par i turneringen etter halvspilt fredagsrunde. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Koronaåret ga ingen skadebonanza

  Tett kampprogram og tøff belastning på spillerne skapte frykt for en markant økning i antall skader i Eliteserien i fotball i 2020-sesongen. Slik ble det ikke.

  En ny studie gjennomført blant klubbene på øverste nivå i norsk fotball, konkluderer med at den koronapregede 2020-sesongen ikke førte med seg større skadeproblemer enn normalt.

  – Det var ingen flere skader. Skadefrekvensen var den samme, sier Torstein Dalen-Lorentsen til NTB.

  Han er stipendiat ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole og står bak studien som nå er klar. Dalen-Lorentsen har sett nærmere på skadeomfanget i åtte av de 13 klubbene som var i Eliteserien både i 2019- og 2020-sesongen.

  – Vi hadde nok trodd at det kanskje skulle være flere skader (i 2020), men samtidig er vi ikke veldig overrasket over at det ikke var det, sier Dalen-Lorentsen.

  Eliteserien fotball 2020, Kristiansund - Mjøndalen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • - Vi kan jo ikke frede noen

  Branns sportsjef Jimmi Nagel Jacobsen sier klubben vil prioritere å se etter nye spillere når overgangsvinduet åpner, enn å finne ny trener.

  – Det er en tung og vanskelig situasjon, men vi skal gjøre alt vi kan for å bli i Eliteserien. Det åpner snart et overgangsvindu. Det blir viktig for å finne noen som kan hjelpe og forsterke oss, sier Jimmi Nagel Jacobsen til BT.

  – Nei, det er ikke det vi ser på nå. Overhodet ikke, sier han.

  Branns styreleder sier situasjonen i klubben må evalueres de neste dagene, og at ingen er fredet. Klubben sliter i bunnen av Eliteserien.

  – Alle har jo tillit til de ikke har det lenger. Vi kan jo ikke frede noen. Slik det er nå, så ser jeg ikke andre løsninger enn at vi må evaluere hvorfor vi er der vi er. Så må vi få gode svar på hvordan vi skal komme oss videre, sier styreleder Birger Grevestad jr. til kanalen.

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Brann (1-0)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal