Hopp til innhold

Hopp, kvinner

Oppsummert

 • 13.00: Hopp, verdenscup, kvinner.
 • Nizjnij Tagil, Russland
 • Kvinnene får storbakke-hopp i OL

  Medan kombinertkvinnene blei avvist, får hoppkvinnene ei oppmuntring: Dei får hoppe i stor bakke også i OL i 2026, ifølgje programkomiteens innstilling.

  Storbakkerenn for kvinner kom på programmet i VM i 2021, med Maren Lundby som den første verdsmeisteren.

  No får ho og dei andre sjansen til OL-medaljar også i Milano og Cortina om fire år.

  Maren Lundby med VM-gull
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nærmer seg Lundby-comeback

  Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter.

  – Det ser bedre ut i år enn i fjor. Kroppen generelt er bedre. Målet er å hoppe i bakken på trening i høst. og målet er å være med for fullt når sesongen starter, sier Lundby til NTB.

  Lundby sto over forrige sesong. Årsaken var at hun ikke var villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte i etterkant av VM. (NTB)

  Hopp Damer, verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen
 • Kvinnene får sin egen hoppuke

  I sesongen 2023/2024 blir det for første gang arrangert en egen tysk-østerriksk hoppuke for kvinner. I en pressemelding heter det at skiforbundene i Tyskland og Østerrike har diskutert dette i lang tid. Det endelige konseptet er ikke bestemt, men det er klart at den skal arrangeres omtrent samtidig som mennenes hoppuke, altså rundt årsskiftet.

  RAW AIR kvinner
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Bjørseth på 9.-plass i Ramsau

  Thea Minyan Bjørseth ble nummer ni og var best på et norsk hopplag som ikke helt fikk det til å stemme i østerrikske Ramsau. Marita Kramer vant nok en gang.

  Bjørseth ble nummer elleve i første omgang og hoppet seg til slutt opp to plasser. 18-åringen har sjuendeplass som karrierebeste i verdenscupen individuelt. Fredag var femte gangen hun havnet blant de ti beste.

  – Nesten litt overraskende for min del. Jeg følte at ting begynte å stemme litt mer på trening, og jeg fikk litt mer godfølelse. Jeg er glad for at jeg fikk noe av det inn i konkurransen i dag, sa Bjørseth til NRK.

  Marita Kramer tok sin fjerde strake seier i verdenscupen. Til nå har østerrikeren vunnet fem av sju renn denne sesongen. Katharina Althaus ble nummer to og var 4,1 poeng bak Kramer. Ursa Bogataj tok tredjeplassen.

  Silje Opseth var tydelig frustrert etter første omgang, der hun bare havnet på 25.-plass. Hun hevet seg i finaleomgangen og hoppet seg opp til 14.-plass i VM-byen fra 1999.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Frykter britisk langrennskrise: – En skuffelse

  Det britiske langrennslandslaget står i fare for å miste store deler av sitt økonomiske budsjett, som vil ramme både utøvere og trenere.

  – Det skaper en usikkerhet og en skuffelse for vi hadde håpet det skulle holde til fornyet tillit, sier Jostein Vinjerui, landslagstrener for Storbritannia til NRK.

  Saken ble først omtalt av Expressen.

  Norge-bosatte Andrew Musgrave og Andrew Young står i spissen på laget og har snust på verdenstoppen i flere år. Britene har utmerket seg med flere topplasseringer og pallplasser.

  Det britiske langrennslandslaget har fått signaler på en økonomisk nedtur for videre britisk støtte.

  – Worst case hvis vi ikke får den støtte som håpet så kan vi risikere å måtte kutte veldig i satsingen. Det blir mindre deltakelse i renn, mindre støtteapparat og løperne må dekke mer ting selv, sier Vinjerui.

  Britene har hatt et budsjett på 4 millioner og kan miste to tredjedeler av støtten.

  Tildelingsmøtene er satt til slutten av juli der UK Sports, tilsvarende norske Olympiatoppen, fordeler penger til ulike disipliner. Grunnlaget for støtten baseres på resultater og medaljepotensial i fremtiden.

  Andrew Musgrave og Andrew Young
  Foto: Anders Skjerdingstad / NTB/NRK
 • BBC-ekspert spår norsk EM-suksess

  Onsdag sparkes EM-fotballen for kvinner i gang. England er soleklar tippefavoritt hos BBC, men en avstikker tror på Norge.

  Seks av rikskringkasterens åtte EM-eksperter blinker ut England som tittelvinner. Slår det til, vil det være første gang for vertsnasjonen.

  Gail Redmond mener derimot Norge kan overraske og nyte full effekt av Ada Hegerbergs comeback.

  – Det tilfører Norge målene som trengs, og hun utgjør en forskjell. Hun er en stjerne og kan dem hele veien. Hvis de spiller hverandre gode, tror jeg de kan gå riktig så langt, sier Nord-Irlands tidligere landslagskaptein.

  Norge møter nettopp nordirene torsdag. Deretter venter puljekamper mot England og Østerrike. (NTB)

  Norge- New Zealand (2-0) i fotball for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Bayern-legende ønsker Ronaldo: – Ville vært sexy

  Bayern München-legende Lothar Matthäus drømmer om at gamleklubben skal signere Cristiano Ronaldo denne sommeren.

  – Ronaldo til Bayern ville vært sexy, sier Matthäus Sky Sport.

  Sist uke skrev flere medier at Ronaldo ønsker seg vekk fra Manchester United etter en svak sesong der de ikke kvalifiserte seg for mesterligaen kommende sesong.

  – De burde i det minste se på muligheten og gi det et forsøk, fortsetter verdensmesteren fra 1990.

  Bayerns egen målkonge, Robert Lewandowski, har gjort det klart at han ønsker seg bort fra klubben, og Matthäus mener Ronaldo kan være en god erstatter for polakken. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste