Hopp til innhold

Hopp, kvinner

Oppsummert

10:00: Treningsomgang, skiflygning, kvinner. Kvinnene hopper sine første skiflygningshopp i historien.

  • Innleder norsk-svensk hoppsamarbeid: – Vi ønsker å forbedre produktet

    Den svenske skihopperen Frida Westman blir kommende sesong en del av det norske landslaget. Trener Christian Meyer håper samarbeidet skal utvikle hoppsporten.

    Westman blir en del av en gruppe på seks utøvere som daglig skal trene sammen. Halvor Egner Granerud, Johann André Forfang og Eirin Kvandal er tre av utøverne i gruppen, opplyser landslagstrener Christian Meyer til NTB.

    – Det viktigste for oss er å utvikle og forbedre produktet i internasjonal hoppsport. I tillegg ønsker vi å få satt Sverige på kartet, slik at det ikke bare ender med verdenscup i Tyskland, Slovenia og Norge, sier Meyer.

    De tre nevnte landene er til sammen arrangør av over halvparten av verdenscuprundene kommende sesong.

    I fjor sommer inngikk USA og Norge et samarbeid for å utvikle sporten over de neste fire årene. (NTB)

    Frida Westman
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Lønnsforskjellene øker for hopperne

    Som ventet øker forskjellene i premiepenger mellom menn og kvinner i hopp neste sesong. For ett år siden omtalte NRK at FIS ville øke premiepengene for hopperne de neste tre sesongene. Økningen var på 39 prosent for gutta, mens for kvinnene var økningen på bare 19,6 prosent.

    Nå er det klart at premiepengene øker fra 28.120 sveitserfranc til 30.229 sveitserfranc for kvinnene neste sesong. For gutta blir økningen fra 79.000 til 86.100 sveitserfranc, hele 65 prosent større økning enn kvinnene.

    Holmenkollen skifestival 2023
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Hopp: Norsk lagsølv i europalekene

    Norges hopplag ble nest best i europalekenes mikskonkurranse i normalbakken i polske Zakopane. Det var et stykke opp til suverene Østerrike.

    Pallen fikk samme rekkefølge som stillingen etter første omgang. Østerrike slo Norge med 62,6 poeng, mens Slovenia tok bronsen. Resten av feltet var vesentlig dårligere enn medaljevinnerne på plastdekket.

    Eirin Maria Kvandal hoppet lengst av de norske med et svev på 100 meter i finaleomgangen. Hun noterte 97,5 i sitt første hopp.

    Anna Odine Strøm (94 og 95 meter), Robert Johansson (99,5 og 98) og Marius Lindvik (92,5 og 94,5) var også en del av Norges mikslag. (NTB)

    Ski-VM 2023: Hopp, normalbakke kvalifisering for kvinner
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Europalekene: Kvandal beste norske i hoppbakken – langt unna pallen

    Eirin Maria Kvandal ble Norges beste på plastdekket i tirsdagens normalbakkerenn i europalekene med en sjuendeplass. Det melder NTB.

    21-åringen hoppet 95,5 og 93 meter i polske Zakopane.

    Anna Odine Strøm lå på fjerdeplass etter én gjennomkjøring med et svev på 92,5 meter. Finalehoppet ble derimot kun 85 meter, og Strøm endte som nummer ni.

    Thea Minyan Bjørseth fulgte rett bak etter hopp på 92 og 91 meter.

    Jacqueline Seifriedsberger fra Østerrike vant rennet knepent foran slovenske Nika Prevc.

    I morgen er det herrene tur i normalbakken. Torsdag er det blandet lagkonkurranse og deretter er det storbakkerenn for begge kjønn.

    Eirin Maria Kvandal
    Foto: NTB
  • Granerud dropper sommer-EM

    Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud er ikke med i den norske hopptroppen til European Games i Krakow, som arrangeres i perioden 27. juni til 1. juli. Årsaken er fallet på trening i Lysgårdsbakken tirsdag.

    – Han er forslått og får ikke trent som normalt, og derfor har han selv valgt å ikke delta, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

    Norge stiller med åtte utøvere.

    Kvinner: Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Kvandal og Kjersti Græsli.

    Menn: Johann André Forfang, Daniel-André Tande, Marius Lindvik og Bendik Jakobsen Heggli.

    Det skal gjennomføres totalt fem hoppkonkurranser i anleggene i Zakopane.

    Halvor Granerud
    Foto: Frode Søreide / NRK
Silje Opseth i tårer

Siste nytt

  • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

    Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

    Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

    Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

    Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

    Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen.

    Martin Ødegaard
    Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
  • FIS øker premiepotten for langrenn

    Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

    – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

    Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

    Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

    I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

    Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

    – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

    Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

    Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Annullert mål og tverrliggertreff for Strand Larsen

    Jørgen Strand Larsen var uhyre nær scoring da Celta Vigo røk 1-2 i bunnkampen mot Las Palmas i spansk fotball mandag. Kampen ble avgjort langt på overtid.

    Scoringen til grekeren Anastasios Douvikas midt i annen omgang så en stund ut til å ha avgjort kampen i Celtas favør. Seks minutter før full tid utlignet imidlertid Jonathan Vieira for vertene.

    Sju minutter på overtid var snuoperasjonen så et faktum for vertene. Vieira gjorde forarbeidet da Marc Cardona avgjorde kampen.

    Før scoringene kunne Jørgen Strand Larsen ha scoret både én og to ganger.

    Etter en drøy halvtimes spill i første omgang rundet østfoldingen Las Palmas-keeper Alvaro Valles og satte ballen i tomt mål. Scoringen ble imidlertid annullert etter VAR-sjekk.

    Videodommerne fant en situasjon i forkant av målet som etter gjentatte repriser ble vurdert til å kvalifisere til et frispark for hjemmelaget.

    Strand Larsen hamret også ballen i tverrliggeren før pause da han fikk sjansen til å avslutte fra god posisjon. (NTB)

    F8GWKNM8BDs
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste