Hopp til innhold

Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår Hopp-Norge store budsjettkutt.

Blinkfestivalen, Lysebotn opp

FORNØYD: Skipresident Erik Røste er fornøyd med informasjonen hopplandslaget har vist fra sponsorjakten.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Skistyret er fornøyd med informasjonen vi har fått angående arbeidet som er gjort med sponsorer, både eksisterende og nye, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Han og Skiforbundet satt tidligere i vår hardt mot hardt og underla hopp krav om jevnlig rapportering og en slags trappetrinnsmodell for når sponsorinntektene kom inn. Den første ordentlige gjennomgangen skulle vært 1. mai.

Årsaken er at alle sponsoravtalene til hopplandslaget går ut i slutten av mai.

NRK fikk opplyst at grenen måtte sikre sponsorinntekter på 10 millioner kroner innen utgangen av mai.

I går skrev VG at hopplandslaget ikke ville klare å skaffe de påkrevde 5 millioner kronene i sponsormidler før 1. mai, men nå gir altså grenene i Skiforbundet et like stort lån for å gi hopplandslaget mer tid til å finne nye sponsorer.

Det bekrefter skipresident Erik Røste til NRK.

Les også: NRK-kilder: Hopp under kraftig sponsorpress – må skaffe ti millioner kroner innen mai er omme

Hoppuka 2021-2022
Hoppuka 2021-2022

Unngår budsjettkutt

Lånet kommer fra arrangementsoverskuddet og gjelder ut 2022. I utgangspunktet skulle grenene i forbundet få disse midlene utbetalt til høsten.

– Noe av det er allerede delt ut, mens noe er holdt igjen som en risikobuffer. Hopp får dette nå som et lån for å få den ekstra tiden de har bedt om for å lande de avtalene de arbeider med, forteller Røste.

– De andre grenene er positive til å bidra med dette lånet slik at hopp kan få den ekstra tiden de ber om, følger Røste opp.

Hvis hopplandslaget ikke hadde klart å skaffe 5 millioner innen 1. mai, var hoppkomiteen nødt til å kutte i hopplandslagets budsjett. Det unngår dem altså nå.

Overrasket

VM i skiflyging i Vikersund

GLEDELIG: Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråten, er glad for at de får mer tid.

Foto: Geir Olsen / NTB

Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen, hadde ikke hørt noe fra Skiforbundet og ble overrasket over at lånet var innvilget da NRK ringte.

– Hvis det er løst, og vi får mulighetene til å jobbe videre med de prosessene vi er i, så er det selvfølgelig gledelig, sier Bråthen til NRK.

– Dette arrangementsoverskuddet har vi i stor grad vært med å bidra i. At hopp er en betydelig bidragsyter i arrangementspotten er det vel ingen tvil om at jeg mener, følger landslagssjefen opp.

Bråthen har flere ganger ropt varsku både i NRK og i andre medier tidligere. Han mener den stygge arbeidskonflikten mellom ham selv på den ene siden og Skiforbundets ledelse på den andre, og det som skjedde i kjølvannet av den, må ta sin del av skylden for hoppsportens vanskelige situasjon på sponsorsiden.

Siste nytt

 • Tennisstjerna skjelte ut dommeren: – Er du dum?

  Nick Kyrgios kunne juble etter å ha vunnet en jevn kamp mot Stefanos Tsitsipas, men underveis fyrte australieren på alle plugger.

  For da Tsitsipas slo en ball mot nedre delen av tribunen, stormet Kyrgios mot dommeren. Han mente at motstanderen burde blitt disket, men ble ikke hørt.

  – Kan du slå en ball inn blant publikum og treffe noen og ikke tape kampen? Er du dum? tordnet han.

  Dommeren valgte å gi en advarsel til Tsitsipas og spurte Kyrgios om ballen traff noen.

  – Ja, den gjorde det. Så nå må du bli skadet? Du er en skam. Du endrer reglene akkurat som du vil, sa den frittalende tennisprofilen.

  Wimbledon
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Nadal enkelt videre i Wimbledon

  Tennisikonet Rafael Nadal (36) fikk en lett reise til fjerde runde i Wimbledon-turneringen. Han lekte med Lorenzo Sonego i tre strake sett.

  Spanjolen vant kveldskampen på centercourten med sifrene 6-1, 6-2, 6-4. For tiende gang er han klar for Wimbledons åttedelsfinaler.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). Går han til topps i London, vil veteranen vært ett steg nærmere å vinne samtlige fire GS-turneringer i ett og samme kalenderår. (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste