Hopp til innhold

Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån

Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår Hopp-Norge store budsjettkutt.

Blinkfestivalen, Lysebotn opp

FORNØYD: Skipresident Erik Røste er fornøyd med informasjonen hopplandslaget har vist fra sponsorjakten.

Foto: Carina Johansen / NTB

– Skistyret er fornøyd med informasjonen vi har fått angående arbeidet som er gjort med sponsorer, både eksisterende og nye, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Han og Skiforbundet satt tidligere i vår hardt mot hardt og underla hopp krav om jevnlig rapportering og en slags trappetrinnsmodell for når sponsorinntektene kom inn. Den første ordentlige gjennomgangen skulle vært 1. mai.

Årsaken er at alle sponsoravtalene til hopplandslaget går ut i slutten av mai.

NRK fikk opplyst at grenen måtte sikre sponsorinntekter på 10 millioner kroner innen utgangen av mai.

I går skrev VG at hopplandslaget ikke ville klare å skaffe de påkrevde 5 millioner kronene i sponsormidler før 1. mai, men nå gir altså grenene i Skiforbundet et like stort lån for å gi hopplandslaget mer tid til å finne nye sponsorer.

Det bekrefter skipresident Erik Røste til NRK.

Les også: NRK-kilder: Hopp under kraftig sponsorpress – må skaffe ti millioner kroner innen mai er omme

Hoppuka 2021-2022
Hoppuka 2021-2022

Unngår budsjettkutt

Lånet kommer fra arrangementsoverskuddet og gjelder ut 2022. I utgangspunktet skulle grenene i forbundet få disse midlene utbetalt til høsten.

– Noe av det er allerede delt ut, mens noe er holdt igjen som en risikobuffer. Hopp får dette nå som et lån for å få den ekstra tiden de har bedt om for å lande de avtalene de arbeider med, forteller Røste.

– De andre grenene er positive til å bidra med dette lånet slik at hopp kan få den ekstra tiden de ber om, følger Røste opp.

Hvis hopplandslaget ikke hadde klart å skaffe 5 millioner innen 1. mai, var hoppkomiteen nødt til å kutte i hopplandslagets budsjett. Det unngår dem altså nå.

Overrasket

VM i skiflyging i Vikersund

GLEDELIG: Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråten, er glad for at de får mer tid.

Foto: Geir Olsen / NTB

Landslagssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen, hadde ikke hørt noe fra Skiforbundet og ble overrasket over at lånet var innvilget da NRK ringte.

– Hvis det er løst, og vi får mulighetene til å jobbe videre med de prosessene vi er i, så er det selvfølgelig gledelig, sier Bråthen til NRK.

– Dette arrangementsoverskuddet har vi i stor grad vært med å bidra i. At hopp er en betydelig bidragsyter i arrangementspotten er det vel ingen tvil om at jeg mener, følger landslagssjefen opp.

Bråthen har flere ganger ropt varsku både i NRK og i andre medier tidligere. Han mener den stygge arbeidskonflikten mellom ham selv på den ene siden og Skiforbundets ledelse på den andre, og det som skjedde i kjølvannet av den, må ta sin del av skylden for hoppsportens vanskelige situasjon på sponsorsiden.

Siste nytt

 • Berge-assist da Burnley tok sesongens første seier

  Sander Berge leverte en assist da Burnley tok sin første trepoenger i Premier League med 2-1 i hengekampen mot Luton.

  Berge sto for forarbeidet da Lyle Foster scoret et fortjent ledermål på overtid i første omgang. Luton presset hardt for utligning den siste halvtimen og fikk den ved Elijah Adebayo i det 83. minutt, men ett minutt senere ble innbytter Jacob Bruun Larsen matchvinner for gjestene med et kjempeskudd.

  – Tre poeng i Premier League, det føles fantastisk. Vi måtte kjempe for det, og jeg er stolt av laget for det de viste i dag, sa manager Vincent Kompany til BBC.

  – Vi viste de kvalitetene som ga oss opprykk forrige sesong. (NTB)

  HhLi7d6bTSc
  Foto: AP
 • Ny nedtur for United – audmjuka på eige gras

  Manchester United rota bort leiinga to gonger og tapte 2-3 mot Galatasaray i kveldens meisterligaoppgjer. To mål frå danske Rasmus Højlund (20) var ikkje det nok til å redde Erik ten Hag og United ut av ei stadig djupare krise.

  – Vi har fått ein dritstart i nesten alle turneringar. Vi må samle oss, sjå kvarandre djupt i auga og så skal vi komme ut av dette saman, sa Højlund til TV 2 etter kampen.

  For tyrkarane kunne reise heime med alle tre poenga etter ein til tider kaotisk kamp på Old Trafford, som inneheldt både raudt kort og straffebom.

  – No er Manchester United i «deep shit», kommentert Simen Stamsø-Møller på TV 2 si sending.

  Raudtrøyene fekk ein pangstart på kampen, då den danske målsniken sende heimelaget i leiinga med panna etter 17 minutt. Innlegget går frå Casemiro til Marcus Rashford som sender ballen presist til Højlund framfor mål.

  Gjestane frå Tyrkia slo raskt og effektiv tilbake. Den tidlegare United-spelaren Wilfried Zaha får eit hjarteleg gjensyn med Old Trafford og utliknar fem minutt seinare. Han feirar med å setje hendene til øyra framfor heimepublikumet.

  Men dette så lenge ut til å bli United sin danske dreng sin store kveld. Først får han eit mål annullert for offside etter sidebyte. Minutta seinare kjem han på ei kontring. Iskaldt lempar han ballen over Fernando Muslera i målet til Galatasaray og United jublar for 2–1.

  Som i første omgang får ikkje heimelaget behalde leiing veldig lenge. Kerem Aktürkoglu utliknar for Galatasaray berre minutta etterpå.

  Og verre skulle det bli. Gjestane får straffe etter at Casemiro klippa ned Dries Mertens i eigen boks. Med to gule kort blir Casemiro sendt i garderoben.

  United blir i første omgang redda av at Mauro Icardi bommar på mål.

  Men han får sin revansj like etterpå.

  Leverer ein lekker chip frå 15 meter i møtet med Onana, og sender Galatasaray-fansen til himmels.

  Erik ten Hag og United står dermed utan poeng etter to kampar. Galatasaray tar 2.-plassen i meisterligaens gruppe A bak Bayern München som slo FC København 2–1 i Parken i kveld.

 • Oilers opp i rygg på Storhamar

  Stavanger Oilers måtte slite for poengene i den framskutte kampen mot Lørenskog, men Nick Dineens scoring ga 1-0-seier.

  Seieren sender Oilers opp i rygg på serieleder Storhamar. Begge har 15 poeng av 18 mulige etter seks spilte kamper.

  Hjemmelaget dominerte kampen stort og vant skuddstatistikken 56-9, men greide bare en gang å overliste Lørenskog-keeper Anders Iversen Haugum. Det var da Dineen vel halvveis i første periode dro av en motspiller og scoret alene med keeper.

  Oilers måtte forsvare seg med nebb og klør da Anders Tangen Henriksen ble utvist vel tre minutter før slutt og gjestene etter hvert tok ut keeper og spilte seks mot fire.

  Kampen tilhører egentlig neste ukes midtukerunde, men da er Oilers opptatt med CHL-kamp mot tsjekkiske Ocelari Trinec. (NTB)

  Sluttspillet i ishockey: Stavanger Oilers - Storhamar
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste