NIF-styremedlem om mistillit: – Hvis flertallet ønsker det, må vi bøye oss for det

Jorodd Asphjell er inne i sin tredje periode i idrettsstyret, og beklager på vegne av alle i norsk idrett. Beklagelsen kommer altfor sent, mener Knut Bjørklund.

Tvedt og Asphjell

I STYRET: President Tom Tvedt og styremedlem Jorodd Asphjell.

Foto: NTB SCANPIX / NRK

Asphjell ble valgt inn i idrettsstyret i 2007, og satt har vært i idrettsstyret under både Tove Paule, Børre Rognlien og nå Tom Tvedt.

– Hva tenker du om de som mener dere bør gå?

– Det er et viktig og riktig spørsmål å stille. Vi hadde et ledermøte for en måned siden, og der la vi fram dette. Når det ikke kommer mistillit til uttrykk på ledermøtet, ønsker vi at dagens styre retter opp kursen, sier Asphjell.

Jorodd Asphjell

STYREMEDLEM I NIF: Jorodd Asphjell.

– Her ligger sprengstoffet

Dette meldte også kommunikasjonssjef i NIF, Niels Røine, til NRK i går. Ledermøtet ble avholdt før den siste innsynsrunden.

– Denne innsynsrunden har aktualisert mye av problemene. Her ligger mye av sprengstoffet. Og det som utløste dette er at de selv går ut og uttrykker at de selv kan gjenreise tilliten, sier Knut Bjørklund, leder i Troms idrettskrets.

Bjørklund sendte i går ut et opprop om å innkalle til ekstraordinært idrettsting.

– Det er kjent at Troms har hatt det inntrykket i lang tid, men så langt har de ikke fått støtte fra andre kretser og særforbund, sier Asphjell.

Lørdag ettermiddag sier Bjørklund at han har fått positive svar fra flere idrettskretser. NRK har forsøkt å komme i kontakt med flere av dem lørdag, men henvendelsene ble ikke besvart.

– Hvis flertallet ønsker det, må vi bøye oss for det, sier Asphjell.

Knut Bjørklund

KRITISK: Knut Bjørklund.

Foto: NRK

– En situasjon som ikke er bra

Asphjell og de andre har et håp om å legge bråket bak seg, og se framover.

– Vi har en situasjon som ikke er bra, men gjennom gode tiltak skal vi gjenreise tilliten, sier Asphjell.

– Hvorfor skal de gi dere nok en sjanse?

– Vi er valgt for en fireårsperiode. Vi skal levere resultater og har et idrettspolitisk dokument å gjennomføre. De må bedømme oss ut ifra det, sier Asphjell.

Bjørklund mener unnskyldingen kommer for sent, og at Asphjell og styret kun leverer tomme ord.

– Det er altfor sent. Beklager, Jorodd. Du er noen år for sent ute. Det er ingen som tror på deg lenger, sier han.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal