NRK Meny
Normal

Ishockeypresidenten støtter NIFs pengebruk: – Skulle brukt mer

Ishockeypresident Gerhard Nilsen forsvarer pengebruken til Norges idrettsforbund i forbindelse med forsøket på å få OL til Oslo. – Sett i ettertid skulle man kanskje brukt mer penger, sier Nilsen.

Gerhard Nilsen

STØTTER PENGEBRUKEN: Ishockeypresident Gerhard Nilsen støtter NIFs pengebruk for å få OL til Oslo

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Tirsdag avslørte NRK at Norges idrettsforbund brukte millioner på konsulenttjenester fra First House for å få OL til Oslo i 2022.

Torsdag sier presidenten i Norges Ishockeyforbund at han støtter pengebruken:

– Jeg forsvarer pengebruken rundt OL2022 fordi det var et kjempearrangement. Det skulle anslagsvis koste 35 milliarder kroner brutto, 25 milliarder kroner netto. Hvis man ser pengebruken for å få gjennomslag for det som markedsføringspenger, så var jo ikke totalsummen høy. Oslo kommune og idretten brukte totalt 250 millioner kroner, og det har jo vært offentlig kjente tall siden vi la frem evalueringsrapporten i mars 2015, sier Nilsen til NRK.

– Skulle brukt mer

Ishockeypresidenten satt i utvalget som var med på å evaluere idrettens arbeid med søknadsprosessen for å få OL til Oslo. Han er overrasket over at det har blitt debatt rundt pengebruken nå.

– Jeg er overrasket over at dette kommer opp nå, for det er jo ikke noe nytt. Det er bare at man ser billaget, og det har skapt støy. Men idrettens bruk av penger var jo nesten tre ganger så høy som det billagene viser i forbindelse med OL2022, og det har jo vært kjent. Sett i ettertid skulle det kanskje vært brukt mer penger, og de pengene skulle vært brukt annerledes.

Støtter Tvedt

Leder i Lyn ski- og fotballklubb, Sjur Skridshol, sa i dag til TV 2 at han mener Idrettspresidenten bør gå av.

Ishockeypresidenten er ikke enig med Skridshol.

– Jeg har tillit til idrettspresidenten og styret i NIF. De har hatt mange vanskelige veivalg. Men jeg tror de har gjort en del ukloke valg med tanke på åpenhetsdebatten.

Synes pengebruken er grei

President i Norges Skøyteforbund, Mona Adolfsen, støtter også Idrettsforbundets pengebruk.

– Å bruke ti millioner på å få OL til Norge synes jeg egentlig er greit. Hadde vi fått det kunne idretten fått mye ut av det, for eksempel i form av anlegg. Noe skøyteidretten spesielt er avhengige av, sier Adolfsen.

Mona Adolfsen, skøytepresident

STØTTER OGSÅ PENGEBRUKEN: Skøytepresident Mona Adolfsen mener også at pengebruken er grei.

Foto: Jane Rasmussen, NRK

Ishockeypresidenten skulle sett at Norge fikk arrangere OL i fremtiden. Men da mener han de må vinne kampen på sosiale medier.

– Neste gang vi i Norge søker, så må vi ha med oss ledende nasjonale politikere i forkant. Slik som det var i forkant av OL på Lillehammer i 1994. Det er for krevende uten den støtten. Man må også beherske hvordan man kommuniserer gjennom sosiale medier bedre, for mye av slaget endte jo opp der. Og det tapte vi, sier Gerhard Nilsen.

Siste nytt

 • NBA-profil kopierte legende

  NBA-profilen DeMarcus Cousins ble den første spilleren siden 1972 som noterte minst 40 poeng, 20 returer og 10 poenggivende pasninger i en kamp. Profilen endte opp med 44 poeng, 24 returer og 10 poenggivende pasninger da laget slo Chicago Bulls.

  BASKETBALL-OLY-2016-RIO-USA-ARG
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp
 • Tennisspiller fikk kjempebot

  Den tyske tennisproffen Mischa Zverev er ilagt en bot på 342.000 kroner for måten han gjennomførte sin kamp på i 1. runde av Australian Open. Boten er den største som er ilagt en tennisspiller i Grand Slam-sammenheng for et regelbrudd på banen.

  Australian Open Tennis Zverev Fine Mischa Zverev
  Foto: Dita Alangkara / AP
 • Avalanche med enorm seiersrekke

  NHL-klubben Colorado Avalanche er inne i en seiersrekke som ikke synes å ta slutt. Mandag ble det 4-2-seier mot Toronto Maple Leafs. Dermed står den amerikanske hockeystorheten med ti strake seire i NHL.

  HOCKEY-NHL-TOR-COL/
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn