Krever at Tvedt kommer på banen: – De må stå opp i vanskelige tider

Idrettspresident Tom Tvedt skyver kommunikasjonssjefen foran seg i debattene. Det er uholdbart, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Linda Hofstad Helleland og Niels Røine

I STUDIO: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og NIF-kommunikassjonssjef Niels Røine møttes til debatt torsdag morgen.

Foto: Ola Hana / NRK

Torsdag morgen gjestet Helleland nyhetsmorgen, der hun møtte kommunikasjonssjef Niels Røine til debatt. Men kulturministeren skulle helst møtt Tom Tvedt selv.

– Det er påfallende at vi har et idrettsstyre som er demokratisk valgt, men som skygger unna enhver debatt. Det er vanskelig å kommunisere med en ansatt kommunikasjonssjef som får betalt for på gjøre jobben sin, sa Helleland i nyhetsmorgen torsdag.

Torsdag skriver VG at over 70 prosent av Norges befolkning mener idrettsledelsens omdømme er svekket.

– Det er trist og alvorlig. Det er ingen tvil om at sakene som har vært oppe har svekket tilliten, og at vi har en jobb å gjøre, svarer Røine.

 Tom Tvedt

STILTE IKKE: Tom Tvedt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røine savner positivitet

Niels Røine er kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, og har måttet svare på mange spørsmål om Idrettsforbundets pengebruk de siste dagene. Tom Tvedt stilte til pressekonferanse tirsdag, men så var det tyst fra idrettspresidenten.

– Hvis vi har et idrettsdemokrati, må de stå opp i vanskelige tider. Det er de som må forsvare pengebruken og kulturen. Det er Tom Tvedt som må fortelle hvordan tilliten til idretten skal gjenreises, sier Helleland.

Røine hevder NIF er i gang med å gjenreise tilliten, og mener det er på tide med positivitet rundt norsk idrett.

– Vi er enige om målene, men det er på tide at idretten får litt medhold og positivitet. Vi trenger oppbacking, og de siste månedene har vi gjort store endringer. Vi har staket ut en ny kurs, og idrettsstyret har tatt tak i det, sier Røine.

Niels Røine l

KOMMUNIKASJONSSJEF: Niels Røine.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Savner NIF-oppgjør

Hun etterlyser at flere kommer på banen, og er lei av tomme ord fra Røine.

– Røine gjør jobben sin, og kan ikke ta ansvar for hva som har skjedd. Det er sentrale deler av NIF-styret som må ta ansvar. Jeg har aldri hørt noen av dem si unnskyld. Jeg har aldri hørt noen av dem ta selvkritikk, legge seg flat. De har aldri vært ydmyke og sagt at de står i en vanskelig situasjon etter pengebruken som har vært etablert praksis og den kulturen som har eksistert, tordner Helleland.

– De 12 fra idrettsstyret som er valgt kunne ha møtt til debatt. De kunne ha tatt et oppgjør med kulturen uten at noen har tvunget dem til det, legger hun til.

 • Idrettspresident Tom Tvedt er syk, og stilte derfor ikke til debatt, opplyser Niels Røine.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal