Krever at Tvedt kommer på banen: – De må stå opp i vanskelige tider

Idrettspresident Tom Tvedt skyver kommunikasjonssjefen foran seg i debattene. Det er uholdbart, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Linda Hofstad Helleland og Niels Røine

I STUDIO: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og NIF-kommunikassjonssjef Niels Røine møttes til debatt torsdag morgen.

Foto: Ola Hana / NRK

Torsdag morgen gjestet Helleland nyhetsmorgen, der hun møtte kommunikasjonssjef Niels Røine til debatt. Men kulturministeren skulle helst møtt Tom Tvedt selv.

– Det er påfallende at vi har et idrettsstyre som er demokratisk valgt, men som skygger unna enhver debatt. Det er vanskelig å kommunisere med en ansatt kommunikasjonssjef som får betalt for på gjøre jobben sin, sa Helleland i nyhetsmorgen torsdag.

Torsdag skriver VG at over 70 prosent av Norges befolkning mener idrettsledelsens omdømme er svekket.

– Det er trist og alvorlig. Det er ingen tvil om at sakene som har vært oppe har svekket tilliten, og at vi har en jobb å gjøre, svarer Røine.

 Tom Tvedt

STILTE IKKE: Tom Tvedt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røine savner positivitet

Niels Røine er kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, og har måttet svare på mange spørsmål om Idrettsforbundets pengebruk de siste dagene. Tom Tvedt stilte til pressekonferanse tirsdag, men så var det tyst fra idrettspresidenten.

– Hvis vi har et idrettsdemokrati, må de stå opp i vanskelige tider. Det er de som må forsvare pengebruken og kulturen. Det er Tom Tvedt som må fortelle hvordan tilliten til idretten skal gjenreises, sier Helleland.

Røine hevder NIF er i gang med å gjenreise tilliten, og mener det er på tide med positivitet rundt norsk idrett.

– Vi er enige om målene, men det er på tide at idretten får litt medhold og positivitet. Vi trenger oppbacking, og de siste månedene har vi gjort store endringer. Vi har staket ut en ny kurs, og idrettsstyret har tatt tak i det, sier Røine.

Niels Røine l

KOMMUNIKASJONSSJEF: Niels Røine.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Savner NIF-oppgjør

Hun etterlyser at flere kommer på banen, og er lei av tomme ord fra Røine.

– Røine gjør jobben sin, og kan ikke ta ansvar for hva som har skjedd. Det er sentrale deler av NIF-styret som må ta ansvar. Jeg har aldri hørt noen av dem si unnskyld. Jeg har aldri hørt noen av dem ta selvkritikk, legge seg flat. De har aldri vært ydmyke og sagt at de står i en vanskelig situasjon etter pengebruken som har vært etablert praksis og den kulturen som har eksistert, tordner Helleland.

– De 12 fra idrettsstyret som er valgt kunne ha møtt til debatt. De kunne ha tatt et oppgjør med kulturen uten at noen har tvunget dem til det, legger hun til.

 • Idrettspresident Tom Tvedt er syk, og stilte derfor ikke til debatt, opplyser Niels Røine.

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal