Hopp til innhold

Krever at Tvedt kommer på banen: – De må stå opp i vanskelige tider

Idrettspresident Tom Tvedt skyver kommunikasjonssjefen foran seg i debattene. Det er uholdbart, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Linda Hofstad Helleland og Niels Røine

I STUDIO: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og NIF-kommunikassjonssjef Niels Røine møttes til debatt torsdag morgen.

Foto: Ola Hana / NRK

Torsdag morgen gjestet Helleland nyhetsmorgen, der hun møtte kommunikasjonssjef Niels Røine til debatt. Men kulturministeren skulle helst møtt Tom Tvedt selv.

– Det er påfallende at vi har et idrettsstyre som er demokratisk valgt, men som skygger unna enhver debatt. Det er vanskelig å kommunisere med en ansatt kommunikasjonssjef som får betalt for på gjøre jobben sin, sa Helleland i nyhetsmorgen torsdag.

Torsdag skriver VG at over 70 prosent av Norges befolkning mener idrettsledelsens omdømme er svekket.

– Det er trist og alvorlig. Det er ingen tvil om at sakene som har vært oppe har svekket tilliten, og at vi har en jobb å gjøre, svarer Røine.

 Tom Tvedt

STILTE IKKE: Tom Tvedt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røine savner positivitet

Niels Røine er kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, og har måttet svare på mange spørsmål om Idrettsforbundets pengebruk de siste dagene. Tom Tvedt stilte til pressekonferanse tirsdag, men så var det tyst fra idrettspresidenten.

– Hvis vi har et idrettsdemokrati, må de stå opp i vanskelige tider. Det er de som må forsvare pengebruken og kulturen. Det er Tom Tvedt som må fortelle hvordan tilliten til idretten skal gjenreises, sier Helleland.

Røine hevder NIF er i gang med å gjenreise tilliten, og mener det er på tide med positivitet rundt norsk idrett.

– Vi er enige om målene, men det er på tide at idretten får litt medhold og positivitet. Vi trenger oppbacking, og de siste månedene har vi gjort store endringer. Vi har staket ut en ny kurs, og idrettsstyret har tatt tak i det, sier Røine.

Niels Røine l

KOMMUNIKASJONSSJEF: Niels Røine.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Savner NIF-oppgjør

Hun etterlyser at flere kommer på banen, og er lei av tomme ord fra Røine.

– Røine gjør jobben sin, og kan ikke ta ansvar for hva som har skjedd. Det er sentrale deler av NIF-styret som må ta ansvar. Jeg har aldri hørt noen av dem si unnskyld. Jeg har aldri hørt noen av dem ta selvkritikk, legge seg flat. De har aldri vært ydmyke og sagt at de står i en vanskelig situasjon etter pengebruken som har vært etablert praksis og den kulturen som har eksistert, tordner Helleland.

– De 12 fra idrettsstyret som er valgt kunne ha møtt til debatt. De kunne ha tatt et oppgjør med kulturen uten at noen har tvunget dem til det, legger hun til.

 • Idrettspresident Tom Tvedt er syk, og stilte derfor ikke til debatt, opplyser Niels Røine.

Siste nytt

 • Keepertabbe ødela mektig engelsk snuoperasjon

  Luke Shaw, Mason Mount og Harry Kane scoret da England snudde 0-2 til 3-2 mot Tyskland i nasjonsligaen mandag. En keepertabbe ga så 3-3 i en ellevill kamp.

  Premier League-stjernene Ilkay Gündogan og Kai Havertz scoret hvert sitt mål i første halvdel av annen omgang og så ut til å ha påført England en ny tung nedtur i generalprøven foran sluttspillet i Qatar. Så tok kampen fullstendig fyr.

  En forrykende avslutning på kampen ga det engelske laget solid og etterlengtet vind i VM-seilene, selv om seieren glapp på tampen.

  Først dukket Manchester United-backen Luke Shaw opp på bakerste stolpe og satte inn reduseringen til 1-2. Deretter kombinerte innbytterne Bukayo Saka og Mason Mount fint, før sistnevnte hamret inn utligningen fra litt distanse. Da var det et kvarter igjen å spille på Wembley.

  Ni minutter før full tid var snuoperasjonen et faktum da dommeren måtte ha VAR-hjelp for å avdekke straffesparket Jude Bellingham hadde skaffet i duellen med en tysk forsvarsspiller.

  Fra krittmerket var Harry Kane iskald.

  Da så kampen ut til å være avgjort, men den gang ei. Like etter det engelske ledermålet ga Englands keeper Nick Pope en svak retur på en avslutning og forærte Kai Havertz muligheten til å utligne. Tyskeren takket for tilbudet og slo til. (NTB)

  Britain England Germany Nations League Soccer
  Foto: Alastair Grant / AP
 • Stjerneduellen avlyst: - Feiging

  Tungvektsboksaren Tyson Fury seier det ikkje blir noko britisk stjernemøte mellom han sjølv og Anthony Joshua fordi kontraktsfristen er gått ut.

  Joshua sa så seint som søndag at han akta å signere kontrakten som vil realisere tungvektsduellen mot Fury. Samtidig sette Fury måndag klokka 17 britisk tid som frist for at papira måtte vere underteikna.

  Då den omtalte fristen var gått ut, var etter seiande ingenting på plass.

  – Det er offisielt. D-dagen har kome og gått. Det har passert klokka 17 måndag, og ingen kontrakt er underteikna. Det er offisielt over for Joshua, seier Fury i eit innlegg på Instagram.

  – Han er no ute i kulda saman med ulveflokken. Gløym det. Idiot. Feiging, heldt tungvektstjerna fram.

  Vidare ønskte han Joshua lykke til med den vidare karrieren og livet.

  Joshua var på si side tydeleg søndag på at ting ville ta noko tid. Han viste til at juridiske rådgivarar jobba med kontrakten.

  Tyson Fury og Anthony Joshua
  Foto: FAYEZ NURELDINE] [RINGO CHIU / AFP
 • Treigt dansk billettsal til fotball-VM

  Det danske herrelandslaget i fotball er populært, men førebels er det berre selt 2000 billettar til danske fans før det omstridde VM-sluttspelet i Qatar.

  Det gir eit snitt på færre enn 700 billettar fordelt på dei tre gruppespelkampane til Danmark. Direktør Jakob Jensen i Det danske fotballforbundet (DBU) opplyser om billettsalet til Ekstra Bladet.

  – Vi gir gjerne danskane rettleiing om opphaldet, men vi arrangerer ingen fanzoner eller har andre aktivitetar i Qatar, for vi ønsker ikkje å støtte opp om landet, seier Jensen til avisa.

  Det er under to månader til fotball-VM. Kritikken av Qatar, i tillegg til dyre hotellprisar, har vore med på å skremme vekk danske supporterar, skriv nyheitsbyrået Ritzau.

  Ifølge Ekstra Bladet kan danske supporterar i teorien legge beslag på mellom 3000 og 5000 billettar til kvar kamp. DBU har fråssagt seg rettane til å distribuere billettane.

  Danmark jubler
  Foto: RITZAU SCANPIX DENMARK / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste