Krever at Tvedt kommer på banen: – De må stå opp i vanskelige tider

Idrettspresident Tom Tvedt skyver kommunikasjonssjefen foran seg i debattene. Det er uholdbart, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Linda Hofstad Helleland og Niels Røine

I STUDIO: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og NIF-kommunikassjonssjef Niels Røine møttes til debatt torsdag morgen.

Foto: Ola Hana / NRK

Torsdag morgen gjestet Helleland nyhetsmorgen, der hun møtte kommunikasjonssjef Niels Røine til debatt. Men kulturministeren skulle helst møtt Tom Tvedt selv.

– Det er påfallende at vi har et idrettsstyre som er demokratisk valgt, men som skygger unna enhver debatt. Det er vanskelig å kommunisere med en ansatt kommunikasjonssjef som får betalt for på gjøre jobben sin, sa Helleland i nyhetsmorgen torsdag.

Torsdag skriver VG at over 70 prosent av Norges befolkning mener idrettsledelsens omdømme er svekket.

– Det er trist og alvorlig. Det er ingen tvil om at sakene som har vært oppe har svekket tilliten, og at vi har en jobb å gjøre, svarer Røine.

 Tom Tvedt

STILTE IKKE: Tom Tvedt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røine savner positivitet

Niels Røine er kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, og har måttet svare på mange spørsmål om Idrettsforbundets pengebruk de siste dagene. Tom Tvedt stilte til pressekonferanse tirsdag, men så var det tyst fra idrettspresidenten.

– Hvis vi har et idrettsdemokrati, må de stå opp i vanskelige tider. Det er de som må forsvare pengebruken og kulturen. Det er Tom Tvedt som må fortelle hvordan tilliten til idretten skal gjenreises, sier Helleland.

Røine hevder NIF er i gang med å gjenreise tilliten, og mener det er på tide med positivitet rundt norsk idrett.

– Vi er enige om målene, men det er på tide at idretten får litt medhold og positivitet. Vi trenger oppbacking, og de siste månedene har vi gjort store endringer. Vi har staket ut en ny kurs, og idrettsstyret har tatt tak i det, sier Røine.

Niels Røine l

KOMMUNIKASJONSSJEF: Niels Røine.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Savner NIF-oppgjør

Hun etterlyser at flere kommer på banen, og er lei av tomme ord fra Røine.

– Røine gjør jobben sin, og kan ikke ta ansvar for hva som har skjedd. Det er sentrale deler av NIF-styret som må ta ansvar. Jeg har aldri hørt noen av dem si unnskyld. Jeg har aldri hørt noen av dem ta selvkritikk, legge seg flat. De har aldri vært ydmyke og sagt at de står i en vanskelig situasjon etter pengebruken som har vært etablert praksis og den kulturen som har eksistert, tordner Helleland.

– De 12 fra idrettsstyret som er valgt kunne ha møtt til debatt. De kunne ha tatt et oppgjør med kulturen uten at noen har tvunget dem til det, legger hun til.

 • Idrettspresident Tom Tvedt er syk, og stilte derfor ikke til debatt, opplyser Niels Røine.

Siste nytt

 • Åpner disiplinærsak mot Kamerun

  FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun i kjølvannet av 0-3-tapet mot England i åttedelsfinalen i VM. Det internasjonale fotballforbundet skal nå undersøke om VM-laget brøt regelverket og om de kan straffes for usportslig opptreden.

  France England Cameroon WWCup Soccer
  Foto: Michel Spingler / AP
 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal