Krever at Tvedt kommer på banen: – De må stå opp i vanskelige tider

Idrettspresident Tom Tvedt skyver kommunikasjonssjefen foran seg i debattene. Det er uholdbart, mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Linda Hofstad Helleland og Niels Røine

I STUDIO: Kulturminister Linda Hofstad Helleland og NIF-kommunikassjonssjef Niels Røine møttes til debatt torsdag morgen.

Foto: Ola Hana / NRK

Torsdag morgen gjestet Helleland nyhetsmorgen, der hun møtte kommunikasjonssjef Niels Røine til debatt. Men kulturministeren skulle helst møtt Tom Tvedt selv.

– Det er påfallende at vi har et idrettsstyre som er demokratisk valgt, men som skygger unna enhver debatt. Det er vanskelig å kommunisere med en ansatt kommunikasjonssjef som får betalt for på gjøre jobben sin, sa Helleland i nyhetsmorgen torsdag.

Torsdag skriver VG at over 70 prosent av Norges befolkning mener idrettsledelsens omdømme er svekket.

– Det er trist og alvorlig. Det er ingen tvil om at sakene som har vært oppe har svekket tilliten, og at vi har en jobb å gjøre, svarer Røine.

 Tom Tvedt

STILTE IKKE: Tom Tvedt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Røine savner positivitet

Niels Røine er kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, og har måttet svare på mange spørsmål om Idrettsforbundets pengebruk de siste dagene. Tom Tvedt stilte til pressekonferanse tirsdag, men så var det tyst fra idrettspresidenten.

– Hvis vi har et idrettsdemokrati, må de stå opp i vanskelige tider. Det er de som må forsvare pengebruken og kulturen. Det er Tom Tvedt som må fortelle hvordan tilliten til idretten skal gjenreises, sier Helleland.

Røine hevder NIF er i gang med å gjenreise tilliten, og mener det er på tide med positivitet rundt norsk idrett.

– Vi er enige om målene, men det er på tide at idretten får litt medhold og positivitet. Vi trenger oppbacking, og de siste månedene har vi gjort store endringer. Vi har staket ut en ny kurs, og idrettsstyret har tatt tak i det, sier Røine.

Niels Røine l

KOMMUNIKASJONSSJEF: Niels Røine.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Savner NIF-oppgjør

Hun etterlyser at flere kommer på banen, og er lei av tomme ord fra Røine.

– Røine gjør jobben sin, og kan ikke ta ansvar for hva som har skjedd. Det er sentrale deler av NIF-styret som må ta ansvar. Jeg har aldri hørt noen av dem si unnskyld. Jeg har aldri hørt noen av dem ta selvkritikk, legge seg flat. De har aldri vært ydmyke og sagt at de står i en vanskelig situasjon etter pengebruken som har vært etablert praksis og den kulturen som har eksistert, tordner Helleland.

– De 12 fra idrettsstyret som er valgt kunne ha møtt til debatt. De kunne ha tatt et oppgjør med kulturen uten at noen har tvunget dem til det, legger hun til.

 • Idrettspresident Tom Tvedt er syk, og stilte derfor ikke til debatt, opplyser Niels Røine.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal