Hopp til innhold

Treneren stormet banen: Jönssons utvisning skal behandles av NFFs disiplinærutvalg

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Jan Jönsson

Stabæk-treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer.

– Det er ikke hverdagskost å oppleve dette, sier hoveddommer Veronika Fjeldvær til NRK.

Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren:

Jan Jönsson

FLERE SITUASJONER: Først løp Jönsson ut på banen, deretter ble han utvist og til slutt så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

Foto: Skjermdump fra TV 2

Klemmen mener han at var av forsonende årsaker:

– Jeg ville be om unnskyldning, sier Jönsson til NRK.

Stabæk varslet etter kampen at de kom til å legge inn protest mot det røde kortet, men har siden ombestemt seg. Overfor VG opplyser NFFs disiplinærutvalg at de skal behandle utvisningen av Jönsson. Ifølge forbundets retningslinjer skal det gis to kamper karantene hvis en trener eller leder tar seg inn på banen for å forstyrre spillet.

– Ikke akseptabel oppførsel

Toppseriekampens dommere – inkludert fjerdedommeren som ble forsøkt klemt av Stabæk-treneren – reagerer kraftig på opptrinnet.

– Jeg tenker det er en oppførsel vi ikke trenger å ha på fotballbanen, sier fjerdedommer Marit Skurdal.

– Jönsson løper inn på banen etter ballen som er gått ut av spill, det gir automatisk rødt kort. Det har han ikke lov til. Han reagerer og gir en form for klem, det er ikke akseptabel oppførsel, sier hoveddommer Veronika Fjeldvær til NRK.

Hoveddommeren forteller at de kommer til å ta dette videre.

– Vi melder inn det røde kortet, så er det opp til forbundet å følge det opp videre, sier Fjeldvær til NRK.

Les også LSK Kvinner truet av konkurs: Vurderer å kutte i spillernes måltider for å overleve

LSK Kvinner

– Mulig jeg ikke skal være der

Stabæk-trener Jan Jönsson forklarer situasjonen med Sævik slik:

– Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sier han til NRK.

– Jeg har ikke taklet en Vålerenga-spiller og en Vålerenga-spiller har ikke taklet meg. Jeg gikk en meter utenfor der jeg skulle være, for å få spillet i gang igjen.

– Gikk du et sted der du ikke skal være?

– Ja, det er mulig jeg ikke skal være der, sier Jönsson.

Ifølge Jönsson skal Vålerenga ha vært enig i at det hadde holdt med gult kort for situasjonen.

Eliteserien i fotball 2024: Vålerenga - Stabæk (3-1)

BLE UTVIST: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Foto: Lise Åserud / NTB

Ble også målhelt

Selve oppgjøret på banen endte 3–2 til Vålerenga, og både Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde for sesongen. Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen.

Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner

MÅLSCORER: Sævik scoret sitt fjerde for sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann.

null
Spiller nå
Kristiansund 2 - 2 Brann 00:41
Neste

Siste nytt

 • Norske scoringer da Djurgården nærmet seg serieleder Malmö

  Gustav Wikheim og Tokmac Nguen scoret hver sin gang da Djurgården tok et skritt i retning tabelltoppen i svensk fotball mandag. Halmstad ble slått 2-0.

  Seieren betyr at hovedstadsklubben er tre poeng bak serieleder Malmö, som måtte nøye seg med 2-2 borte mot Pål Arne Johansens Häcken. Begge topplagene har ti kamper spilt.

  Wikheim satte inn sitt første mål for sesongen etter bare sju minutters spill i mandagens kamp. Ni minutter senere hamret Nguen inn sitt fjerde i 2024-utgaven av Allsvenskan.

  De to norske fulltrefferne var mer enn nok til å beseire et Halmstad-mannskap som ligger på sjuendeplass på tabellen. Klubben trenes for øvrig av tidligere Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

  Wikheim og Nguen spilte henholdsvis 77 og 61 minutter for Djurgården mandag. Tobias Gulliksen var på banen i samfulle 90 minutter for stockholmsklubben. (NTB)

  Tokmac Nguen etter scoring mot Halmstad
  Foto: BILDBYRÅN
 • Rosenborg vant overtidsdrama mot LSK Kvinner

  Emilie Woldvik så ut til å ha reddet 2-2 for LSK Kvinner i toppseriemøtet med RBK mandag, men to minutter på overtid dukket innbytter Rebecka Holum opp og sikret 3-2 for trønderne.

  Seieren betyr at Rosenborg holder følge med Vålerenga på tabelltoppen. Lagene står begge med 24 poeng etter åtte seirer og én uavgjort etter de ni første kampene.

  Frøya Dorsin så lenge ut til å spille hovedrollen i mandagens oppgjør i Trondheim. Hun sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse og slo så den målgivende pasningen da Camilla Linberg satte inn 2-0 rett før pause.

  Midt i annen omgang reduserte Thea Kyvåg for LSK Kvinner, før Emilie Woldvik utlignet til 2-2 med to minutter igjen å spille av ordinær tid.

  Så kom scoringen fra innbytter Holum som til slutt skilte lagene. LSK Kvinner klarte ikke komme tilbake etter den nesestyveren.

  Mens Rosenborg er bak Vålerenga på målforskjell i toppen av tabellen, ligger økonomisk kriserammede LSK på femteplass. (NTB)

 • Dommeren innrømmer megabrøler: – Fryktelig dårlig håndverk

  Dommer Marius Lien var ingen fornøyd mann etter kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde.

  – Jeg har sett situasjonen direkte og på skjerm. Når alt kommer til alt, hadde det korrekte vært å dømme straffespark til Molde.

  – Hvorfor gjør du ikke det på banen?

  – Jeg oppfatter det som at Molde-spilleren oppsøker kontakten. Det er svakt dommerhåndverk fra undertegnede, sier hoveddommer Marius Lien til NRK.

  Kampen var på overtid da Molde ropte på straffespark. Lien vinket spillet videre, og Sarpsborg 08 økte til 4–2. Hvis dommeren hadde blåst for straffe, ville stillingen vært 2–3 og Molde hadde hatt en mulighet til å utligne til 3–3.

  Molde-trener Erling Moe ønsker ikke å skylde på dommeren etter kampen, som endte med 4-2-seier til gjestene Sarpsborg 08.

  – Vi taper kampen. Vi får ikke gjort noe med det, sier Erling Moe til NRK.

  Eliteserien i fotball 2024: Molde - Sarpsborg 08 (2-4)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal