Kristoffersen nekter å røpe utstyrshemmelighet

SAAS-FEE/OSLO (NRK): En hemmelighetsfull Henrik Kristoffersen bruker nytt teknisk utstyr til sesongstarten i Sölden. Men hva det er, det vil han ikke røpe.

Henrik Kristoffersen

HEMMELIGHETSFULL: Det nærmer seg sesongstart for Henrik Kristoffersen.

NRK møtte Norges ubestridte slalåmess i sveitiske Saas-Fee under forberedelsene til sesongstarten.

25-åringen kan se tilbake på en turbulent sesong, men kapret også et VM-gull i storslalåm. I slalåm ble det derimot en skuffende 8.-plass i verdensmesterskapet i Åre.

I resten av sesongen ble det mange 2.-plasser bak en tilsynelatende uslåelig Marcel Hirscher. I enkelte renn greide han heller ikke å fullføre 2. omgang.

Kristoffersen har derfor jobbet hardt for å forbedre resultatene i det som er hans spesialdisiplin.

– Jeg slet en del i slalåm i fjor, sier han, og røper samtidig til NRK:

– Det er gjort noen endringer i det tekniske utstyret.

– Tett til brystet

Særlig mer vil han ikke si. Dette er åpenbart detaljer han ikke ønsker å si for mye om.

– Vi skal holde kortene litt tett til brystet, men det er ikke noe hokuspokus, sier han.

Ifølge TV 2 er det snakk om nytt utstyr til enten ski eller støvler. Det nye utstyret skal tas i bruk under sesongåpningen i Sölden i helgen.

Ifølge Kristoffersen selv har testene av utstyret vært lovende.

– Det første steget i å løse et problem, er å innse at man har et problem. Vi innså at vi hadde et problem i slalåm, og da må man løse det. Det har vi løst bra foreløpig, synes jeg. Men det er mye som må klaffe, kommenterer han overfor NRK.

Marcel Hirscher

KONKURRENTER: Denne sesongen blir uten Marcel Hirscher, som la opp før denne sesongen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det største for en alpinist

Årets sesong blir den første for Kristoffersen uten hans rival Marcel Hirscher, som kunngjorde at han la opp som alpinist i september.

Kristoffersen sier han ikke har tenkt så mye på det ennå, og tror heller ikke at sjansene til å vinne det ettertraktede verdenscuptrofeet er blitt større etter Hirschers avgang.

– Det er kanskje lavere odds på at man skal vinne den (kula, red.anm.), men det betyr ikke at det blir noe lettere å vinne den. Det kommer hele tiden gode alpinister. Ting må klaffe, mener han.

– Jeg har et mål om å vinne verdenscupen sammenlagt i løpet av karrieren. Det er jo det største en alpinist kan oppnå. Men om det skjer denne vinteren, det vet jeg ikke.

– Det kan jo gå bra, da, smiler han.

Kristoffersen rettssak

RETTSSAK: Rettssaken mot Norges Skiforbund tok mye tid og endte også med at forbundet vant.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Jeg er jo et menneske

Det ble en trøblete fjorårssesong for Kristoffersen på mange måter.

En langvarig konflikt om sponsorrettigheter med Norges Skiforbund endte til slutt i retten. Der tapte han.

Norges tidligere teknikktrener, Stefan Kornberger, trakk seg også fra sin stilling like før VM etter at det hadde vært en konflikt mellom ham og Henrik Kristoffersen.

Det skjedde etter at Kristoffersen hadde vært i konflikt med landslaget flere ganger.

– Det har jo vært perioder som har vært tøffere enn andre. Jeg er jo menneske, jeg også. Men jeg har hatt mennesker rundt meg som har hjulpet meg, sier han.

Nå trener alpinisten sammen med «Team Kristoffersen» - uten resten av lagkameratene på landslaget. Etter rettssaken mot Norges Skiforbund, ble Kristoffersen enig med forbundet om en ny landslagsavtale.

Henrik Kristoffersen vant VM-gull i storslalåm under VM alpint 2019 Åre

VM-GULL: Kristoffersen sikret seg sitt første VM-gull forrige sesong.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Han er fortsatt en del av alpinlandslaget, men i den nye avtalen aksepteres det at Kristoffersen har et eget helse- og treningsopplegg utenfor renn.

Det styres av far og trener Lars Kristoffersen. Norges Skiforbund vil også dekke utgiftene til to av trenerne, deriblant NSF-trener Einar Witterveen, som vil følge Kristoffersen gjennom hele sesongen.

I tillegg står Rossignol for to servicemenn, mens Red Bull og Kristoffersen deler på utgiftene for fysioterapeut.

Han har også fått beholde flaskeavtalen med energidrikkprodusenten Red Bull.

– Det fungerer bra slik det er nå.

– Men vi er veldig fleksible. Det er også muligheter for å samarbeide med de andre gutta når det passer for begge parter, spesielt Leif (Nestvold-Haugen) og Rasmus (Windingstad) i storslalåm, og det håper jeg at de har lyst til også, forteller Henrik Kristoffersen.

 • Verdenscupåpningen i alpint finner som vanlig sted i Sölden, der det kjøres storslalåm. Kvinnene kjører sitt renn lørdag, mens mennene kjører søndag.

Siste nytt

 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
 • Hvas langt unna seierspallen

  Tomoe Zenimoto Hvas ble nummer seks i søndagens finale på 100 meter medley i kortbane-EM i svømming. 19-åringen valgte å stå over andre øvelser for å satse alt på søndagens finale. Hvas svømte på 52,39. Gullet gikk til russiske Kliment Kolesnikov.

  Tomoe Hvas
  Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
 • Maren Mjelde senket City

  Landslagskaptein Maren Mjelde ble matchvinner da Chelsea vant 2-1 over Manchester City. Chelsea er ubeseiret i den engelske ligaen og står med 22 poeng på åtte kamper. De er to poeng bak serieleder Arsenal, men har én kamp mindre spilt.

  Trening søndag - EM fotball kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal