Kristoffersen roser rivalen Hirscher: – Det har vært en ære

SALZBURG/OSLO (NRK): Marcel Hirscher er sikker på at Henrik Kristoffersen står klar til å ta over tronen som alpinsportens suverene ener.

Marcel Hirscher

RIVALER: Marcel Hirscher tar «strupetak» på Kristoffersen etter at nordmannen vant i Kitzbühel i 2016.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det sa Hirscher på pressekonferansen onsdag, der han kunngjorde at han la opp. Etter at nyheten sprakk, har flere alpinister gratulert Hirscher med en fantastisk karriere.

– Det har vært en ære å konkurrere mot deg. Det har vært en ære å bli en av vennene dine, og rivaliseringen har vært en ære for meg. Du har hatt en enestående karriere, sier Henrik Kristoffersen i en hilsen til den mangeårige rivalen i slalåmbakken.

Forrige sesong var Hirscher igjen suveren, og virket å drive konkurrentene til vanvidd. Men er han tidenes beste?

– Du er blant de to beste. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg. Kanskje bør jeg si at du er den beste, for da har jeg kjørt mot tidenes beste, sier Kristoffersen.

Aksel Lund Svindal er ikke i tvil:

– Unnskyld, Stenmark. Den beste er Marcel. Det var i alle fall slik det var å kjempe mot deg. Det føltes ut som du var for god. Gratulerer med en fantastisk karriere. Jeg vet at du har gjort den riktige beslutningen, sier Svindal.

Mener Kristoffersen kan ta over

Hirscher mener Kristoffersen nå står først i køen til å ta over rollen som verdensener sammen med franske Alexis Pinturault.

– Jeg hadde elsket å kjempe videre mot deg. På grunn av deg har jeg blitt bedre, og for meg er du den beste skikjøreren noensinne. Nå ønsker jeg deg alt det beste, sier Alexis Pinturault på sin Instagram-profil.

Hirscher spår tett kamp mellom Pinturault og nordmannen, men ser ikke bort ifra at det kan blande seg inn en ny, ung kjører ingen har hørt om før.

AFP_1EQ8S6

ARVTAGERNE?: Marcel Hirscher (i midten) tror Alexis Pinturault (t.v.) eller Henrik Kristoffersen blir de seigeste å slå i den kommende sesongen.

Foto: JAVIER SORIANO

– Når jeg tenker tilbake på meg selv, så var det ingen som forventet at jeg skulle vinne så tidlig. Dette var tiden da Hermann Maier la opp, og etter hvert startet jeg å vinne. Men ingen forventet det, sier Hirscher.

– Veldig emosjonelt

For dem som har stått østerrikeren nær ble det en emosjonell dag. Alpinistens manager, Stefan Illek, forteller til NRK at Hirscher sikkert ringte ham hundre ganger etter sesongen og sa at han ville legge opp, for så å si at han ville kjøre et år til dagen etter.

– For to uker siden ringte han og sa at nå er det virkelig over. Og nå er det det. Det er veldig emosjonelt for meg, forteller Illek som har tilbrakt enormt mye tid med Hirscher de siste ti årene.

– Nå kan vi drikke en øl sammen, og kanskje flere enn én også. Det var det ikke mulig å gjøre før, legger han til.

Siste nytt

 • God Ødegaard i viktig seier

  Martin Ødegaard hadde en fot med i spillet da Real Sociedad greide å bryte ned et defensivt solid Valladolid-lag og sikre 1-0-seier i La Liga.

  Nordmannen var involvert i mye, spesielt i 2. omgang.

  Målscorer var imidlertid Adnan Januzaj. Den tidligere Manchester United-spillerens nikk fra kort hold var ustoppelig for keeper Jordi Masip.

  Seieren fører Real Sociedad opp til 3.-plass før resten av helgens serierunde spilles, med like mange poeng som Atlético Madrid og Sevilla på plassene bak. Fram til Barcelona og Real Madrid er det henholdsvis 12 og 10 poeng.

  Martin Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Kvinnenes Big Air avlyst

  Kvinnenes Big Air-renn, som skulle sendes kl 13 lørdag, er blitt avlyst på grunn av vanskelige værforhold, opplyser arrangøren. Mennenes renn kl 20 lørdag kveld skal imidlertid etter planen gå som planlagt, blir det sagt.

 • Disse hopper lagkonkurransen

  Landslagssjef Alexander Stöckl har tatt ut Daniel-André Tande, Robert Johansson, Marius Lindvik og Johann André Forfang til lørdagens lagkonkurranse i Lahti. Tande ble nummer tre i fredagens individuelle renn, kun slått av Stefan Kraft og Karl Geiger.

  Ski Jumping - FIS Ski Jumping World Cup - Lahti Ski Games 2020
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal