Hopp til innhold

Alpinprofil fraktet bort på båre etter stygt fall: – Visste ikke før nå at det var blod i snøen

Lørdagens storslalåmrenn var av det kaotiske slaget. Hele 17 løpere kjørte ut i den første omgangen, men det var først i finaleomgangen at det gikk ordentlig ille. Henrik Kristoffersen holdt hodet kaldt da dramatikken utspilte seg.

Ut på båre

– Jeg visste ikke før nå at det var blod i snøen.

Det sier Lars Kristoffersen, far og teamleder for Henrik Kristoffersen, til NRK etter rennet.

VM i alpint 2021, Cortina, LArs Kristoffersen

FAR OG TEAMLEDER: Lars Kristoffersen.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Hans sønn sto nemlig på toppen da franske Victor Muffat-Jeandet falt i det første partiet av den 2. omgangen i Adelboden. Da var det seks alpinister igjen, men det skulle ta sin tid før de fikk sette utfor.

Produsentene fant fort andre bilder å vise TV-seerne.

Helsepersonell hastet til for å bistå franskmannen, som fikk tilsyn i et snaut kvarter før han ble fraktet bort på båre. Underveis fikk vi bilder av at han i det minste satt oppreist.

– Det er veldig synd for Muffat, som også skadet seg i fjor. Det var kanskje der det gikk raskest også. Hadde hastigheten vært lavere, så er det ikke sikkert at fallet hadde vært så stygt. Jeg vet ikke hvordan det har gått, men jeg hørte helikopteret begynte å gå. Det er jo aldri et godt tegn. Alt godt til Victor, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Ifølge den franske storavisen L'Équipe skal Muffat-Jeandet skal han ha fått flere kutt i hånden og en hjernerystelse. Avisen skriver at han ble fraktet til sykehuset i Bern og følgelig ikke kjører søndagens slalåm.

– Må verne seg selv

– Hvordan er det for Henrik å stå på toppen mens rennet er avbrutt, han ligger og blør i snøen, og helsepersonell haster inn i traseen med båre?

– Jeg tror han går vekk når han ser at det går galt. Utøverne på toppen må verne seg selv, sier far Kristoffersen.

– Og så er det vår oppgave å fortelle at det tar tid å sette opp nettet igjen og sånn, slik at han er mest mulig i egen boble, fortsetter han.

Victor Muffat-Jeandet

FALT STYGT: Franske Victor Muffat-Jeandet.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Henrik Kristoffersen sier selv følgende om det å vente på toppen:

– Der og da kan du ikke bry deg. Da må du bare være beinkald. Akkurat når du står oppe på toppen og venter, så kan du ikke bry deg.

Da franskmannen omsider ble fraktet bort på båre kunne man fra TV-bildene se at han var forslått i ansiktet, og i området der han falt var det blod i snøen. Man hørte lyden av et helikopter som sirklet over området Muffat-Jeandet lå, men det ble heldigvis ikke nødvendig å frakte ham bort med det.

For ett år siden, 6. januar 2022, hadde Muffat-Jeanet et stygt fall under et slalåmrenn i kroatiske Zagreb. Da brakk han ankelen og mistet OL i Beijing som følge av det.

Les også «Skrekkbilder» forbløffer utøvere: – Ekstreme tilstander

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Kristoffersen hyllet vinneren

Rennet kom etter hvert i gang igjen og det ble hjemmejubel for Marco Odermatt som kjørte en fantastisk 2. omgang.

– Det er den villeste omgangen storslalåm jeg har sett, utbrøt kommentator Andreas Toft.

Henrik Kristoffersen gjorde selv to gode omganger, og endte som nummer to. Det var likevel 73 hundredeler bak Odermatt.

– I dag får jeg ikke gjort så veldig mye mer. Jeg kjører veldig bra på ski, sier Kristoffersen til NRK.

– Når løypesettet blir som det blir i andre omgang og Odermatt er i den formen han er ... Jeg tror ikke (Marcel) Hirscher hadde tatt han i dag engang, sier Kristoffersen.

Pallen

TRIO PÅ TOPP: Henrik Kristoffersen ble nummer to, mens Marco Odermatt vant suverent. Hans landsmann, Loïc Meillard (t.h.), ble nummer tre.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Av den grunn var også Kristoffersen godt fornøyd med andreplassen.

– Vi er jo et hav foran nummer tre. Jeg er den eneste som utfordrer Odermatt littegrann. Det er jo positivt, men vi må bare jobbe på videre. Det er vanskelig når det blir slik som det blir i dag, når han flyr på en sky – slik han har gjort det siste halvannet året, sier Kristoffersen.

– Jeg taper seks tideler fra start til andre mellomtid. Det er der det går som rettest ned og hvor det er høyest hastighet. Det vet jeg rett og slett ikke hvordan jeg skal kjøre veldig mye fortere enn det du gjorde, analyserer nordmannen.

Odermatt har vunnet fire av fem renn i storslalåm denne sesongen, mens Kristoffersen nå står med fire pallplasser i storslalåm – to av dem andreplasser bak Odermatt. Kristoffersen leder også slalåmcupen etter seieren i Garmisch tidligere denne uken.

20 mann kjørte ut

Det ble et delvis kaotisk renn i Adelboden, en verdenscupby bortimot blottet for snø.

Hele 20 mann kjørte ut i løpet av de to omgangene. 17 av dem i første omgang, tre i den andre.

Blant dem som kjørte ut var den norske kvartetten Atle Lie McGrath, Lucas Braathen, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Alexander Steen Olsen. Det samme gjorde Fabian Wilkens Solheim. Braathen var svært skuffet da han snakket med rettighetshaver Viaplay.

– Det er en sånn feil som jeg ikke skjønner at jeg gjør, engang. Det er møkk. Irriterende. Dritt.

Siste nytt

 • Suárez utlignet på overtid – Uruguay vant bronsekampen i Copa America

  Veteranspiss Luis Suárez (37) kan fortsatt score mål. Lørdag utlignet han på overtid, før Uruguay slo Canada på straffer i bronseduellen i Copa America.

  Rodrigo Bentancur sendte Uruguay i ledelsen etter åtte minutter, før Ismaël Kone og Jonathan David sørget for at Canada gikk opp i ledelsen i det 80. spilleminutt.

  To minutter på overtid dukket Suárez opp og utlignet kampen. Dermed måtte det hele avgjøres i straffesparkkonkurranse all den tid det ikke spilles ekstraomganger i mesterskapet.

  Der bommet Kone og Bayern München-stjernen Alphonso Davies for Canada, som dermed tapte.

  Suárez har lang fartstid bak seg i storklubber. Nå spiller han sammen med flere tidligere Barcelona-venner i Inter Miami i amerikansk liga.

  Finalen mellom Argentina og Colombia spilles natt til mandag norsk tid.

  Luis Suárez feirer scoring for Uruguay med å holde fingeren foran munnen
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • KFUM rystet hjemmelaget i historisk kamp

  Den historiske midnattssolkampen på Romssa Arena endte 2–1 til gjestene fra Oslo.

  Det var hjemmelaget som styrte mest de første 45 minuttene, men de store sjansene lot vente på seg i første omgang.

  – Vi har ikke skapt så mye, så da er det umulig å være fornøyd, sa KFUMs Johannes Nuñez til TV 2 i pausen.

  To målløse lag gikk til hvilen, men allerede fem minutter ut i andre omgang førte Johannes Nuñez gjestene opp i ledelsen etter en skudd som gikk via en Tromsø-spiller.

  Det var to langt mer offensive lag som var klare for 45 nye minutter i midnattssolen.

  I det 63. minutt slo Tromsø tilbake. Jakob Napoleon Romsaas utlignet for hjemmelaget, og ga Tromsø-supporterne noe å juble for.

  De røde og hvite jaktet en scoring, men fikk ikke satt ballen i nettet til bak KFUM-keeperen. I stedet stanget Momodou Lion Njie gjestene i føringen.

  Hele 14 minutter ble lagt til på Romssa Arena etter at det ble kastet tennisballer og andre gjenstander på banen ved to anledninger.

  Til tross for mye tilleggstid, ble det ikke flere scoringer. Kampen endte 1–2.

  Med seieren her klatret KFUM fire plasser opp på tabellen og dro ifra tidligere tabellnabo Tromsø, som falt ned på en 14. plass.

  Eliteserien i fotball 2024: Tromsø-KFUM Oslo
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Viking enig med belgisk klubb om overgang for Gunnarsson

  Patrik Gunnarsson drar fra Viking til belgiske Kortrijk. Islendingen reiser til Belgia for å gjennomføre medisinsk test søndag.

  Det melder klubben i sine mediekanaler.

  Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han har siden spilt 90 kamper for klubben. Senest lørdag holdt han nullen mot KBK.

  Gunnarsson drar søndag til Belgia for å gjøre medisinsk test og sluttføre overgangen.

  Viking har vært i strålende form den siste perioden, med fem seirer og én uavgjort på de siste seks kampene. Stavanger-klubben har med det tatt seg opp til tredjeplass, fem poeng bak Bodø/Glimt med én kamp til gode. (NTB)

  Patrik G
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal