Hopp til innhold

Alpinprofil fraktet bort på båre etter stygt fall: – Visste ikke før nå at det var blod i snøen

Lørdagens storslalåmrenn var av det kaotiske slaget. Hele 17 løpere kjørte ut i den første omgangen, men det var først i finaleomgangen at det gikk ordentlig ille. Henrik Kristoffersen holdt hodet kaldt da dramatikken utspilte seg.

Ut på båre

– Jeg visste ikke før nå at det var blod i snøen.

Det sier Lars Kristoffersen, far og teamleder for Henrik Kristoffersen, til NRK etter rennet.

VM i alpint 2021, Cortina, LArs Kristoffersen

FAR OG TEAMLEDER: Lars Kristoffersen.

Foto: Torstein Bøe / NTB

Hans sønn sto nemlig på toppen da franske Victor Muffat-Jeandet falt i det første partiet av den 2. omgangen i Adelboden. Da var det seks alpinister igjen, men det skulle ta sin tid før de fikk sette utfor.

Produsentene fant fort andre bilder å vise TV-seerne.

Helsepersonell hastet til for å bistå franskmannen, som fikk tilsyn i et snaut kvarter før han ble fraktet bort på båre. Underveis fikk vi bilder av at han i det minste satt oppreist.

– Det er veldig synd for Muffat, som også skadet seg i fjor. Det var kanskje der det gikk raskest også. Hadde hastigheten vært lavere, så er det ikke sikkert at fallet hadde vært så stygt. Jeg vet ikke hvordan det har gått, men jeg hørte helikopteret begynte å gå. Det er jo aldri et godt tegn. Alt godt til Victor, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Ifølge den franske storavisen L'Équipe skal Muffat-Jeandet skal han ha fått flere kutt i hånden og en hjernerystelse. Avisen skriver at han ble fraktet til sykehuset i Bern og følgelig ikke kjører søndagens slalåm.

– Må verne seg selv

– Hvordan er det for Henrik å stå på toppen mens rennet er avbrutt, han ligger og blør i snøen, og helsepersonell haster inn i traseen med båre?

– Jeg tror han går vekk når han ser at det går galt. Utøverne på toppen må verne seg selv, sier far Kristoffersen.

– Og så er det vår oppgave å fortelle at det tar tid å sette opp nettet igjen og sånn, slik at han er mest mulig i egen boble, fortsetter han.

Victor Muffat-Jeandet

FALT STYGT: Franske Victor Muffat-Jeandet.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Henrik Kristoffersen sier selv følgende om det å vente på toppen:

– Der og da kan du ikke bry deg. Da må du bare være beinkald. Akkurat når du står oppe på toppen og venter, så kan du ikke bry deg.

Da franskmannen omsider ble fraktet bort på båre kunne man fra TV-bildene se at han var forslått i ansiktet, og i området der han falt var det blod i snøen. Man hørte lyden av et helikopter som sirklet over området Muffat-Jeandet lå, men det ble heldigvis ikke nødvendig å frakte ham bort med det.

For ett år siden, 6. januar 2022, hadde Muffat-Jeanet et stygt fall under et slalåmrenn i kroatiske Zagreb. Da brakk han ankelen og mistet OL i Beijing som følge av det.

Les også: «Skrekkbilder» forbløffer utøvere: – Ekstreme tilstander

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom

Kristoffersen hyllet vinneren

Rennet kom etter hvert i gang igjen og det ble hjemmejubel for Marco Odermatt som kjørte en fantastisk 2. omgang.

– Det er den villeste omgangen storslalåm jeg har sett, utbrøt kommentator Andreas Toft.

Henrik Kristoffersen gjorde selv to gode omganger, og endte som nummer to. Det var likevel 73 hundredeler bak Odermatt.

– I dag får jeg ikke gjort så veldig mye mer. Jeg kjører veldig bra på ski, sier Kristoffersen til NRK.

– Når løypesettet blir som det blir i andre omgang og Odermatt er i den formen han er ... Jeg tror ikke (Marcel) Hirscher hadde tatt han i dag engang, sier Kristoffersen.

Pallen

TRIO PÅ TOPP: Henrik Kristoffersen ble nummer to, mens Marco Odermatt vant suverent. Hans landsmann, Loïc Meillard (t.h.), ble nummer tre.

Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Av den grunn var også Kristoffersen godt fornøyd med andreplassen.

– Vi er jo et hav foran nummer tre. Jeg er den eneste som utfordrer Odermatt littegrann. Det er jo positivt, men vi må bare jobbe på videre. Det er vanskelig når det blir slik som det blir i dag, når han flyr på en sky – slik han har gjort det siste halvannet året, sier Kristoffersen.

– Jeg taper seks tideler fra start til andre mellomtid. Det er der det går som rettest ned og hvor det er høyest hastighet. Det vet jeg rett og slett ikke hvordan jeg skal kjøre veldig mye fortere enn det du gjorde, analyserer nordmannen.

Odermatt har vunnet fire av fem renn i storslalåm denne sesongen, mens Kristoffersen nå står med fire pallplasser i storslalåm – to av dem andreplasser bak Odermatt. Kristoffersen leder også slalåmcupen etter seieren i Garmisch tidligere denne uken.

20 mann kjørte ut

Det ble et delvis kaotisk renn i Adelboden, en verdenscupby bortimot blottet for snø.

Hele 20 mann kjørte ut i løpet av de to omgangene. 17 av dem i første omgang, tre i den andre.

Blant dem som kjørte ut var den norske kvartetten Atle Lie McGrath, Lucas Braathen, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Alexander Steen Olsen. Det samme gjorde Fabian Wilkens Solheim. Braathen var svært skuffet da han snakket med rettighetshaver Viaplay.

– Det er en sånn feil som jeg ikke skjønner at jeg gjør, engang. Det er møkk. Irriterende. Dritt.

Sportsnyheter

Premier League - Manchester City v Liverpool

Liverpools spillerbuss angrepet: – Fullstendig uakseptabelt

Manchester City uten en skadd Erling Braut Haaland holdt lekestue med Liverpool. Men rødtrøyene ble forbannet på dommeravgjørelse som kunne snudd kampbildet.

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Lewandowski brøt måltørken mot La Liga-jumbo

  Robert Lewandowski ville ikke gå mer enn tre kamper uten å score for Barcelona. Lørdag fikk han inn to fulltreffere i 4-0-seieren over bunnplasserte Elche.

  Seieren gjør at Barcelona har stått igjen som vinner i elleve av lagets tolv siste seriekamper. Det skiller 15 poeng til toer Real Madrid, som søndag tar imot Valladolid. (NTB)

  S6SAp3UU3QI
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Midtsjø ble sen matchvinner for Galatasaray

  Fredrik Midtsjø dunket til og scoret sitt første Galatasaray-mål i 2-0-seieren over Adana Demirspor i tyrkisk fotball. Etterpå tok det helt av på tribunene.

  Serielederen styrte mot poengtap i egen storstue, men i det 86. minutt kom Midtsjø fra dypet og sendte en markkryper hardt i nettmaskene. Trønderen knallet til på en løs ball utenfor straffefeltet.

  Euforien blant publikum og i Galatasaray-leiren var enorm. Det var Midtsjøs første scoring siden overgangen fra nederlandske AZ Alkmaar i fjor sommer.

  29-åringen entret gressteppet som innbytter tolv minutter før målet. Det kom i hans første opptreden etter å ha vært ute med en lårskade i noen uker.

  Åtte minutter på overtid doblet Nicolò Zaniolo til 2-0 på et straffespark.

  Midtsjø
  Foto: JORGE GUERRERO / AFP
 • «The Gift that keeps on giving» – Tidligere Stabæk-spiller briljerer i Belgia

  Tidligere Stabæk-profil Gift Orban scoret Gents to første mål i en kamp som til slutt endte 5–0 mot tabelljumbo Seraing i den belgiske toppdivisjonen lørdag.

  Nigerianeren gikk direkte fra norsk første divisjon, hvor han ble toppscorer i 2022, til belgiske Gent i januar.

  På kort tid har 20-åringen gjort seg bemerket og har på flere sosiale medier blitt omtalt som «the Gift that keeps on giving» av klubbens supportere.

  Hugo Cuypers scoret også to mål for bortelaget og Jordan Torunarigha satte ett.

  Gent ligger på fjerdeplass på tabellen, 14 poeng bak tabelltopp Genk.

  Belgium Soccer Europa Conference League
  Foto: Olivier Matthys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste