NRK Meny
Normal

Haugen slått ut av kyssesyke

SOGNSVANN (NRK): – Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet, sier Leif Kristian Haugen, som nå er på vei tilbake etter kyssesyken.

Leif Kristian Haugen

SLÅTT UT: Leif Kristian Haugen møtte NRK på toppidrettssenteret. Der har han ikke vært mye de siste ukene.

Foto: NRK

– Jeg har ligget på sofaen i tre uker, og fikk konstatert kyssesyken. Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet i slutten av juni, sier Haugen til NRK og ler.

– Ikke lett

Kyssesyken har plaget mange utøvere, og kunne ha ødelagt Haugens OL-sesong. Blant andre har skiskytteren Darja Domratsjeva, svømmeren Susann Bjørnsen og syklisten Mark Cavendish alle slitt med sykdommen de siste årene.

– Man skal ta dette på alvor. Faren er at man ikke tar hensyn og kjører på med tung belastning. Det er noe jeg må være forsiktig med, sier Haugen.

– Men det er ikke lett å holde igjen, legger han til.

Mens Haugen må nøye seg med litt enkel styrketrening står fartslandslaget et par meter unna og løfter tunge vekter. Bronsevinneren i storslalåm fra St. Moritz i år har måttet tilbringe de siste ukene hjemme, og fikk ikke være med da teknikklandslaget reiste til New Zealand tidligere denne uken.

Leif Kristian Haugen

TOK BRONSE: Leif Kristian Haugen i VM i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er ikke heldig med tanke på arbeidet som er lagt ned. Sesongen kommer fort, og det er OL. Tre uker helt i ro uten å gjøre noe er ikke heldig, sier Haugen.

Fikk klarsignal

Onsdag kveld fikk han klarsignal fra landslagslegen, og han får nå dra til New Zealand der han slutter seg til resten av teknikklandslaget.

– Hvis jeg er flink og tar det forsiktig, går dette fort over, sier Haugen til NRK.

Leif Kristian Haugen og resten av det norske landslaget sesongåpner med storslalåm i Sölden søndag 29. oktober.

Siste nytt

 • Beste norske på 19. plass

  Marte Olsbu ble beste norske på 19. plass under jaktstarten i Holmenkollen, 1.35 minutter bak vinneren. Ingrid Landmark Tandrevold ble nest beste norske på 23. plass. De norske startet for langt bak til å kunne prege rennet. – Å skyte 18 treff etter en dårlig start tidligere her i Holmenkollen, er jeg fornøyd med. Jeg reiser herfra med en god følelse nå, sier Olsbu. Darja Domratsjeva gikk fra Anastasia Kuzmina inn mot siste runden på stadion og vant.

  Fellesstart 12,5 km skiskyting kvinner
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre forfall til landslaget

  Tre spillere har meldt forfall til de kommende landskampene mot Albania og Australia, melder Norges Fotballforbund. Joshua King, Alexander Sørloth og Haitam Aleesami går ut av troppen. Inn kommer Ola Kamara (bildet) og Fredrik Gulbrandsen.

  Privatlandskamp i fotball herrer: Slovakia - Norge
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • USA tok gull i kjelkehockey

  USA slo Canada i finalen etter en ellevill snuoperasjon. På stillingen 1-0 til Canada, og med 37 sekunder igjen, utlignet amerikanerne, og sikret ekstraomganger. Der snappet de gullet etter mål av Declan Farmer.

  Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale alpint: Storslalåm, kvinner
V-cupfinale alpint: Slalåm, menn
Sportssøndag: V-cup skiskyting og alpint
V-cup kombinert: Hopp
V-cupfinale alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
Avslutningsseremoni Paralympics
V-cupfinale skøyter
V-cupfinale skøyter: 500 m kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale skøyter: 500 m menn
V-cupfinale alpint: Slalåm 2. omgang, menn