NRK Meny
Normal

Haugen slått ut av kyssesyke

SOGNSVANN (NRK): – Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet, sier Leif Kristian Haugen, som nå er på vei tilbake etter kyssesyken.

Leif Kristian Haugen

SLÅTT UT: Leif Kristian Haugen møtte NRK på toppidrettssenteret. Der har han ikke vært mye de siste ukene.

Foto: NRK

– Jeg har ligget på sofaen i tre uker, og fikk konstatert kyssesyken. Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet i slutten av juni, sier Haugen til NRK og ler.

– Ikke lett

Kyssesyken har plaget mange utøvere, og kunne ha ødelagt Haugens OL-sesong. Blant andre har skiskytteren Darja Domratsjeva, svømmeren Susann Bjørnsen og syklisten Mark Cavendish alle slitt med sykdommen de siste årene.

– Man skal ta dette på alvor. Faren er at man ikke tar hensyn og kjører på med tung belastning. Det er noe jeg må være forsiktig med, sier Haugen.

– Men det er ikke lett å holde igjen, legger han til.

Mens Haugen må nøye seg med litt enkel styrketrening står fartslandslaget et par meter unna og løfter tunge vekter. Bronsevinneren i storslalåm fra St. Moritz i år har måttet tilbringe de siste ukene hjemme, og fikk ikke være med da teknikklandslaget reiste til New Zealand tidligere denne uken.

Leif Kristian Haugen

TOK BRONSE: Leif Kristian Haugen i VM i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er ikke heldig med tanke på arbeidet som er lagt ned. Sesongen kommer fort, og det er OL. Tre uker helt i ro uten å gjøre noe er ikke heldig, sier Haugen.

Fikk klarsignal

Onsdag kveld fikk han klarsignal fra landslagslegen, og han får nå dra til New Zealand der han slutter seg til resten av teknikklandslaget.

– Hvis jeg er flink og tar det forsiktig, går dette fort over, sier Haugen til NRK.

Leif Kristian Haugen og resten av det norske landslaget sesongåpner med storslalåm i Sölden søndag 29. oktober.

Siste nytt

 • Flere verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten på Skiforbundets hjemmeside.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal