NRK Meny
Normal

Haugen slått ut av kyssesyke

SOGNSVANN (NRK): – Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet, sier Leif Kristian Haugen, som nå er på vei tilbake etter kyssesyken.

Leif Kristian Haugen

SLÅTT UT: Leif Kristian Haugen møtte NRK på toppidrettssenteret. Der har han ikke vært mye de siste ukene.

Foto: NRK

– Jeg har ligget på sofaen i tre uker, og fikk konstatert kyssesyken. Det ble kanskje litt mye klining i bryllupet i slutten av juni, sier Haugen til NRK og ler.

– Ikke lett

Kyssesyken har plaget mange utøvere, og kunne ha ødelagt Haugens OL-sesong. Blant andre har skiskytteren Darja Domratsjeva, svømmeren Susann Bjørnsen og syklisten Mark Cavendish alle slitt med sykdommen de siste årene.

– Man skal ta dette på alvor. Faren er at man ikke tar hensyn og kjører på med tung belastning. Det er noe jeg må være forsiktig med, sier Haugen.

– Men det er ikke lett å holde igjen, legger han til.

Mens Haugen må nøye seg med litt enkel styrketrening står fartslandslaget et par meter unna og løfter tunge vekter. Bronsevinneren i storslalåm fra St. Moritz i år har måttet tilbringe de siste ukene hjemme, og fikk ikke være med da teknikklandslaget reiste til New Zealand tidligere denne uken.

Leif Kristian Haugen

TOK BRONSE: Leif Kristian Haugen i VM i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er ikke heldig med tanke på arbeidet som er lagt ned. Sesongen kommer fort, og det er OL. Tre uker helt i ro uten å gjøre noe er ikke heldig, sier Haugen.

Fikk klarsignal

Onsdag kveld fikk han klarsignal fra landslagslegen, og han får nå dra til New Zealand der han slutter seg til resten av teknikklandslaget.

– Hvis jeg er flink og tar det forsiktig, går dette fort over, sier Haugen til NRK.

Leif Kristian Haugen og resten av det norske landslaget sesongåpner med storslalåm i Sölden søndag 29. oktober.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering