NRK Meny
Normal

Spjælingen er blitt «sværingen»: – Jeg blir mer brutal

Henrik Kristoffersen har lagt på seg etter å ha bygd muskler gjennom hele sommeren. Det skal gjøre ham enda råere i løypa til vinteren.

Kristoffersen

TRENING: Henrik Kristoffersen har brukt sommeren godt og bygd muskler.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg er sterkere enn det jeg var på samme tid i fjor. Og jeg er litt tyngre enn jeg var på samme tid i fjor. Det er det ingen tvil om, sier Henrik Kristoffersen.

Han har fått kallenavnet «spjælingen fra Rælingen » fordi han har vært så spinkel. Før sommeren satte 23-åringen seg som mål om å bygge muskler og bli tyngre.

Laster Instagram-innhold

– Fire-fem kilo

For den som har fulgt Kristoffersen på sosiale medier har de sett en alpinist som har brukt mye av tiden vektrommet, innbitt og løftende på tunge vekter. Det er det blitt større muskler av.

– Jeg løfter mer og flere repitisjoner med høyere vekter. Jeg perser så og si på de fleste øvelser, sier Kristoffersen

Vinneren av slålåmcupen i 2016 har lagt på seg mellom fire-fem kilo i løpet av barmarksperioden.

– I vår var jeg mellom 73-73 kilo. Nå ligger jeg stabilt mellom 78 og 79 kilo, sier Rælingen-karen, som innrømmer litt på spøk at han vært bekymret etter å veid seg på badevekta.

– Det meste jeg har sett på vekta i sommer er 79,8 kilo. Da så jeg selv i speilet og tenkte: Nå er du f*** meg feit, smiler alpinisten som har vært utestengt fra landslaget i hele sommer.

Laster Instagram-innhold

– Tent

1. oktober får 23-åringen lov til å trene sammen med resten av landslaget igjen, etter at han til slutt undertegnet utøverkontrakten til alpinlandslaget.

NRKs alpinekspert, Kjetil Andre Aamodt hyller Kristoffersens trenigsiver i sommer.

– Slik jeg har sett ham på sosiale medier så virker han mer tent enn noengang. Har trener vanvittig godt og han har lagt å seg noen kilo også, ser det ut som. Jeg synes han ser veldig sterk ut, sier Aamodt.

– Ingen forskjell

Kristoffersen mener mer mer tyngde gjør ham råere og mer eksplosiv til vinteren.

– Jeg kjører fint på ski, men jeg har mangla litt den råskapen, og det siste kneppet med styrke. For min del så betyr det at jeg får muligheten til å bli mer brutal både i storslalåm og slalåm, sier Kristoffersen.

Aamodt mener utestengelsen ikke har betydd noe for treningen til slalåmkjøreren.

– Jeg tror ikke det gjør så stor forskjell at han har vært utenfor laget gjennom sommeren og høsten. Forhåpenligvis kan det være positivt både for han og laget at de har vært gjennom denne prosessen nå, sier Kjetil Andre Aamodt.

Siste nytt

 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter
 • Sagosen og PSG med dramatisk tap

  Sander Sagosen slet da Paris Saint-Germain i sluttminuttene tapte 28-29 mot hviterussiske Meshkov Brest i mesterligaen i håndball. Nordmannen hadde sjansen til å gi PSG ledelsen til 29-28, men i stedet ble Petar Djordjic matchvinner i motsatt ende.

  GERMANY HANDBALL CHAMPIONS LEAGUE THW Kiel vs Paris Saint Germain
  Foto: FOCKE STRANGMANN / Epa

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin