NRK Meny
Normal

Domratsjeva er tilbake – to år etter forrige renn

Når både mor Darja Domratsjeva og far Ole Einar Bjørndalen skal gå renn i Oberhof, må datteren være med på lasset. – Det beste er å komme tilbake fra trening og konkurranse og se smilet på babyen.

Darja Domratsjeva

TILBAKE: To år etter forrige verdenscupstart er Darja Domratsjeva tilbake i sporet.

Foto: Jens Meyer / AP

Fredag er hviterussiske Darja Domratsjeva tilbake i verdenscupen for første gang på nesten to år.

Etter hennes forrige renn 22. mars 2015 satte først kyssesyken en stopper for satsingen. Deretter gikk hun gravid med barnet hun nå har fått med ektemannen Ole Einar Bjørndalen.

I Oberhof-sprinten er hun tilbake på startstreken, men hun vet ikke hva hun kan forvente av seg selv.

– Jeg skal gå mitt løp, så får vi se. Det er vanskelig å ha bestemte forventninger nå. Det er bare å gå på og gjøre jobben, sier 30-åringen.

Spent på formen

Domratsjeva har brukt ektemannen Bjørndalen som treningspartner i oppkjøringen til comebacket.

Nordmannen er spent på hva slag form hun har inne, men er optimist.

– Vi er spente begge to, hun mer enn meg. Hun har trent i to måneder nå, etter lang tid uten mye skiskyttertrening. Det kan gå bra. Jeg tror hun går fort nok, det er skytinga som blir avgjørende, sier han.

Tar med barnet på tur

Med mor og far i Tyskland, er også parets datter med til Oberhof. Slik blir det også det meste av sesongen.

– Det beste er å komme tilbake fra trening og konkurranse og se smilet på babyen. Det er en vidunderlig følelse. Trøttheten blir mye mindre, sier Domratsjeva.

– Vi rekker å være litt foreldre, men vi har hjelp. Det må vi, ellers blir det ikke mange timer igjen av døgnet, sier Bjørndalen.

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel