Drillo er optimist: - Situasjonen ser bra ut

Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen lar seg ikke affisere av danskehets og en haltende opptreden av landslaget lørdag. Han tror Norge tar poeng både i Lisboa og Parken.

Egil Olsen

Drillo smiler og ser optimistisk på Norges sjanser i EM-kvalifiseringen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Cristiano Ronaldo

Portugal og Cristiano Ronaldo er neste motstander for Norge.

Foto: KARIM JAAFAR / Afp

Landslagssjefen har lagt 1-1-kampen på Ullevaal bak seg. Til tross for dårlig spill av det norske laget, ser han optimistisk på det resterende kampprogrammet.

- Det er vi som leder gruppa, og vi har to hjemmekamper igjen som vi normalt skulle vinne, så situasjonen ser bra ut, sa Drillo da han møtte pressen søndag.

Norges neste kamp spilles på bortebane mot Portugal 4. juni.

- Vi er i stand til å ta poeng både i Parken og i Lisboa, sier Drillo.

Les: - Vi kan sette Danmark og Portugal i en veldig vanskelig posisjon

Gunstig tidspunkt

Etter uavgjortresultatet på Ullevaal leder Norge fortsatt gruppe H, tre poeng foran både Danmark og Portugal.

Les: Norges gruppe i EM-kvalifiseringen

- Portugal møter vi på et gunstig tidspunkt. Danmark er litt mer ugunstig, for da har vi Island hjemme først og så drar vi til København etterpå. Det blir to vanskelige bortekamper, men vi er i stand til å ta poeng mot dem, mener Drillo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ser optimistisk på bortekampene

Drillo ser fordeler ved å møte de beste lagene borte.

- På mange måter er det litt enklere enn å spille mot Kypros og Island på bortebane. Spilleopplegget er veldig enkelt og tydelig når vi møter favoritter borte. Jeg er ganske optimistisk, jeg, med tanke på de bortekampene.

Norges resterende hjemmekamper er mot Island (2.9.) og Kypros (11.10.).

Danmark skal spille sine bortekamper mot nettopp Island og Kypros, og det er ikke noe "walk over", mener Drillo.

Nicklas Bendtner

Danmark og Nicklas Bendtner venter i Parken 6.9.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

- Spennende til siste kamp

Men, Danmark har altså fordel ved å møte både Norge og Portugal på hjemmebane i København.

Oppladingen til kampen begynte nesten umiddelbart etter kampslutt lørdag. Danskenes landslagssjef Morten Olsen hardt ut mot den norske spillestilen, og kalte den "kjedelig".

Også de danske avisene har vært nådeløse mot det norske landslaget søndag.

- Danmark har nok økt sine sjanser til å nå EM-sluttspiller siden de tok poeng på bortebane. Så får vi se hvor mye dette med hjemmefordel betyr. Jeg tipper det blir spennende helt til siste kamp, sier Drillo.

Les også:

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United