Normal

- Vi kan sette Danmark og Portugal i en veldig vanskelig posisjon

Erik Huseklepps scoring mot Danmark kan bli helt avgjørende for norsk EM-spill. Med maks uttelling mot bunnlagene i gruppe H vil Norge sette et enormt press på danskene og portugiserne.

Nicklas Bendtner

Det skal bli en hard kamp om første- og andreplassen i Norges gruppe. Her er Nicklas Bendtner i duell med to av de norske spillerne.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tror du Norge går til EM? Diskutér i kommentarfeltet nederst i saken!

Om Norge skulle slå Island og Kypros, vil nemlig både Danmark og Portugal måtte vinne tre av sine fire siste kamper i gruppa.

Den oppgaven blir ikke enkel, spesielt med tanke på at Danmark og Portugal skal møte hverandre 11. oktober i år.

- Det var utrolig viktig å ikke tape. Nå er jeg veldig optimistisk, for med seks poeng av seks mulige mot Island og Kypros setter vi Danmark og Portugal i en veldig vanskelig situasjon, sier Arne Scheie.

Les: Huseklepp: - En veldig viktig scoring

Hadde blitt vanskelig med tap

Det så mørkt ut på lørdag da Danmark ledet 1-0. Ifølge statistikkguruene ved Norsk regnesentral ville sjansene for norsk EM-spill falle fra 80 til 60 prosent med tap for danskene.

Les: NRK.no fulgte kampen spark for spark

Med tap kunne vi fort blitt avhengige av å senke Danmark eller Portugal på bortebane, ingen enkel oppgave for Egil Olsens menn.

Men etter Erik Huseklepps glimrende scoring er det ikke så sikkert at det er noen grunn til å deppe.

- Da Huseklepp greide å få inn utligningen, var det utrolig viktig. Det er tre poeng forskjell på oss og Danmark med og uten det målet der, sier fotballpresident Yngve Hallén til NRK.

Drillo: - Status quo

Med uavgjort leder Norge fortsatt gruppe H, tre poeng foran både Danmark og Portugal.

Det kan være akkurat det forspranget nordmennene trenger for å ri i land en EM-plass.

- Det er litt sånn status quo i forhold til Danmark, selv om de kanskje har en fordel med at de har igjen en kamp mot oss på hjemmebane, sier Egil "Drillo" Olsen til NRK.

Norsk regnesentral har ikke regnet ut sjansene for EM-spill ved uavgjort, men anslår uhøytidelig at sjansen for norsk avansement ligger litt over 70 prosent. Det er odds landslagskaptein Brede Hangeland kan leve med.

- Målet til Huseklepp betyr at vi i aller høyeste grad er med fremdeles, sier Hangeland til NRK.

- EM-drømmen lever i beste velgående, og sjansen blir ikke noe mindre etter i dag. Det var et veldig verdifullt poeng med tanke på å beholde optimismen, sier Ståle Solbakken til NRK.

Se intervjuet med Solbakken her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

To tøffe kamper igjen

De norske gutta har igjen de to antatt tøffeste kampene i gruppa, borte mot Danmark og Portugal, men har altså tre poengs forsprang.

- Kampen mot Portugal er den antatt vanskeligste kampen, så får vi se om vi kan få med oss noen bonusopeng derfra, sier Hangeland til NRK.

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er ikke like fornøyd med resultatet.

- 1-1 betyr at vi må hente inn poeng på utebane, enten i Parken eller i Portugal, sier Løken.

- Likevel skal det sies at det var enorm forskjell på tap og uavgjort i dag, sier Karl-Petter Løken.

Tror du Norge går til EM? Diskutér nederst i saken!

Fotballnyheter