Hopp til innhold

– Det blir urolig når mange hundre journalister følger spillerne

Etter kampen mot Danmark innrømmer assistenttrener Ola By Rise at landslagsledelsen har jobbet hardt for å minske presset på spillerne før kampen.

Daniel Braaten (tv), Espen Ruud og Ola By Rise

Daniel Braaten (tv) og Espen Ruud har gitt mange intervjuer denne uken. Her bytter de etter 78 minutter mot Danmark. Til høyre følger assistenttrener Ola By Rise med på byttet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Det var veldig store forventinger før denne kampen og vi jobbet for å få spillerne til å senke skuldrene, sier Ola By Riise til NRK.no.

Hvordan føler du at dere klarte det?

– Vi klarte å få noen rolige treninger på slutten av samlinga og det var viktig, sier assistenttreneren før han forklarer hvordan spillerne har opplevd det enorme mediekjøret på treningene denne uken.

– Jeg mener ikke å si noe vondt om media, men det blir mer urolig på trening når det er mange hundre journalister og kameraer som følger spillerne tett hele tiden. Derfor var det viktig med noen roligere øyeblikk på de tre siste øktene.

Deler av disse treningsøktene var stengt for pressen, men den roen spillerne fikk, hjalp dem tydeligvis likevel ikke til å få frem sitt beste mot Danmark.

– Det var mange spillere som ville så mye i denne kampen og da blir man fort anspent og én feil følges av en ny. Alle vil gjøre sitt beste, men av og til går det ikke, påpeker By Rise.

(Les videre under bildet!)

Moa

Landslagsspillerne har vært med på mange pressetreff denne uka. Her intervjues Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Forsiktig og tvilende

Flere av spillerne var enige med assistenttreneren etter kampen.

– Vi er litt forsiktige og litt for tvilende i enkelte situasjoner. I denne kampen får være fornøyde med ett poeng på en dårlig dag, sa midtstopper Kjetil Wæhler.

– Det er ikke morsomt å ligge under 0-1 når du har en dårlig dag på jobb. I dag vant vi ett poeng, oppsummerte Morten Gamst Pedersen.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

Én målsjanse

NRKs fotballekspert og tidligere landslagsspiller, Karl-Petter Løken, var alt annet enn imponert over det han så mot Danmark.

– Norge presterte under pari. Det går heldigvis lang tid mellom de gangene vi kun skaper en stor målsjanse på hjemmebane for det er altfor dårlig, sier Løken.

Selv om Norge leder gruppen etter halvspilt kvalifisering gjenstår de to vanskeligste kampene: Bortemøtene med Portugal og Danmark.

Disse kampene er i utganspunktet de tøffeste, men ikke nødvendigvis de vanskeligste å forberede seg til, ifølge Ola By Rise.

– Vi må heve prestasjonene mot Portugal. Vi må senke skuldrene og det blir kanskje lettere når folk har mindre forventinger til oss, sier han.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Politiet etterforskar hending på Åråsen

  Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag.

  – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG.

  Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana.

  Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa Nordland dagen etter.

  – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Dæhlis sjef fekk sparken

  Robert Klauss (37) er ferdig som trenar for landslagsspelar Mats Møller Dæhli i tyske FC Nürnberg.

  Det stadfestar klubben på Twitter.

  Nürnberg har fått ein tøff start på sesongen med berre ti poeng etter like mange serierundar. Det gjer at dei ligg heilt nede på 14.-plass i 2. Bundesliga.

  Klauss tok over roret i Nürnberg i juli 2020 og har leidd laget til ein 11.-plass (2021) og ein 8.-plass (2022).

  Mats Møller Dæhli
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Indonesia vil straffa politi som brukte tåregass på fotballstadion

  Den indonesiske regjeringa har bede landets politi om å identifisera og straffa dei som er ansvarlege for at minst 174 menneske omkom etter opptøyar på ein fotballstadion i Malang på Aust-Java laurdag kveld, melder Reuters.

  – Me bad dei om å finna ut kven som har gjort forbytingane og at det må bli set i verk tiltak mot dei, og me håper òg at det nasjonale politiet vil evaluera sikkerheitsprosedyrane deira, sa Mahfud MD i ei kringkasta utsegn.

  Presidenten for fotballklubben Arema, Gilang Widya Pramana, beklaga til offera og sa at han var klar til å ta fullt ansvar for hendinga.

  Fotballsupportere på ein motprotest ved Kanjuruhan stadium i Malang etter minst 125 menneske mista livet etter opptøyar på stadiumet laurdag kveld.
  Foto: DAFFA RAMYA KANZUDDIN / AFP
 • Poengdeling mellom Leeds og Aston Villa tross utvisning

  Det ble en målløs 0-0-kamp mellom Leeds og Aston Villa i Premier League søndag. Luis Sinisterra ble utvist etter 48 minutters spill.

  Den colombianske Leeds-spilleren pådro seg to gule kort. Det første fikk han etter en takling på John McGinn. Deretter pådro han seg sitt andre gule kort på klønete vis tre minutter etter hvilen. Da blokkerte Sinisterra et frispark.

  Begge lagene hadde sine sjanser utover i annen omgang.

  På overtid fikk Ollie Watkins en god mulighet, men ble stoppet av Illan Meslier. Senere spilte Patrick Bamford ballen til Mateusz Klich, men sistnevnte ble stanset av en viktig takling av Aston Villa-forsvaret. Lagene fant aldri veien til nettmaskene, og dermed endte det 0-0.

  Leeds har ni poeng og ligger på 12.-plass på tabellen. Aston Villa har ett poeng mindre og innehar 14.-plassen.

  I neste kamp møter Leeds Crystal Palace, mens Aston Villa gjester Nottingham Forest. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Tim Goode / AP
 • Norsk målfest da Roma banket Empoli 5-0

  Emilie Haavi og Sophie Romàn Haug scoret to mål hver i Romas 5-0-seier over Empoli i italiensk fotball søndag.

  Haavi åpnet målshowet etter bare 16 minutter da hun sendte hjemmelaget i ledelsen. Romàn Haug økte til 2-0, før Valentina Giacinti scoret vertenes tredje ti minutter før pause.

  Etter hvilen satte Haavi inn sitt andre mål for kvelden, før Romàn Haug kopierte bragden to minutter før full tid.

  Roma ligger på 2.-plass på tabellen med 12 poeng etter fem serierunder. Inter er serieleder med ett poeng mer.

  Hovedstadslaget står nå med fire strake seirer etter at de tapte 1-0 i sesongåpningen borte mot Juventus (NTB)

  VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer