– Det blir urolig når mange hundre journalister følger spillerne

Etter kampen mot Danmark innrømmer assistenttrener Ola By Rise at landslagsledelsen har jobbet hardt for å minske presset på spillerne før kampen.

Daniel Braaten (tv), Espen Ruud og Ola By Rise

Daniel Braaten (tv) og Espen Ruud har gitt mange intervjuer denne uken. Her bytter de etter 78 minutter mot Danmark. Til høyre følger assistenttrener Ola By Rise med på byttet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Det var veldig store forventinger før denne kampen og vi jobbet for å få spillerne til å senke skuldrene, sier Ola By Riise til NRK.no.

Hvordan føler du at dere klarte det?

– Vi klarte å få noen rolige treninger på slutten av samlinga og det var viktig, sier assistenttreneren før han forklarer hvordan spillerne har opplevd det enorme mediekjøret på treningene denne uken.

– Jeg mener ikke å si noe vondt om media, men det blir mer urolig på trening når det er mange hundre journalister og kameraer som følger spillerne tett hele tiden. Derfor var det viktig med noen roligere øyeblikk på de tre siste øktene.

Deler av disse treningsøktene var stengt for pressen, men den roen spillerne fikk, hjalp dem tydeligvis likevel ikke til å få frem sitt beste mot Danmark.

– Det var mange spillere som ville så mye i denne kampen og da blir man fort anspent og én feil følges av en ny. Alle vil gjøre sitt beste, men av og til går det ikke, påpeker By Rise.

(Les videre under bildet!)

Moa

Landslagsspillerne har vært med på mange pressetreff denne uka. Her intervjues Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Forsiktig og tvilende

Flere av spillerne var enige med assistenttreneren etter kampen.

– Vi er litt forsiktige og litt for tvilende i enkelte situasjoner. I denne kampen får være fornøyde med ett poeng på en dårlig dag, sa midtstopper Kjetil Wæhler.

– Det er ikke morsomt å ligge under 0-1 når du har en dårlig dag på jobb. I dag vant vi ett poeng, oppsummerte Morten Gamst Pedersen.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

Én målsjanse

NRKs fotballekspert og tidligere landslagsspiller, Karl-Petter Løken, var alt annet enn imponert over det han så mot Danmark.

– Norge presterte under pari. Det går heldigvis lang tid mellom de gangene vi kun skaper en stor målsjanse på hjemmebane for det er altfor dårlig, sier Løken.

Selv om Norge leder gruppen etter halvspilt kvalifisering gjenstår de to vanskeligste kampene: Bortemøtene med Portugal og Danmark.

Disse kampene er i utganspunktet de tøffeste, men ikke nødvendigvis de vanskeligste å forberede seg til, ifølge Ola By Rise.

– Vi må heve prestasjonene mot Portugal. Vi må senke skuldrene og det blir kanskje lettere når folk har mindre forventinger til oss, sier han.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK