Normal

– Det blir urolig når mange hundre journalister følger spillerne

Etter kampen mot Danmark innrømmer assistenttrener Ola By Rise at landslagsledelsen har jobbet hardt for å minske presset på spillerne før kampen.

Daniel Braaten (tv), Espen Ruud og Ola By Rise

Daniel Braaten (tv) og Espen Ruud har gitt mange intervjuer denne uken. Her bytter de etter 78 minutter mot Danmark. Til høyre følger assistenttrener Ola By Rise med på byttet.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Det var veldig store forventinger før denne kampen og vi jobbet for å få spillerne til å senke skuldrene, sier Ola By Riise til NRK.no.

Hvordan føler du at dere klarte det?

– Vi klarte å få noen rolige treninger på slutten av samlinga og det var viktig, sier assistenttreneren før han forklarer hvordan spillerne har opplevd det enorme mediekjøret på treningene denne uken.

– Jeg mener ikke å si noe vondt om media, men det blir mer urolig på trening når det er mange hundre journalister og kameraer som følger spillerne tett hele tiden. Derfor var det viktig med noen roligere øyeblikk på de tre siste øktene.

Deler av disse treningsøktene var stengt for pressen, men den roen spillerne fikk, hjalp dem tydeligvis likevel ikke til å få frem sitt beste mot Danmark.

– Det var mange spillere som ville så mye i denne kampen og da blir man fort anspent og én feil følges av en ny. Alle vil gjøre sitt beste, men av og til går det ikke, påpeker By Rise.

(Les videre under bildet!)

Moa

Landslagsspillerne har vært med på mange pressetreff denne uka. Her intervjues Mohammed «Moa» Abdellaoue.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Forsiktig og tvilende

Flere av spillerne var enige med assistenttreneren etter kampen.

– Vi er litt forsiktige og litt for tvilende i enkelte situasjoner. I denne kampen får være fornøyde med ett poeng på en dårlig dag, sa midtstopper Kjetil Wæhler.

– Det er ikke morsomt å ligge under 0-1 når du har en dårlig dag på jobb. I dag vant vi ett poeng, oppsummerte Morten Gamst Pedersen.

Karl-Petter Løken

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

Én målsjanse

NRKs fotballekspert og tidligere landslagsspiller, Karl-Petter Løken, var alt annet enn imponert over det han så mot Danmark.

– Norge presterte under pari. Det går heldigvis lang tid mellom de gangene vi kun skaper en stor målsjanse på hjemmebane for det er altfor dårlig, sier Løken.

Selv om Norge leder gruppen etter halvspilt kvalifisering gjenstår de to vanskeligste kampene: Bortemøtene med Portugal og Danmark.

Disse kampene er i utganspunktet de tøffeste, men ikke nødvendigvis de vanskeligste å forberede seg til, ifølge Ola By Rise.

– Vi må heve prestasjonene mot Portugal. Vi må senke skuldrene og det blir kanskje lettere når folk har mindre forventinger til oss, sier han.

Fotballnyheter