– Jeg hadde blitt veldig forbanna om han ikke hadde scoret

Like før Daniel Braaten sendte den målgivende pasningen til en presset Erik Huseklepp var John Arne Riise bedre plassert helt alene på venstrekanten - klar til å score.

Riise

Her scorer Erik Huseklepp 1-1-målet mot Danmark. Det kan bli helt avgjørende for om Norge vinner EM-kvalifiseringsgruppen eller ikke.

Foto: TV2 / Scanpix

– Jeg er veldig glad Huseklepp scoret på den sjansen, hvis ikke hadde jeg blitt veldig forbanna, sier Riise til NRK.no etter 1-1-kampen mot Danmark .

Riise var helt alene på venstresiden med klar bane til mål og bare ventet på å få ballen da Daniel Braaten i stedet sendte den til Huseklepp.

– Jeg løp oppover venstresiden og ropte som en gal etter ballen for jeg var helt alene, sier Riise.

Det var ikke så vanskelig for verken tv-seere eller tilskuere å se hva Riise mente, og det var nok flere som ropte «sentre balle til Riise» da Huseklepp og Riise fosset oppover banen.

Til forskjell fra Riise hadde nemlig Huseklepp en dansk forsvarer i ryggen og kunne fort blitt stoppet.

Når man i tillegg tar i betrakning at dette var Norges første, og eneste, målsjanse er det forståelig at Riise ville at den skulle utnyttes på best mulig måte.

Video: Riise etter kampen

Artikkelen fortsetter under videoen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tenkte ikke

– Jeg tenkte ikke så mye, jeg bare skjøt, sier Huseklepp selv om målet.

– Jeg så at Erik fortsatte løpet, men jeg så også at jeg hadde en spiller på venstresiden, men det vet jeg ikke hvem var, sa Daniel Braaten til NRK.no etter kampen.

Da han fikk vite at det var Riise, og at Roma-proffen hadde gitt han og Huseklepp verbal juling om det ikke hadde blitt mål, sa Braaten følgende med et smil:

– Da var det bra vi scoret så vi slapp å få juling.

Han røpet også at han vurderte å skyte.

– Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle sentre tilbake til Erik eller ikke. Jeg vurderte faktisk å skyte, men venstrebeinet er ikke helt innstilt ennå så det var bedre å kjøre en pasning. Erik er jo målfarlig så det er bare å gi han ballen så ofte som mulig, sier Braaten.

(Les videre under bildet!)

Huseklepp

Her feirer de norske spillerene 1-1-målet. Riise (foran) var tydelig lettet og glad over scoringen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Hadde aldri trodd dette

Daniel Braaten, som til daglig spiller i franske Toulouse, ble hentet inn i troppen på tirsdag da John Carew måtte melde forfall til den viktige landskampen .

- For en uke siden hadde jeg aldri trodd at det var jeg som skulle sende den målgivende pasningen mot Danmark, men det er postivit for meg at jeg fikk være med og heldigvis klarte jeg å bidra litt også.

Braaten kom inn for Espen Ruud tolv minutter før slutt og sprøytet energi inn i det norske angrepsspillet.

Sterk og rask

– Daniel er sterk i kroppen og har et fantastisk rykk. Han er fin å spille sammen med, sier Erik Huseklepp som lørdag scoret sitt andre mål i EM-kvalifiseringen.

Det første kom i 1-0-seieren mot Portugal og dermed har han scoret Norges to viktigste mål så langt i denne kvalfiseringen.

Nå alle lagene i Norges gruppe nå har spilt fire kamper leder Norge med tre poeng foran Danmark og Portugal.

– Jeg tenker ikke at «dette målet kan sende oss til EM», men det var et viktig mål. Nå har vi fortsatt overtaket på danskene, sier Huseklepp om den viktige utligningen mot Danmark på Ullevaal.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters