– Jeg hadde blitt veldig forbanna om han ikke hadde scoret

Like før Daniel Braaten sendte den målgivende pasningen til en presset Erik Huseklepp var John Arne Riise bedre plassert helt alene på venstrekanten - klar til å score.

Riise

Her scorer Erik Huseklepp 1-1-målet mot Danmark. Det kan bli helt avgjørende for om Norge vinner EM-kvalifiseringsgruppen eller ikke.

Foto: TV2 / Scanpix

– Jeg er veldig glad Huseklepp scoret på den sjansen, hvis ikke hadde jeg blitt veldig forbanna, sier Riise til NRK.no etter 1-1-kampen mot Danmark .

Riise var helt alene på venstresiden med klar bane til mål og bare ventet på å få ballen da Daniel Braaten i stedet sendte den til Huseklepp.

– Jeg løp oppover venstresiden og ropte som en gal etter ballen for jeg var helt alene, sier Riise.

Det var ikke så vanskelig for verken tv-seere eller tilskuere å se hva Riise mente, og det var nok flere som ropte «sentre balle til Riise» da Huseklepp og Riise fosset oppover banen.

Til forskjell fra Riise hadde nemlig Huseklepp en dansk forsvarer i ryggen og kunne fort blitt stoppet.

Når man i tillegg tar i betrakning at dette var Norges første, og eneste, målsjanse er det forståelig at Riise ville at den skulle utnyttes på best mulig måte.

Video: Riise etter kampen

Artikkelen fortsetter under videoen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tenkte ikke

– Jeg tenkte ikke så mye, jeg bare skjøt, sier Huseklepp selv om målet.

– Jeg så at Erik fortsatte løpet, men jeg så også at jeg hadde en spiller på venstresiden, men det vet jeg ikke hvem var, sa Daniel Braaten til NRK.no etter kampen.

Da han fikk vite at det var Riise, og at Roma-proffen hadde gitt han og Huseklepp verbal juling om det ikke hadde blitt mål, sa Braaten følgende med et smil:

– Da var det bra vi scoret så vi slapp å få juling.

Han røpet også at han vurderte å skyte.

– Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle sentre tilbake til Erik eller ikke. Jeg vurderte faktisk å skyte, men venstrebeinet er ikke helt innstilt ennå så det var bedre å kjøre en pasning. Erik er jo målfarlig så det er bare å gi han ballen så ofte som mulig, sier Braaten.

(Les videre under bildet!)

Huseklepp

Her feirer de norske spillerene 1-1-målet. Riise (foran) var tydelig lettet og glad over scoringen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Hadde aldri trodd dette

Daniel Braaten, som til daglig spiller i franske Toulouse, ble hentet inn i troppen på tirsdag da John Carew måtte melde forfall til den viktige landskampen .

- For en uke siden hadde jeg aldri trodd at det var jeg som skulle sende den målgivende pasningen mot Danmark, men det er postivit for meg at jeg fikk være med og heldigvis klarte jeg å bidra litt også.

Braaten kom inn for Espen Ruud tolv minutter før slutt og sprøytet energi inn i det norske angrepsspillet.

Sterk og rask

– Daniel er sterk i kroppen og har et fantastisk rykk. Han er fin å spille sammen med, sier Erik Huseklepp som lørdag scoret sitt andre mål i EM-kvalifiseringen.

Det første kom i 1-0-seieren mot Portugal og dermed har han scoret Norges to viktigste mål så langt i denne kvalfiseringen.

Nå alle lagene i Norges gruppe nå har spilt fire kamper leder Norge med tre poeng foran Danmark og Portugal.

– Jeg tenker ikke at «dette målet kan sende oss til EM», men det var et viktig mål. Nå har vi fortsatt overtaket på danskene, sier Huseklepp om den viktige utligningen mot Danmark på Ullevaal.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.