"Fjeldaber" ble til "Heldaber"

Danske aviser er samstemte i at Danmark var det beste laget i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.

Faksimile av forsidene til BT og Ekstrabladet

Faksimile av forsidene til BT og Ekstrabladet.

- Danmark var det beste fotball-laget, men selv om det kanskje var ventet så kom ikke laget seg til store målsjanser, skriver Sportssjef i Ekstrabladet, Allan Olsen, i søndagens avis.

Faksimile av Ekstrabladet

Faksimile av Ekstrabladet søndag.

På forsiden har avisen tatt det danske skjellsordet om norske fotballspillere - fjellaper - og gjort om til "heldaper", eller flakseaper på norsk.

Avisen kårer den danske midtbanespilleren Michael Krohn-Dehli til banens beste spiller, mens den norske høyrebacken Espen Ruud får terningkast 1 av avisen.

- Vi forvandlet Ullevaal til Ulleskål! I hvert fall i 81 minutter, der Danmark hadde asfaltert en del av veien til EM i 2012, er Sportssjef Allan Olsens analyse av kampen.

- Klarte ikke ta styringen

Også i den andre store danske tabloidavisen, BT, beskrives Danmark som det klart beste laget.

- Mest tydelig var det når Danmark ga Norge plass og tid til å ta styringen. Av taktiske grunner ønsket de det ikke, og av tekniske grunner klarte ikke de enkelte spillerne det. Til det var nivået deres for dårlig, skriver BTs fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i sin blogg.

BT-redaktøren er den samme journalisten som fikk gjennomgå av FCK-trener Ståle Solbakken etter at FCK kvalifiserte seg til mesterligaen i fjor høst.

Selv om Crone Sejersbøl er kritisk til det norske lagets evner så skriver han at det ikke er tilfeldig at Norge under Drillo er ubeseiret på hjemmebane siden 1991.

Elkjær, Schmeichel, Laudrup

Preben Elkjær (tv), Peter Schmeichel og Brian Laudrup (th) var ekspertkommentatorer i dansk TV3 under kampen. Alle tre slaktet det norske laget.

Foto: TV3 / Scanpix

- Det ser sjelden vakkert ut, men det virker, skriver den danske fotballredaktøren.

- Primitivt norsk lag

Aller sterkest medfart får det norske laget av tidligere danske storspillere i BT.

- Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har sett et så primitivt norsk lag. Jeg sitter med en fornemmelse av at vi tapte to poeng, og ikke at vi vant ett, sier keeperlegenden Peter Schmeichel til BT.

Han får støtte i kritikken av Brian Laudrup, som i dag er ekspert for dansk TV.

- Vi er Norge overlegne i alle spillets faser i dag så det er ergelig at vi ikke avgjør kampen, sier Brian Laudrup.

- Kan avgjøre selv

Både Ekstrabladet og BT understreker at Danmark nå kan avgjøre EM-skjebnen selv.

Laget har igjen både Norge og Portugal på hjemmebane. Kampen mot Norge går i Parken i København 9 september, og der må danskene vinne, skriver de danske avisene.

Les også: Slik kan Norge komme til EM

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP