NRK Meny
Normal

"Fjeldaber" ble til "Heldaber"

Danske aviser er samstemte i at Danmark var det beste laget i lørdagens EM-kvalifiseringskamp.

Faksimile av forsidene til BT og Ekstrabladet

Faksimile av forsidene til BT og Ekstrabladet.

- Danmark var det beste fotball-laget, men selv om det kanskje var ventet så kom ikke laget seg til store målsjanser, skriver Sportssjef i Ekstrabladet, Allan Olsen, i søndagens avis.

Faksimile av Ekstrabladet

Faksimile av Ekstrabladet søndag.

På forsiden har avisen tatt det danske skjellsordet om norske fotballspillere - fjellaper - og gjort om til "heldaper", eller flakseaper på norsk.

Avisen kårer den danske midtbanespilleren Michael Krohn-Dehli til banens beste spiller, mens den norske høyrebacken Espen Ruud får terningkast 1 av avisen.

- Vi forvandlet Ullevaal til Ulleskål! I hvert fall i 81 minutter, der Danmark hadde asfaltert en del av veien til EM i 2012, er Sportssjef Allan Olsens analyse av kampen.

- Klarte ikke ta styringen

Også i den andre store danske tabloidavisen, BT, beskrives Danmark som det klart beste laget.

- Mest tydelig var det når Danmark ga Norge plass og tid til å ta styringen. Av taktiske grunner ønsket de det ikke, og av tekniske grunner klarte ikke de enkelte spillerne det. Til det var nivået deres for dårlig, skriver BTs fotballredaktør Morten Crone Sejersbøl i sin blogg.

BT-redaktøren er den samme journalisten som fikk gjennomgå av FCK-trener Ståle Solbakken etter at FCK kvalifiserte seg til mesterligaen i fjor høst.

Selv om Crone Sejersbøl er kritisk til det norske lagets evner så skriver han at det ikke er tilfeldig at Norge under Drillo er ubeseiret på hjemmebane siden 1991.

Elkjær, Schmeichel, Laudrup

Preben Elkjær (tv), Peter Schmeichel og Brian Laudrup (th) var ekspertkommentatorer i dansk TV3 under kampen. Alle tre slaktet det norske laget.

Foto: TV3 / Scanpix

- Det ser sjelden vakkert ut, men det virker, skriver den danske fotballredaktøren.

- Primitivt norsk lag

Aller sterkest medfart får det norske laget av tidligere danske storspillere i BT.

- Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har sett et så primitivt norsk lag. Jeg sitter med en fornemmelse av at vi tapte to poeng, og ikke at vi vant ett, sier keeperlegenden Peter Schmeichel til BT.

Han får støtte i kritikken av Brian Laudrup, som i dag er ekspert for dansk TV.

- Vi er Norge overlegne i alle spillets faser i dag så det er ergelig at vi ikke avgjør kampen, sier Brian Laudrup.

- Kan avgjøre selv

Både Ekstrabladet og BT understreker at Danmark nå kan avgjøre EM-skjebnen selv.

Laget har igjen både Norge og Portugal på hjemmebane. Kampen mot Norge går i Parken i København 9 september, og der må danskene vinne, skriver de danske avisene.

Les også: Slik kan Norge komme til EM

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.